Denizli’ye 201 Milyon TL Faizsiz Kredi Onayı

DTO 31.03.2017 - 16:03, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli’ye 201 Milyon TL Faizsiz Kredi Onayı

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, KOSGEB Denizli Müdürü Oğuz Kılınç ve Denizli Kredi Süreçleri Sorumlusu Dr. Celal Hatipoğlu’nu ağırladı.

Müdür Kılınç, KOSGEB tarafından Denizli’de 8 bin 305 işletmeye, 201 milyon lira tutarında kredinin onayladığını açıkladı.     Başkanlık makamındaki ziyarette, “2017 Yılı KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği” programı konusunda görüşme gerçekleştirildi.   Söz konusu kredinin Denizli KOBİ’leri için önemli olduğunu söyleyen KOSGEB Denizli Müdürü Oğuz Kılınç, “10-20 Şubat 2017 tarihleri arasında başvuruları alınan program kapsamında işletme başına kredi üst limitleri ‘Net Satış Hasılatı’ verilerine göre oluşturulmuş olup; 20 bin ile 50 bin TL arasında değişmektedir. Kredi sıfır faizli olup ilk 1 yılı ödemesiz kalanı üçer aylık dönemlerde 2 yıl içinde ödenmek üzere toplam 3 yıl vadeli olacaktır. Başvurusu uygun bulunan işletmeler, protokole taraf olan 9 bankadan (Akbank T.A.Ş, Denizbank A.Ş., Garanti Bankası A.Ş., Halk Bankası A.Ş., İş Bankası A.Ş., QNB Finansbank A.Ş., Vakıflar Bankası T.A.O., Yapı ve Kredi Bankası A.Ş., Ziraat Bankası A.Ş.) herhangi birine giderek süreci başlatmaktadır. Denizli’de 8 bin 305 işletme bahsedilen kredi faiz desteğini almaya hak kazanmış olup kredilendirme süreci devam etmektedir. Söz konusu işletmelerimiz için onaylanan kredi hacmi 200 milyon 920 bin TL’dir. Bu destekten yararlanmak isteyen işletmelerimiz, bankaların da incelemesinin ardından uygun görülmesi halinde kredilerini alabileceklerdir” dedi.   İŞLETMELERE ÖNEMLİ HATIRLATMA   İşletmelerin sürenin daralmasını da dikkate alarak; kredi süreçlerini başvurdukları banka üzerinden takip etmeleri gerektiğini bildiren Müdür Kılınç, KOBİ Beyannamesi güncel olmayanların ise işlemlerini tamamlamak üzere KOSGEB Denizli Müdürlüğü ile irtibat kurması gerektiğini bildirdi.   SIFIR FAİZLİ KREDİ ADETA CAN SUYU OLACAK   KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteğinin adeta işletmeler için “can suyu” olacağını ifade eden Başkan Uğur Erdoğan, “Piyasadaki daralma sonrasında hükümetimizin uygulamaya koyduğu önlemler arasında yer alan sıfır faizli destek çok önemlidir. Faizi devletimiz tarafından karşılan bu destek sayesinde, finans sıkıntısı yaşayan işletmelerimiz derin bir nefes alacaktır. Uygulama dolayısıyla başta hükümetimiz olmak üzere KOSGEB Başkanlığımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, KOSGEB Denizli Müdürü Oğuz Kılınç ve Denizli Kredi Süreçleri Sorumlusu Dr. Celal Hatipoğlu’nu ağırladı.

Müdür Kılınç, KOSGEB tarafından Denizli’de 8 bin 305 işletmeye, 201 milyon lira tutarında kredinin onayladığını açıkladı.

 

 

Başkanlık makamındaki ziyarette, “2017 Yılı KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği” programı konusunda görüşme gerçekleştirildi.

 

Söz konusu kredinin Denizli KOBİ’leri için önemli olduğunu söyleyen KOSGEB Denizli Müdürü Oğuz Kılınç, “10-20 Şubat 2017 tarihleri arasında başvuruları alınan program kapsamında işletme başına kredi üst limitleri ‘Net Satış Hasılatı’ verilerine göre oluşturulmuş olup; 20 bin ile 50 bin TL arasında değişmektedir. Kredi sıfır faizli olup ilk 1 yılı ödemesiz kalanı üçer aylık dönemlerde 2 yıl içinde ödenmek üzere toplam 3 yıl vadeli olacaktır. Başvurusu uygun bulunan işletmeler, protokole taraf olan 9 bankadan (Akbank T.A.Ş, Denizbank A.Ş., Garanti Bankası A.Ş., Halk Bankası A.Ş., İş Bankası A.Ş., QNB Finansbank A.Ş., Vakıflar Bankası T.A.O., Yapı ve Kredi Bankası A.Ş., Ziraat Bankası A.Ş.) herhangi birine giderek süreci başlatmaktadır. Denizli’de 8 bin 305 işletme bahsedilen kredi faiz desteğini almaya hak kazanmış olup kredilendirme süreci devam etmektedir. Söz konusu işletmelerimiz için onaylanan kredi hacmi 200 milyon 920 bin TL’dir. Bu destekten yararlanmak isteyen işletmelerimiz, bankaların da incelemesinin ardından uygun görülmesi halinde kredilerini alabileceklerdir” dedi.

 

İŞLETMELERE ÖNEMLİ HATIRLATMA

 

İşletmelerin sürenin daralmasını da dikkate alarak; kredi süreçlerini başvurdukları banka üzerinden takip etmeleri gerektiğini bildiren Müdür Kılınç, KOBİ Beyannamesi güncel olmayanların ise işlemlerini tamamlamak üzere KOSGEB Denizli Müdürlüğü ile irtibat kurması gerektiğini bildirdi.

 

SIFIR FAİZLİ KREDİ ADETA CAN SUYU OLACAK

 

KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteğinin adeta işletmeler için “can suyu” olacağını ifade eden Başkan Uğur Erdoğan, “Piyasadaki daralma sonrasında hükümetimizin uygulamaya koyduğu önlemler arasında yer alan sıfır faizli destek çok önemlidir. Faizi devletimiz tarafından karşılan bu destek sayesinde, finans sıkıntısı yaşayan işletmelerimiz derin bir nefes alacaktır. Uygulama dolayısıyla başta hükümetimiz olmak üzere KOSGEB Başkanlığımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.