Denizli polisi suç örgütünü çökertti

ASAYİŞ 14.11.2020 - 17:24, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Denizli polisi suç örgütünü çökertti

Denizli merkezi ve üç ilçede İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri Özel Harekat Timlerinin de katıldığı operasyonlarda suç örgütü çökertildi. 28 adrese yapılan eş zamanlı operasyonlarda 19 şüpheli şahıs yakalandı.   Denizli’de, suç örgütü tarafından 2019 Mayıs ayından itibaren, il merkezi ve ilçelerinde çıkar amaçlı silahlı suç örgütü üyeleri tarafından tefecilik yapıldığı, para verilen şahıslardan baskı, tehdit, cebir ve ateşli silahla kasten yaralama yöntemleriyle tahsilat yapılmak suretiyle Tefecilik, Tehdit, Nitelikli Yağma, Kasten Yaralama ve 6136 SKM suçlarından toplam 70 eylem gerçekleştirildiği tespit edildi.   03 Kasım 2020 günü Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) şube ekipleri ve Özel Harekât polisleri tarafından, çıkar amaçlı silahlı suç örgütü yöneticisi ve örgüt üyesi konumunda bulunan şahısların yakalanması amacıyla il merkezi, Honaz, Sarayköy ve Acıpayam ilçelerinde 28 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.     Suçtan elde edilen haksız kazancın tespit edilmesi, örgüt bağlantılarının açığa çıkartılarak faaliyetlerinin akamete uğratılması amacı ile 28 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 19 kişi yakalandı. Düzenlenen operasyonda şahıslara ait ev, işyeri ve araçlarda yapılana aramalarda, 6 adet 9 mm çapında ruhsatsız tabanca,3 adet kurusıkı tabanca,4 adet ruhsatsız av tüfeği,555 adet 9 mm çapında fişek,144 adet 7,65 mm çapında fişek,3 adet muşta,1 adet satır ile suç delili niteliğinde bulunan çok sayıda çek, senet, doküman ve dijital materyal ele geçirildi.   Operasyonda 1’i cezaevinde olmak üzere toplam 19 şüpheli şahıs hakkında “Çıkar Amaçlı Silahlı Suç Örgütü Kurmak, Yönetmek ve Üye Olmak” suçlarından dolayı adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şahıslardan 7’si adli kontrol şartı ile serbest kalırken 12 şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.  

Denizli merkezi ve üç ilçede İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri Özel Harekat Timlerinin de katıldığı operasyonlarda suç örgütü çökertildi. 28 adrese yapılan eş zamanlı operasyonlarda 19 şüpheli şahıs yakalandı.

 

Denizli’de, suç örgütü tarafından 2019 Mayıs ayından itibaren, il merkezi ve ilçelerinde çıkar amaçlı silahlı suç örgütü üyeleri tarafından tefecilik yapıldığı, para verilen şahıslardan baskı, tehdit, cebir ve ateşli silahla kasten yaralama yöntemleriyle tahsilat yapılmak suretiyle Tefecilik, Tehdit, Nitelikli Yağma, Kasten Yaralama ve 6136 SKM suçlarından toplam 70 eylem gerçekleştirildiği tespit edildi.

 

03 Kasım 2020 günü Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) şube ekipleri ve Özel Harekât polisleri tarafından, çıkar amaçlı silahlı suç örgütü yöneticisi ve örgüt üyesi konumunda bulunan şahısların yakalanması amacıyla il merkezi, Honaz, Sarayköy ve Acıpayam ilçelerinde 28 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

 

 

Suçtan elde edilen haksız kazancın tespit edilmesi, örgüt bağlantılarının açığa çıkartılarak faaliyetlerinin akamete uğratılması amacı ile 28 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 19 kişi yakalandı. Düzenlenen operasyonda şahıslara ait ev, işyeri ve araçlarda yapılana aramalarda, 6 adet 9 mm çapında ruhsatsız tabanca,3 adet kurusıkı tabanca,4 adet ruhsatsız av tüfeği,555 adet 9 mm çapında fişek,144 adet 7,65 mm çapında fişek,3 adet muşta,1 adet satır ile suç delili niteliğinde bulunan çok sayıda çek, senet, doküman ve dijital materyal ele geçirildi.

 

Operasyonda 1’i cezaevinde olmak üzere toplam 19 şüpheli şahıs hakkında “Çıkar Amaçlı Silahlı Suç Örgütü Kurmak, Yönetmek ve Üye Olmak” suçlarından dolayı adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şahıslardan 7’si adli kontrol şartı ile serbest kalırken 12 şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.