Denizli Ticaret Odası Yöresel ürünlere sahip çıktı

KÜLTÜR 21.03.2017 - 11:56, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli Ticaret Odası Yöresel ürünlere sahip çıktı

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan Denizli'nin Kültür ve yöresel ürünlerini tanıttıklarını söyledi.

Denizli Ticaret Odası Ankara’da düzenlenen 1. Ulusal Coğrafi İşaretler Buluşmasında Denizli’yi temsil etti. DTO ile Bilim Sanayi ve Ticaret il Müdürlüğü işbirliği ile Coğrafi İşaretler Buluşması’nda ilimizin patenti alınan yöresel ürünleri tanıtıldı.   Denizli standını Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü de ziyaret ederek bilgi aldı.     Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’nün katılımıyla Türk Patent ve Marka Kurumunda gerçekleştirilen buluşma etkinliğini çok önemsediklerini belirten Başkan Uğur Erdoğan, Denizli’nin coğrafi işaretlerini tek çatı altında toplayarak sergilediklerini, diğer illerin coğrafi işaret belgeli ürünlerini yakından tanıma fırsatı elde ettiklerini belirtti.      Coğrafi işaretlerin ilin tanıtımına katkı sağladığını ifade eden Erdoğan, “Geçtiğimiz yıllarda, Denizli Traverteninin ekonomik değere dönüşmesine öncülük ederek, tescilini gerçekleştirmiştik. Buldan Bezi, Denizli Leblebisi ve Kale Biberi ürünlerine de coğrafi işaret belgesi alındı. Bizler bu ürünlerin tanıtımı için çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda Türk Patent ve Marka Kurumunda düzenlenen 1.Ulusal Coğrafi İşaretler Buluşmasında coğrafi işaret belgeli ürünlerimizi sergiledik” diye konuştu.       Yöresel ürünlerin kültürel ve ekonomik zenginlik kaynağı olduğunu, bu kapsamda sosyal sorumluluk bilinci içinde şehrin adıyla özdeşleşmiş değerlerin korunması amacıyla çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Başkan Uğur Erdoğan, “Ürünlerimizi koruyamazsak yok olur gider. Bu bakımdan coğrafi işaretler, yöresel kültürel değerlerimizin tescil yoluyla koruma altına alınarak özelliklerini kaybetmeden geleceğe taşınması ve tescilli ürünlerin ulusal ve uluslararası markalaşması yoluyla ekonomiye katkı sağlaması açısından çok önemlidir.” dedi.  
Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan Denizli'nin Kültür ve yöresel ürünlerini tanıttıklarını söyledi.

Denizli Ticaret Odası Ankara’da düzenlenen 1. Ulusal Coğrafi İşaretler Buluşmasında Denizli’yi temsil etti. DTO ile Bilim Sanayi ve Ticaret il Müdürlüğü işbirliği ile Coğrafi İşaretler Buluşması’nda ilimizin patenti alınan yöresel ürünleri tanıtıldı.

 

Denizli standını Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü de ziyaret ederek bilgi aldı.

 

 

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’nün katılımıyla Türk Patent ve Marka Kurumunda gerçekleştirilen buluşma etkinliğini çok önemsediklerini belirten Başkan Uğur Erdoğan, Denizli’nin coğrafi işaretlerini tek çatı altında toplayarak sergilediklerini, diğer illerin coğrafi işaret belgeli ürünlerini yakından tanıma fırsatı elde ettiklerini belirtti. 

 

 

Coğrafi işaretlerin ilin tanıtımına katkı sağladığını ifade eden Erdoğan, “Geçtiğimiz yıllarda, Denizli Traverteninin ekonomik değere dönüşmesine öncülük ederek, tescilini gerçekleştirmiştik. Buldan Bezi, Denizli Leblebisi ve Kale Biberi ürünlerine de coğrafi işaret belgesi alındı. Bizler bu ürünlerin tanıtımı için çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda Türk Patent ve Marka Kurumunda düzenlenen 1.Ulusal Coğrafi İşaretler Buluşmasında coğrafi işaret belgeli ürünlerimizi sergiledik” diye konuştu.

 

 

 

Yöresel ürünlerin kültürel ve ekonomik zenginlik kaynağı olduğunu, bu kapsamda sosyal sorumluluk bilinci içinde şehrin adıyla özdeşleşmiş değerlerin korunması amacıyla çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Başkan Uğur Erdoğan, “Ürünlerimizi koruyamazsak yok olur gider. Bu bakımdan coğrafi işaretler, yöresel kültürel değerlerimizin tescil yoluyla koruma altına alınarak özelliklerini kaybetmeden geleceğe taşınması ve tescilli ürünlerin ulusal ve uluslararası markalaşması yoluyla ekonomiye katkı sağlaması açısından çok önemlidir.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.