Denizli Şehidini Gözyaşları ile Uğurladı

DENİZLİ 11.07.2016 - 15:44, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:49
 

Denizli Şehidini Gözyaşları ile Uğurladı

denizli haber / denizli 20 haber / Denizli Şehidini Gözyaşları ile Uğurladı

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit düşen Piyade Astsubay Çavuş Burak Erten Denizli’de toprağa verildi. Cenazeye binlerce Denizlili katıldı. Uçakla Çardak Havaalanına getirilen şehidin naşı buradan alınarak konvoy eşliğinde babaocağına getirildi daha sonra kortej eşliğinde cenaze namazının kılınacağı Çınar Yeni Cami’ne getirildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunun askerlerin omzunda cami avlusuna girişi sırasında şehidin annesi Halide, babası Adnan, kardeşi Ramazan Erten ve yakınları gözyaşı döktü. Şehidin kardeşii Ramazan Erten, ağabeyinin  naaşı başından biran olsun ayrılmadı. Cenaze törenine şehidin yakınlarıyla, Vali Ahmet Altıparmak, bazı milletvekilleri, Denizli 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır, Denizli Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale İlçe Başkanı Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ile askeri ve mülki erkan katıldı. ŞEHİDİN CENAZESİNİ MÜFTÜ AŞIK KILDIRDI Şehidin cenaze namazını İl Müftüsü Ahmet Aşık kıldırdı. Tüm Denizlililerden helallik isteyen Aşık, vatandaşlardan yüksek sesle helal olsun cevabını aldı. Cami bahçesinin dışına kadar askerlerin omuzlarında taşınan Şehit Astsubay Çavuş Burak Erten’in naaşı burada bekleyen top aracına konuldu. Atatürk Caddesi’nde bir süre top arabasında taşınan Şehit Astsubay Çavuş Burak Erten, daha sonra cenaze aracına alınarak, toprağa verilmek üzere Asri Mezarlıktaki şehitliğe götürüldü. Şehit  Astsubay Çavuş Burak Erten dualar ve gözyaşları ile toprağa verildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlığa gitmek isteyen vatandaşlar için ücretsiz yaklaşık 20 otobüs kaldırdı.  
denizli haber / denizli 20 haber / Denizli Şehidini Gözyaşları ile Uğurladı

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit düşen Piyade Astsubay Çavuş Burak Erten Denizli’de toprağa verildi. Cenazeye binlerce Denizlili katıldı.

Uçakla Çardak Havaalanına getirilen şehidin naşı buradan alınarak konvoy eşliğinde babaocağına getirildi daha sonra kortej eşliğinde cenaze namazının kılınacağı Çınar Yeni Cami’ne getirildi.

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunun askerlerin omzunda cami avlusuna girişi sırasında şehidin annesi Halide, babası Adnan, kardeşi Ramazan Erten ve yakınları gözyaşı döktü. Şehidin kardeşii Ramazan Erten, ağabeyinin  naaşı başından biran olsun ayrılmadı.

Cenaze törenine şehidin yakınlarıyla, Vali Ahmet Altıparmak, bazı milletvekilleri, Denizli 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır, Denizli Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale İlçe Başkanı Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ile askeri ve mülki erkan katıldı.

ŞEHİDİN CENAZESİNİ MÜFTÜ AŞIK KILDIRDI

Şehidin cenaze namazını İl Müftüsü Ahmet Aşık kıldırdı. Tüm Denizlililerden helallik isteyen Aşık, vatandaşlardan yüksek sesle helal olsun cevabını aldı. Cami bahçesinin dışına kadar askerlerin omuzlarında taşınan Şehit Astsubay Çavuş Burak Erten’in naaşı burada bekleyen top aracına konuldu. Atatürk Caddesi’nde bir süre top arabasında taşınan Şehit Astsubay Çavuş Burak Erten, daha sonra cenaze aracına alınarak, toprağa verilmek üzere Asri Mezarlıktaki şehitliğe götürüldü. Şehit  Astsubay Çavuş Burak Erten dualar ve gözyaşları ile toprağa verildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlığa gitmek isteyen vatandaşlar için ücretsiz yaklaşık 20 otobüs kaldırdı.



 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.