Denizli PAÜ Kapalı Spor Salonu’nda Mevlana Celaleddin Rumi Bir Kez Daha Anıldı

DENİZLİ 18.12.2018 - 11:01, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli PAÜ Kapalı Spor Salonu’nda Mevlana Celaleddin Rumi Bir Kez Daha Anıldı

Büyük tasavvuf alimi, İslam dininin evrensel değerlerini tüm dünyaya duyuran Mevlana Celaleddin Rumi vefatının 745. yılında saygıyla anıldı. Evliyanın büyüklerinden Allah ve peygamber sevdalısı Mevlana Celaleddin Rumi hazretleri, vefatının 745. yıldönümünde saygı ve hürmetle anıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği Şeb-i Arus 745. Vuslat yıldönümü programında tasavvuf müziği dinletisi, semazen gösterileri geceye damga vurdu. Ayrıca kuran-ı kerim ve mesneviden bölümlerde okundu. Denizli Pamukkale Üniversitesi Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen gecede konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Mevlana hazretlerinin manevi derinliğinin bir kez daha hissedildiğini vurgulayarak, Allah sevgisiyle yoğrulan, kendini İslam’a adamış Mevlana’nın ışığıyla yolda ilerlemeye, öğretilerini özümsemeye devam edeceklerini dile getirdi. Programa  Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, Çivril’de eğitimlerini sürdüren üniversite öğrencileri ve Çivril İlçe Müftülüğü Kuran Kursu Bayan Kursiyerleri de katıldı.

Büyük tasavvuf alimi, İslam dininin evrensel değerlerini tüm dünyaya duyuran Mevlana Celaleddin Rumi vefatının 745. yılında saygıyla anıldı.

Evliyanın büyüklerinden Allah ve peygamber sevdalısı Mevlana Celaleddin Rumi hazretleri, vefatının 745. yıldönümünde saygı ve hürmetle anıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği Şeb-i Arus 745. Vuslat yıldönümü programında tasavvuf müziği dinletisi, semazen gösterileri geceye damga vurdu. Ayrıca kuran-ı kerim ve mesneviden bölümlerde okundu. Denizli Pamukkale Üniversitesi Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen gecede konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Mevlana hazretlerinin manevi derinliğinin bir kez daha hissedildiğini vurgulayarak, Allah sevgisiyle yoğrulan, kendini İslam’a adamış Mevlana’nın ışığıyla yolda ilerlemeye, öğretilerini özümsemeye devam edeceklerini dile getirdi. Programa  Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, Çivril’de eğitimlerini sürdüren üniversite öğrencileri ve Çivril İlçe Müftülüğü Kuran Kursu Bayan Kursiyerleri de katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.