Denizli 'Tarım Kenti Çal' projesine Halk Eğitim ve İŞKUR desteği

DENİZLİ 05.07.2019 - 14:38, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli 'Tarım Kenti Çal' projesine Halk Eğitim ve İŞKUR desteği

Denizli’nin Çal ilçesinde Halk Eğitim Merkezi ile Türkiye İŞ Kurumu (İŞKUR) tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği kursu açtı. 25 kadın üretici eğitimden geçti.  Sertifika dağıtım törenine katılan Çal Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Tatar, “Belediyemizin 4 yıl önce başlattığı Tarım Kenti Çal Projesi’ni diğer kurumlarımızın da desteklemesi uzun vadede ekonomik girdi olarak ilçeye önemli kazanç sağlayacak” dedi.   Ortaköy mahallesinde açılan tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği kursunda 25 kadına 72 saat eğitim verildi. Adaçayı, lavanta, çörekotu, kekik ve anason bitkilerinin dikimi, bakımı, hasadı ve pazarlaması konularında uzmanlar tarafından verilen kursa katılanlara sertifikaları törenle verildi. Törene Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Tatar, Milli Eğitim Müdürü Yasin Temel, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Talat Çetinkaya  ile ilçe protokolü katıldı.   “EKONOMİYE ÖNEMLİ KATKI SAĞLANACAK” Sertifika dağıtım töreninde konuşan Başkan Yardımcısı Adnan Tatar, “Belediyemiz 4 yıl önce Tarım Kenti projesini başlattı. Önemli sera yatırımları oldu. Alternatif tarım ürünleri yetiştirilmeye başlandı. İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi’de tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği kursu açarak Tarım Kenti Projesi’ni destekledi. Benzeri kurslara devam edilmelidir. Aromatik bitki yetiştiriciliği kursuna katılan 25 kadın, arazilerine dikim yaptıktan sonra aile ekonomilerine önemli katkı sağlayacaktır. Çal Belediyesi olarak biz de kendilerine pazarlama ve tanıtım konusunda yardımcı olacağız” diye konuştu.

Denizli’nin Çal ilçesinde Halk Eğitim Merkezi ile Türkiye İŞ Kurumu (İŞKUR) tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği kursu açtı. 25 kadın üretici eğitimden geçti.  Sertifika dağıtım törenine katılan Çal Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Tatar, “Belediyemizin 4 yıl önce başlattığı Tarım Kenti Çal Projesi’ni diğer kurumlarımızın da desteklemesi uzun vadede ekonomik girdi olarak ilçeye önemli kazanç sağlayacak” dedi.

 

Ortaköy mahallesinde açılan tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği kursunda 25 kadına 72 saat eğitim verildi. Adaçayı, lavanta, çörekotu, kekik ve anason bitkilerinin dikimi, bakımı, hasadı ve pazarlaması konularında uzmanlar tarafından verilen kursa katılanlara sertifikaları törenle verildi. Törene Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Tatar, Milli Eğitim Müdürü Yasin Temel, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Talat Çetinkaya  ile ilçe protokolü katıldı.

 

“EKONOMİYE ÖNEMLİ KATKI SAĞLANACAK”

Sertifika dağıtım töreninde konuşan Başkan Yardımcısı Adnan Tatar, “Belediyemiz 4 yıl önce Tarım Kenti projesini başlattı. Önemli sera yatırımları oldu. Alternatif tarım ürünleri yetiştirilmeye başlandı. İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi’de tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği kursu açarak Tarım Kenti Projesi’ni destekledi. Benzeri kurslara devam edilmelidir. Aromatik bitki yetiştiriciliği kursuna katılan 25 kadın, arazilerine dikim yaptıktan sonra aile ekonomilerine önemli katkı sağlayacaktır. Çal Belediyesi olarak biz de kendilerine pazarlama ve tanıtım konusunda yardımcı olacağız” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.