Denizli Valisi Altıparmak’tan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı Kutlama Mesajı

DENİZLİ 19.05.2017 - 10:27, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli Valisi Altıparmak’tan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı Kutlama Mesajı

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, öncelikle 19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıkmasından bahseden Vali Altıparmak ardından gençlere seslendi.

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, öncelikle 19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıkmasından bahseden Vali Altıparmak ardından gençlere seslendi.     Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda ilk adımı oluşturan ve Milletimizin kaderini değiştiren 19 Mayıs 1919’un,  98. yıl dönümünü milletçe hep birlikte kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün  “Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir” diyerek, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkmasıyla bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin meşalesi yakılmış, Milletimiz verdiği kurtuluş mücadelesiyle esaret altında yaşamayacağını ve vatan topraklarının ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır.    Dün olduğu gibi bugün de Devletimizin ve Milletimizin birliğine, Ülkemizin bütünlüğüne ve kardeşliğimize kast eden saldırılara ve terör eylemlerine karşı, aziz Milletimiz gereken cevabı vermiş ve vermeye de devam edecektir.   Milletimizin tarih sahnesinde bir defa daha ayağa kalkışının, sesinin yükselişinin ve milli mücadelemizin başlangıcı olan bu anlamlı gün,  Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından Türk Gençliğine armağan edilmiştir.   Atatürk; "Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız" diyerek, Türk gençliğine olan sonsuz güvenini vurgulamıştır.   19 Mayıs’ın Atatürk tarafından Türk gençliğine armağan edilmesi gençlere verilen değerin yanı sıra, Atatürk'ün ve onun şahsında milletimizin gençlere olan inancını da ortaya koymaktadır.     Sevgili Gençler;   Güçlü ve müreffeh bir Türkiye idealini yaşatarak geleceğe taşıyacak, geleceğimizin teminatı, umudumuz ve en büyük zenginliğimiz sizlersiniz. Gençlerine güvenen, onları en iyi şekilde yetiştiren milletler ilelebet mevcudiyetlerini sürdürebilirler. Üstleneceğiniz kutsal emaneti korumak, daha da yüceltmek için sizler de çok çalışmalı, kendinizi çok iyi yetiştirmelisiniz. Sizlerin, milli ideallerin peşinden kararlılıkla giden, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, vatanını seven, ahlaklı ve öz güvenli bireyler olarak yetişmeniz en büyük arzumuzdur.     Sevgili gençler, binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur.      Bu duygu ve düşüncelerle;   19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor,Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, İstiklal Savaşı’mızın tüm kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.    
Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, öncelikle 19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıkmasından bahseden Vali Altıparmak ardından gençlere seslendi.

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, öncelikle 19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıkmasından bahseden Vali Altıparmak ardından gençlere seslendi.

 

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda ilk adımı oluşturan ve Milletimizin kaderini değiştiren 19 Mayıs 1919’un,  98. yıl dönümünü milletçe hep birlikte kutlamanın sevincini yaşıyoruz.

Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün  “Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir” diyerek, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkmasıyla bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin meşalesi yakılmış, Milletimiz verdiği kurtuluş mücadelesiyle esaret altında yaşamayacağını ve vatan topraklarının ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. 

 

Dün olduğu gibi bugün de Devletimizin ve Milletimizin birliğine, Ülkemizin bütünlüğüne ve kardeşliğimize kast eden saldırılara ve terör eylemlerine karşı, aziz Milletimiz gereken cevabı vermiş ve vermeye de devam edecektir.

 

Milletimizin tarih sahnesinde bir defa daha ayağa kalkışının, sesinin yükselişinin ve milli mücadelemizin başlangıcı olan bu anlamlı gün,  Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından Türk Gençliğine armağan edilmiştir.

 

Atatürk; "Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız" diyerek, Türk gençliğine olan sonsuz güvenini vurgulamıştır.

 

19 Mayıs’ın Atatürk tarafından Türk gençliğine armağan edilmesi gençlere verilen değerin yanı sıra, Atatürk'ün ve onun şahsında milletimizin gençlere olan inancını da ortaya koymaktadır.

 

 

Sevgili Gençler;

 

Güçlü ve müreffeh bir Türkiye idealini yaşatarak geleceğe taşıyacak, geleceğimizin teminatı, umudumuz ve en büyük zenginliğimiz sizlersiniz. Gençlerine güvenen, onları en iyi şekilde yetiştiren milletler ilelebet mevcudiyetlerini sürdürebilirler. Üstleneceğiniz kutsal emaneti korumak, daha da yüceltmek için sizler de çok çalışmalı, kendinizi çok iyi yetiştirmelisiniz. Sizlerin, milli ideallerin peşinden kararlılıkla giden, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, vatanını seven, ahlaklı ve öz güvenli bireyler olarak yetişmeniz en büyük arzumuzdur.

 

 

Sevgili gençler, binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur.

 

 

 Bu duygu ve düşüncelerle;

 

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor,Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, İstiklal Savaşı’mızın tüm kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.