Denizli Tavas İlçesi'nde Özay Gönlüm Anıldı

SANAT 04.03.2019 - 15:37, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli Tavas İlçesi'nde Özay Gönlüm Anıldı

Denizli Tavas Belediyesi, ünlü halk ozanı Özay Gönlüm’ü ölümünün 19. yıl dönümünde unutmadı.     Denizli'de Özay Gönlüm’ü Anma etkinlikleri, Kızılcabölükte bulunan anıt heykeli önüne çelenk sunulmasıyla başladı. Törenler hafta içerisinde devam etti. Tavas Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda yapılan anma etkinliğine, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Başkan Yardımcısı İsmail Başlı, meclis üyeleri, Kızılcabölüklüler Vakfı Başkanı Osman Erkli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özkan Duvarcı, Özay Gönlüm Fen Lisesi Müdürü ve öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.   Tavas Belediyesi, Kızılcabölüklüler Vakfı, Özay Gönlüm Fen Lisesi ve Kanal 58 işbirliğiyle ortaklaşa yapılan etkinlikte büyük usta Özay Gönlüm anıldı. Belediye Başkanı Akyol, ünlü halk ozanı Özay Gönlüm’ün 3 bin 400’e yakın derlemesi olduğunu işaret ederek, “Özay Gönlüm’ün Türk kültürü, Denizli kültürü ve özellikle Ege kültürüne ciddi katkıları vardır, bu yadsınamaz.   Denizlimizi türküleri ve sazıyla coşturan, kendine özgü yorumu ile türkülere can veren büyük usta Özay Gönlüm, sadece Denizli için değil, tüm Türkiye için unutulmaz bir halk ozanıdır. Türkülerinde kullandığı dil ve mimikleriyle, üçlü bağlamasıyla gönüllere taht kuran büyük ustayı ölümünün 19. yıl dönümünde rahmet ve saygıyla anıyoruz. Onu anlamaya onun eserlerini gelecek nesillere aktarmalıyız” dedi.   Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuar Sanatçısı Ahmet Algün’ün sahne aldığı programda birbirinden güzel parçalar seslendirildi. Özay Gönlüm Fen Lisesi öğrencilerinden oluşan koro, sanatçının unutulmaz türkülerini söyledi. Nineden Mektuplar okundu. Konuklarla söyleşi yapıldı. Güzel anlara sahne olan etkinlik, geç saatlere kadar devam etti.

Denizli Tavas Belediyesi, ünlü halk ozanı Özay Gönlüm’ü ölümünün 19. yıl dönümünde unutmadı.

 

 

Denizli'de Özay Gönlüm’ü Anma etkinlikleri, Kızılcabölükte bulunan anıt heykeli önüne çelenk sunulmasıyla başladı. Törenler hafta içerisinde devam etti. Tavas Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda yapılan anma etkinliğine, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Başkan Yardımcısı İsmail Başlı, meclis üyeleri, Kızılcabölüklüler Vakfı Başkanı Osman Erkli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özkan Duvarcı, Özay Gönlüm Fen Lisesi Müdürü ve öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Tavas Belediyesi, Kızılcabölüklüler Vakfı, Özay Gönlüm Fen Lisesi ve Kanal 58 işbirliğiyle ortaklaşa yapılan etkinlikte büyük usta Özay Gönlüm anıldı. Belediye Başkanı Akyol, ünlü halk ozanı Özay Gönlüm’ün 3 bin 400’e yakın derlemesi olduğunu işaret ederek, “Özay Gönlüm’ün Türk kültürü, Denizli kültürü ve özellikle Ege kültürüne ciddi katkıları vardır, bu yadsınamaz.

 

Denizlimizi türküleri ve sazıyla coşturan, kendine özgü yorumu ile türkülere can veren büyük usta Özay Gönlüm, sadece Denizli için değil, tüm Türkiye için unutulmaz bir halk ozanıdır. Türkülerinde kullandığı dil ve mimikleriyle, üçlü bağlamasıyla gönüllere taht kuran büyük ustayı ölümünün 19. yıl dönümünde rahmet ve saygıyla anıyoruz. Onu anlamaya onun eserlerini gelecek nesillere aktarmalıyız” dedi.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuar Sanatçısı Ahmet Algün’ün sahne aldığı programda birbirinden güzel parçalar seslendirildi. Özay Gönlüm Fen Lisesi öğrencilerinden oluşan koro, sanatçının unutulmaz türkülerini söyledi. Nineden Mektuplar okundu. Konuklarla söyleşi yapıldı. Güzel anlara sahne olan etkinlik, geç saatlere kadar devam etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.