Denizli Ticaret Odası Başkanı Erdoğan, 8 Mart’ı kutladı

DTO 08.03.2017 - 14:09, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli Ticaret Odası Başkanı Erdoğan, 8 Mart’ı kutladı

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Türk kadınının anne ve eş olmanın dışında iş hayatına da damga vurduğunu söyledi. Erdoğan, DTO olarak kadınların iş yaşamına daha fazla katılımını sağlamak için çalıştıklarını ifade etti.

Başkan Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla kadın çalışanlar ve Tekstil Tasarım Merkezindeki kursiyerler için sürpriz bir kutlama gerçekleştirdi. DTO toplantı salonunda gerçekleşen etkinlikte pasta kesildi.     Türk kadınının el attığı her alanda başarı sağladığını belirten Başkan Erdoğan, “Kadınlarımız, anne olarak, eş olarak hayattaki en büyük destekçilerimizdir. Türk kadınının Kurtuluş Savaşı’ndaki fedakarlığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin varoluş mücadelesinde önemli bir yer tutmaktadır. Hayatın her alanında kadınlarımızın imzası vardır. İş dünyasında kadın girişimci ve yönetici sayısının her geçen gün artması, çalışma hayatımıza dinamizm ve kalite getirmektedir” dedi.     Denizli’nin kadın istihdamında Türkiye ortalamasının üzerinde paya sahip olduğuna işaret eden Başkan Erdoğan, “Türkiye’de kadın istihdam oranını resmi kayıtlara göre 30’dur. Denizli’mizde ise bu oran 33 dolayındadır. İlimizde SGK’lı olarak çalışan 214 bin 637 kişinin yaklaşık 71 bini kadınlardan oluşmaktadır. 2016 yılı sonu itibariyle Denizli Ticaret Odası’nda 15 bin 869 kayıtlı üye vardır. Denizli Ticaret Odası’na kayıtlı şirket yetkilisi kadın girişimci sayısı 1953, şirket ortağı kadın girişimci sayısı 2037 ve odamıza kayıtlı gerçek kişi kadın girişimci sayısı 2009’dur” diye konuştu.     Erdoğan, Denizli Ticaret Odası olarak kadınların iş hayatında daha fazla yer almaları için çalıştıklarını belirterek “Son olarak Boğaziçi Üniversitesi ile işbirliği içinde Kız kardeşim Projesini gerçekleştirdik. Kadınlarımız burada iyi bir girişimci, iyi bir yönetici olmak için eğitimler aldı. Ayrıca düzenlediğimiz girişimcilik eğitimlerine katılan kadınlarımızın oranının yüksek olduğunu görmek bizleri memnun ediyor. Öte yandan yine odamız bünyesinde Tekstil Moda Desen Tasarım Kursu düzenliyoruz. Kadınlarımızı bu kurslar sayesinde iş hayatına hazır hale getiriyoruz. Biz kadınımızın yaptığı her işe kalite ve estetik kazandırdığını biliyoruz. Bu sebeple kadınlarımızın istihdamı için daha çok çalışacağız, projeler üreteceğiz. Kadınımızın üretimdeki payının daha da arttığı nice 8 Mart Kadınlar Günü kutlamalarında bir arada olmayı umut ediyorum” dedi.     Başkan Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla kadın çalışanlara ve Tekstil Tasarım Merkezindeki kursiyerlere çeşitli hediyeler verdi. 
Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Türk kadınının anne ve eş olmanın dışında iş hayatına da damga vurduğunu söyledi. Erdoğan, DTO olarak kadınların iş yaşamına daha fazla katılımını sağlamak için çalıştıklarını ifade etti.

Başkan Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla kadın çalışanlar ve Tekstil Tasarım Merkezindeki kursiyerler için sürpriz bir kutlama gerçekleştirdi. DTO toplantı salonunda gerçekleşen etkinlikte pasta kesildi.

 

 

Türk kadınının el attığı her alanda başarı sağladığını belirten Başkan Erdoğan, “Kadınlarımız, anne olarak, eş olarak hayattaki en büyük destekçilerimizdir. Türk kadınının Kurtuluş Savaşı’ndaki fedakarlığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin varoluş mücadelesinde önemli bir yer tutmaktadır. Hayatın her alanında kadınlarımızın imzası vardır. İş dünyasında kadın girişimci ve yönetici sayısının her geçen gün artması, çalışma hayatımıza dinamizm ve kalite getirmektedir” dedi.

 

 

Denizli’nin kadın istihdamında Türkiye ortalamasının üzerinde paya sahip olduğuna işaret eden Başkan Erdoğan, “Türkiye’de kadın istihdam oranını resmi kayıtlara göre 30’dur. Denizli’mizde ise bu oran 33 dolayındadır. İlimizde SGK’lı olarak çalışan 214 bin 637 kişinin yaklaşık 71 bini kadınlardan oluşmaktadır. 2016 yılı sonu itibariyle Denizli Ticaret Odası’nda 15 bin 869 kayıtlı üye vardır. Denizli Ticaret Odası’na kayıtlı şirket yetkilisi kadın girişimci sayısı 1953, şirket ortağı kadın girişimci sayısı 2037 ve odamıza kayıtlı gerçek kişi kadın girişimci sayısı 2009’dur” diye konuştu.

 

 

Erdoğan, Denizli Ticaret Odası olarak kadınların iş hayatında daha fazla yer almaları için çalıştıklarını belirterek “Son olarak Boğaziçi Üniversitesi ile işbirliği içinde Kız kardeşim Projesini gerçekleştirdik. Kadınlarımız burada iyi bir girişimci, iyi bir yönetici olmak için eğitimler aldı. Ayrıca düzenlediğimiz girişimcilik eğitimlerine katılan kadınlarımızın oranının yüksek olduğunu görmek bizleri memnun ediyor. Öte yandan yine odamız bünyesinde Tekstil Moda Desen Tasarım Kursu düzenliyoruz. Kadınlarımızı bu kurslar sayesinde iş hayatına hazır hale getiriyoruz. Biz kadınımızın yaptığı her işe kalite ve estetik kazandırdığını biliyoruz. Bu sebeple kadınlarımızın istihdamı için daha çok çalışacağız, projeler üreteceğiz. Kadınımızın üretimdeki payının daha da arttığı nice 8 Mart Kadınlar Günü kutlamalarında bir arada olmayı umut ediyorum” dedi.

 

 

Başkan Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla kadın çalışanlara ve Tekstil Tasarım Merkezindeki kursiyerlere çeşitli hediyeler verdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.