Denizli Tavas İlçesinde Dede ve Torun Aynı Anda Ameliyat Oldu.

YAŞAM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.03.2017 - 13:15, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli Tavas İlçesinde Dede ve Torun Aynı Anda Ameliyat Oldu.

Denizli’nin Tavas ilçesinde yaşayan 82 yaşındaki Hilmi Parıltı ile dedesine refakat etmek için geldiği hastanede aniden rahatsızlanıp safra kesesinde taş olduğu anlaşılan torunu Hilmi Parıltı aynı anda ameliyat oldu.

Denizli’nin Tavas ilçesinde yaşayan 82 yaşındaki Hilmi Parıltı, uzun süredir idrar yollarında rahatsızlık yaşamasının ardından Özel Denizli Cerrahi Hastanesine başvurdu. Parıltı’nın ciddi kalp ve akciğer problemlerinin bulunması nedeniyle kontrolleri 3 hafta sürdü. Yapılan kontrollerinin ardından günlük yaşamında sıkıntı çeken Parıltı’nın ameliyatına karar verildi. 82 yaşındaki Hilmi Parıltı, Özel Denizli Cerrahi Hastanesi başhekimi ve Üroloji Hekimi Op. Dr. Süleyman Kayık tarafından prostat ameliyatına alındı. Kapalı prostat ameliyatı olarak da bilinen plazmakinetik yöntem ile gerçekleştirilen operasyon yaklaşık bir saat sürdü. Dedesinin refakatinde kendi hastalığı ortaya çıktı   8 torun sahibi 82 yaşındaki Hilmi Parıltı ile aynı ismi taşıyan torunu 29 yaşındaki Hilmi Parıltı ise, dedesine refakat etmek için hastaneye geldi. Dedesi operasyona alınmadan önce yapılması gereken testler ve muayeneler süresince refakat eden torun Parıltı'nın, hastanede bulunduğu süre içerisinde aniden karnında yoğun ağrılar başladı. Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Acil Servisine başvuran Parıltı’nın yapılan detaylı tetkikler sonucunda safra kesesinin taş dolu olduğu ve karaciğer enzimlerinin yüksek olduğu tespit edildi. 29 yaşındaki Hilmi Parıltı, dedesine refakat etmek için geldiği hastanede, 82 yaşındaki dedesi Hilmi Parıltı ile birlikte ameliyat oldu. Yapılan operasyonun ardından dede torun sağlığa kavuştu.        Operasyonu gerçekleştiren Genel Cerrahi hekimi Op. Dr. Umut Faydacı, "Torun Hilmi beyin son 6 yıl içerisinde 70 kiloya yakın zayıflaması nedeniyle safra kesesinde aşırı derecede kolestrol taşları oluşmuş. Bu taşlara bağlı olarak da safra kesesinde iltihap ortaya çıkmış. Safra kesesindeki taşları temizlediğimiz torun Hilmi Parıltı da dedesi gibi başarılı bir ameliyat geçirdi, dede-torunu da yan yana sağlıkla yatırmış olduk" dedi. Dede torunun, birlikte ameliyat olduktan bir gün sonra taburcu edildiği ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.
Denizli’nin Tavas ilçesinde yaşayan 82 yaşındaki Hilmi Parıltı ile dedesine refakat etmek için geldiği hastanede aniden rahatsızlanıp safra kesesinde taş olduğu anlaşılan torunu Hilmi Parıltı aynı anda ameliyat oldu.

Denizli’nin Tavas ilçesinde yaşayan 82 yaşındaki Hilmi Parıltı, uzun süredir idrar yollarında rahatsızlık yaşamasının ardından Özel Denizli Cerrahi Hastanesine başvurdu. Parıltı’nın ciddi kalp ve akciğer problemlerinin bulunması nedeniyle kontrolleri 3 hafta sürdü. Yapılan kontrollerinin ardından günlük yaşamında sıkıntı çeken Parıltı’nın ameliyatına karar verildi. 82 yaşındaki Hilmi Parıltı, Özel Denizli Cerrahi Hastanesi başhekimi ve Üroloji Hekimi Op. Dr. Süleyman Kayık tarafından prostat ameliyatına alındı. Kapalı prostat ameliyatı olarak da bilinen plazmakinetik yöntem ile gerçekleştirilen operasyon yaklaşık bir saat sürdü.



Dedesinin refakatinde kendi hastalığı ortaya çıktı

 


8 torun sahibi 82 yaşındaki Hilmi Parıltı ile aynı ismi taşıyan torunu 29 yaşındaki Hilmi Parıltı ise, dedesine refakat etmek için hastaneye geldi. Dedesi operasyona alınmadan önce yapılması gereken testler ve muayeneler süresince refakat eden torun Parıltı'nın, hastanede bulunduğu süre içerisinde aniden karnında yoğun ağrılar başladı. Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Acil Servisine başvuran Parıltı’nın yapılan detaylı tetkikler sonucunda safra kesesinin taş dolu olduğu ve karaciğer enzimlerinin yüksek olduğu tespit edildi. 29 yaşındaki Hilmi Parıltı, dedesine refakat etmek için geldiği hastanede, 82 yaşındaki dedesi Hilmi Parıltı ile birlikte ameliyat oldu. Yapılan operasyonun ardından dede torun sağlığa kavuştu. 

 

 

 


Operasyonu gerçekleştiren Genel Cerrahi hekimi Op. Dr. Umut Faydacı, "Torun Hilmi beyin son 6 yıl içerisinde 70 kiloya yakın zayıflaması nedeniyle safra kesesinde aşırı derecede kolestrol taşları oluşmuş. Bu taşlara bağlı olarak da safra kesesinde iltihap ortaya çıkmış. Safra kesesindeki taşları temizlediğimiz torun Hilmi Parıltı da dedesi gibi başarılı bir ameliyat geçirdi, dede-torunu da yan yana sağlıkla yatırmış olduk" dedi.
Dede torunun, birlikte ameliyat olduktan bir gün sonra taburcu edildiği ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.