Denizli Ticaret Borsası'ndan Tarımda Milli Birlik Projesi Değerlendirmesi

EKONOMİ 13.04.2019 - 12:32, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli Ticaret Borsası'ndan Tarımda Milli Birlik Projesi Değerlendirmesi

Denizli Ticaret Borsası (DTB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı Yeni Ekonomi Programı Yapısal Dönüşüm Adımları 2019’u değerlendirdi.   Açıklanan her bir başlığın ekonomiyi adım adım kalkındıracağını ifade Başkan Tefenlili, özellikle “Tarımda Milli Birlik Projesi” başlığı altındaki Sera A.Ş., Küçükbaş Hayvancılık Hamlesi ve Hal Yasası maddelerinin, gıda enflasyonu ile mücadele hususunda önemli bir aşama olarak gördüğünü söyledi.   Bakan Albayrak tarafından açıklanan tüm projelerin ekonomik kalkınmamızın önünü açacağına değinen Başkan Tefenlili, projelerin önemli bir yol haritası olduğunu ifade etti.     Gıda Enflasyonu İle Mücadele Bakan Albayrak’ın açıkladığı “Tarımda Milli Birlik Projesi”nin gıda enflasyonu ile mücadelede önemli bir adım olduğunu belirten DTB Başkanı Tefenlili “Proje başarıya ulaşırsa arz talep dengesi sağlanacaktır. Arz talep dengesinin sağlanması da fiyatlardaki dalgalanmaların önüne geçecektir. Örneğin açıklanan yapısal reform paketinde küçükbaş hayvancılığın arttırılması öngörülmüştür. Küçükbaş hayvancılığın 47 milyondan 100 milyona çıkarılması hedefleniyor. Anadolu coğrafyası küçükbaş hayvancılık için gayet uygun bir coğrafya. Devletimizin küçükbaş hayvancılığa vereceği desteklerle birlikte küçükbaş hayvan sayısının artması gayet mümkün. Bu hedefi gerçekçi ve ulaşılabilir görüyorum. 100 milyon küçükbaş sayısına ulaşmak demek talebin karşılanması demektir. Fiyatlar mutlaka dengelenecektir” dedi.   Reform paketindeki bir diğer önemli adımın Sera A.Ş’nin kurulması olduğuna değinen Başkan Tefenlili Tarım Kredi Kooperatifleri ortaklığı ile kurulacak olan Sera A.Ş. ile yaş meyve sebzede fiyatların dalgalanmayacağını söyledi. Hal Yasa ile de üretici kooperatiflerin daha fazla pay alacağını belirten Başkan Tefenlili, “tarladan sofraya daha sağlıklı bir yapı oluşturulacaktır” dedi.   Açıklanan reform paketinin tüm maddelerinin ekonomik kalkınmamıza katkı sağlayacağını belirten Borsa Başkanı Tefenlili, iş dünyası olarak umut vaad eden paketin destekçileri olacağını dile getirdi.

Denizli Ticaret Borsası (DTB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı Yeni Ekonomi Programı Yapısal Dönüşüm Adımları 2019’u değerlendirdi.

 

Açıklanan her bir başlığın ekonomiyi adım adım kalkındıracağını ifade Başkan Tefenlili, özellikle “Tarımda Milli Birlik Projesi” başlığı altındaki Sera A.Ş., Küçükbaş Hayvancılık Hamlesi ve Hal Yasası maddelerinin, gıda enflasyonu ile mücadele hususunda önemli bir aşama olarak gördüğünü söyledi.

 

Bakan Albayrak tarafından açıklanan tüm projelerin ekonomik kalkınmamızın önünü açacağına değinen Başkan Tefenlili, projelerin önemli bir yol haritası olduğunu ifade etti.

 

 

Gıda Enflasyonu İle Mücadele

Bakan Albayrak’ın açıkladığı “Tarımda Milli Birlik Projesi”nin gıda enflasyonu ile mücadelede önemli bir adım olduğunu belirten DTB Başkanı Tefenlili “Proje başarıya ulaşırsa arz talep dengesi sağlanacaktır. Arz talep dengesinin sağlanması da fiyatlardaki dalgalanmaların önüne geçecektir. Örneğin açıklanan yapısal reform paketinde küçükbaş hayvancılığın arttırılması öngörülmüştür. Küçükbaş hayvancılığın 47 milyondan 100 milyona çıkarılması hedefleniyor. Anadolu coğrafyası küçükbaş hayvancılık için gayet uygun bir coğrafya. Devletimizin küçükbaş hayvancılığa vereceği desteklerle birlikte küçükbaş hayvan sayısının artması gayet mümkün. Bu hedefi gerçekçi ve ulaşılabilir görüyorum. 100 milyon küçükbaş sayısına ulaşmak demek talebin karşılanması demektir. Fiyatlar mutlaka dengelenecektir” dedi.

 

Reform paketindeki bir diğer önemli adımın Sera A.Ş’nin kurulması olduğuna değinen Başkan Tefenlili Tarım Kredi Kooperatifleri ortaklığı ile kurulacak olan Sera A.Ş. ile yaş meyve sebzede fiyatların dalgalanmayacağını söyledi. Hal Yasa ile de üretici kooperatiflerin daha fazla pay alacağını belirten Başkan Tefenlili, “tarladan sofraya daha sağlıklı bir yapı oluşturulacaktır” dedi.

 

Açıklanan reform paketinin tüm maddelerinin ekonomik kalkınmamıza katkı sağlayacağını belirten Borsa Başkanı Tefenlili, iş dünyası olarak umut vaad eden paketin destekçileri olacağını dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.