Denizli Sağlık Sen Genişletilmiş İl Divan Toplantısını Gerçekleştirdi

SAĞLIK 06.01.2020 - 16:42, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Denizli Sağlık Sen Genişletilmiş İl Divan Toplantısını Gerçekleştirdi

Denizli Sağlık Sen İl Divan Kurulu Toplantısı, genel başkan, yardımcıları ve Türkiye'nin bir çok ilinden başkanların katılımıyla gerçekleştirildi.   Denizli Sağlık Sen İl Divan Kurulu Toplantısına Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ,Genel Başkan Yardımcıları Mahmut Faruk Doğan, Abdülaziz Aslan ve Yusuf DuraL ile  Ankara 2Nolu Şube Başkanı Erdal Bolatcı, Uşak Şube Başkanı Muhammet Ali Aloğlu ,Burdur Şube Başkanı Mehmet Faruk Ozan,Aydın Şube Başkanı Baki Karaer ,Kütahya Şube Başkanı Ahmet Demirsöz,Muğla Şube Başkanı Özcan Çiçek Yönetim Kurulu Üyeleri, İlce Temsilcileri İsyeri Temsilcileri , Yönetim Organları ve çok sayıda üyelerin geniş katılımı ile gerçekleştirildi. İl Divan Toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı, Kur’an’ı Kerim  tilaveti ve barko vizyon gösterimi ile devam etti.     Toplantıda Denizli Sağlık Sen Şube Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu, sağlık çalışanlarının dertleri ile dertlendiklerini belirterek, “Biz sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının alın terinin hakkını savunuyoruz. Sağlık çalışanlarının birçok sorunu var. Bu sorunların çözümü için gece gündüz demeden çalıştıklarını ve sağlıkta şiddetin bir an önce sona ermesinin bir zorunluluk olduğunu bunun için yetkililerin  yasal düzenlemeleri hayata geçirmeleri gerektiğini belirtti.   Kamuda kadrolu istihdam modelinin esas alınması gerekiyor   Selamlama konuşmalarının ardından Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, kamuda kadrolu istihdam modelinin esas alınması gerektiğini belirterek, “Çalışanların sözleşme talebini yıllardır konuşuyoruz, artık konuşmaktan öte adımlar atılmalı ve gerekli düzenlemeler bir an önce yapılarak kadrolu istihdam modeli benimsenmelidir” dedi.  Sözleşmeli personel uygulamasının çalışma barışına zarar verdiğini belirterek, “Kamu çalışanları arasında yaşanan ayırım çalışma barışını zedeliyor. 2011 yılında sözleşmeli personel uygulaması kaldırıldı ama daha sonra bu uygulamaya yeniden dönüldü. Biz sözleşmeli istihdam türünün sağlıklı bir istihdam türü olmadığını her fırsatta dile getirdik. Yapılan düzenleme ‘3+1 şeklinde çıkmalı’ diye ifade edilirken bunu ‘yetmez ama evet’ diyerek kabul ettik. Biz kesinlikle sözleşmeli istihdam türünü benimsemiş değiliz. Kamuda aynı işi yapan insanlar farklı haklara sahipler. Bu sürdürülebilir bir durum değil. Devlet istihdam modeli olarak kadrolu istihdamı benimsenmeli” dedi.     “Adaletten Taviz Vermiyoruz”   Adaleti ve istişareyi en önemli değer olarak gördüklerini dile getiren Durmuş, hak mücadelesi verirken adaletten asla taviz vermediklerini belirtti. Sağlık çalışanlarının sorunlarını çözmek için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade eden Durmuş, “Sağlık çalışanlarının hakları tam ve eksiksiz olarak ödenmelidir. Döner sermaye adaletsizliğinin son bulması gerekiyor. Adaletli bir döner sermaye sisteminin hayata geçirilmesini sağlamak temel önceliğimizdir” dedi. İl divan toplantısı hediye takdimi ve Sağlık Sen Denizli Şubesi İşyeri ve İlçe temsilcilerine plaket töreninden sonra sona erdi.    

Denizli Sağlık Sen İl Divan Kurulu Toplantısı, genel başkan, yardımcıları ve Türkiye'nin bir çok ilinden başkanların katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Denizli Sağlık Sen İl Divan Kurulu Toplantısına Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ,Genel Başkan Yardımcıları Mahmut Faruk Doğan, Abdülaziz Aslan ve Yusuf DuraL ile  Ankara 2Nolu Şube Başkanı Erdal Bolatcı, Uşak Şube Başkanı Muhammet Ali Aloğlu ,Burdur Şube Başkanı Mehmet Faruk Ozan,Aydın Şube Başkanı Baki Karaer ,Kütahya Şube Başkanı Ahmet Demirsöz,Muğla Şube Başkanı Özcan Çiçek Yönetim Kurulu Üyeleri, İlce Temsilcileri İsyeri Temsilcileri , Yönetim Organları ve çok sayıda üyelerin geniş katılımı ile gerçekleştirildi. İl Divan Toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı, Kur’an’ı Kerim  tilaveti ve barko vizyon gösterimi ile devam etti.

 

 

Toplantıda Denizli Sağlık Sen Şube Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu, sağlık çalışanlarının dertleri ile dertlendiklerini belirterek, “Biz sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının alın terinin hakkını savunuyoruz. Sağlık çalışanlarının birçok sorunu var. Bu sorunların çözümü için gece gündüz demeden çalıştıklarını ve sağlıkta şiddetin bir an önce sona ermesinin bir zorunluluk olduğunu bunun için yetkililerin  yasal düzenlemeleri hayata geçirmeleri gerektiğini belirtti.

 

Kamuda kadrolu istihdam modelinin esas alınması gerekiyor

 

Selamlama konuşmalarının ardından Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, kamuda kadrolu istihdam modelinin esas alınması gerektiğini belirterek, “Çalışanların sözleşme talebini yıllardır konuşuyoruz, artık konuşmaktan öte adımlar atılmalı ve gerekli düzenlemeler bir an önce yapılarak kadrolu istihdam modeli benimsenmelidir” dedi.  Sözleşmeli personel uygulamasının çalışma barışına zarar verdiğini belirterek, “Kamu çalışanları arasında yaşanan ayırım çalışma barışını zedeliyor. 2011 yılında sözleşmeli personel uygulaması kaldırıldı ama daha sonra bu uygulamaya yeniden dönüldü. Biz sözleşmeli istihdam türünün sağlıklı bir istihdam türü olmadığını her fırsatta dile getirdik. Yapılan düzenleme ‘3+1 şeklinde çıkmalı’ diye ifade edilirken bunu ‘yetmez ama evet’ diyerek kabul ettik. Biz kesinlikle sözleşmeli istihdam türünü benimsemiş değiliz. Kamuda aynı işi yapan insanlar farklı haklara sahipler. Bu sürdürülebilir bir durum değil. Devlet istihdam modeli olarak kadrolu istihdamı benimsenmeli” dedi.

 

 

“Adaletten Taviz Vermiyoruz”

 

Adaleti ve istişareyi en önemli değer olarak gördüklerini dile getiren Durmuş, hak mücadelesi verirken adaletten asla taviz vermediklerini belirtti. Sağlık çalışanlarının sorunlarını çözmek için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade eden Durmuş, “Sağlık çalışanlarının hakları tam ve eksiksiz olarak ödenmelidir. Döner sermaye adaletsizliğinin son bulması gerekiyor. Adaletli bir döner sermaye sisteminin hayata geçirilmesini sağlamak temel önceliğimizdir” dedi.

İl divan toplantısı hediye takdimi ve Sağlık Sen Denizli Şubesi İşyeri ve İlçe temsilcilerine plaket töreninden sonra sona erdi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.