Denizli PAÜ'de öğretmen okullarının kuruluş yıldönümü kutlandı

DENİZLİ 22.03.2019 - 21:55, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli PAÜ'de öğretmen okullarının kuruluş yıldönümü kutlandı

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eğitim Fakültesi Türk Halk Müziği Topluluğu ve Türkiye Emekli Öğretmenler Derneği Denizli Şubesi Türk Halk Müziği Korosu, Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 171. Yıldönümü’nü birlikte verdikleri konser ile kutladı.     Denizli PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konsere; PAÜ Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İbrahim Tuncel, Türkiye Emekli Öğretmenler Derneği Denizli Şube Başkanı Kevser Erbeği, dernek üyeleri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.   Sevilen türkülerin seslendirildiği konserde konuşma yapan Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Tuncel şunları dile getirdi: ‘‘Herkes öğretmen olamaz, olmamalı. Çünkü öğretmenlik; kendine özgü bilgi, beceri ve duyguya sahip olmayı gerektiren bir meslektir. Bu düşünceden hareketle 16 Mart 1848 tarihinde rüştiyelere öğretmen yetiştirmek amacıyla üç yıl süreli Darül Muallimin-i Rüşdi adını taşıyan okullar açmıştır. 171 yıllık süreçte nitelikli öğretmen yetiştirmek adına birçok model denenmiş ve denenmektedir. Eğitim fakültelerinin temelini de 171 yıl önce açılan öğretmen okullarının oluşturduğunu söylemek mümkündür. Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi olarak Emekli Öğretmenler Derneği Denizli Şubesi ile birlikte her yıl olduğu gibi bu yıl da öğretmen okullarının kuruluş yıldönümü nedeniyle Türk halk müziği konseri etkinliğimizi düzenlemekteyiz.’’   Konserin sonunda, PAÜ Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İbrahim Tuncel, konsere katılım ve katkılarından dolayı Türkiye Emekli Öğretmenler Derneği Denizli Şube Başkanı Kevser Erbeği’ye çiçek takdim ederek, teşekkürlerini sundu.    

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eğitim Fakültesi Türk Halk Müziği Topluluğu ve Türkiye Emekli Öğretmenler Derneği Denizli Şubesi Türk Halk Müziği Korosu, Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 171. Yıldönümü’nü birlikte verdikleri konser ile kutladı.

 

 

Denizli PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konsere; PAÜ Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İbrahim Tuncel, Türkiye Emekli Öğretmenler Derneği Denizli Şube Başkanı Kevser Erbeği, dernek üyeleri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Sevilen türkülerin seslendirildiği konserde konuşma yapan Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Tuncel şunları dile getirdi: ‘‘Herkes öğretmen olamaz, olmamalı. Çünkü öğretmenlik; kendine özgü bilgi, beceri ve duyguya sahip olmayı gerektiren bir meslektir. Bu düşünceden hareketle 16 Mart 1848 tarihinde rüştiyelere öğretmen yetiştirmek amacıyla üç yıl süreli Darül Muallimin-i Rüşdi adını taşıyan okullar açmıştır. 171 yıllık süreçte nitelikli öğretmen yetiştirmek adına birçok model denenmiş ve denenmektedir. Eğitim fakültelerinin temelini de 171 yıl önce açılan öğretmen okullarının oluşturduğunu söylemek mümkündür. Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi olarak Emekli Öğretmenler Derneği Denizli Şubesi ile birlikte her yıl olduğu gibi bu yıl da öğretmen okullarının kuruluş yıldönümü nedeniyle Türk halk müziği konseri etkinliğimizi düzenlemekteyiz.’’

 

Konserin sonunda, PAÜ Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İbrahim Tuncel, konsere katılım ve katkılarından dolayı Türkiye Emekli Öğretmenler Derneği Denizli Şube Başkanı Kevser Erbeği’ye çiçek takdim ederek, teşekkürlerini sundu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.