Denizli'ye gelen Turizm Bakan Yardımcısı Dursun incelemelerde bulundu

DENİZLİ 07.08.2019 - 15:11, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli'ye gelen Turizm Bakan Yardımcısı Dursun incelemelerde bulundu

Denizli'ye gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun turizm merkezlerini ziyaret etti.   Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun Denizli'de turizm merkezlerinde incelemelerde bulunmak ve Sarayköy ilçesinde yeni yerinde hizmete giren kütüphaneyi ziyaret etmek için Denizli'ye teşrif etti. Ziyaretler kapsamında ilk olarak Denizli Valiliğini ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, Vali Hasan Karahan’ı makamında ziyaret etti.   Denizli’nin kültür ve turizm merkezleri hakkında bilgi veren Vali Hasan Karahan daha sonra ziyaretin anısına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun’a Yatağan Kılıcı hediye etti.   Ziyaret sonrası Vali Hasan Karahan ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun; 1982 yılından bu yana Sarayköy Belediye İşhanı'nda hizmet veren ve Sarayköy Belediyesi tarafından inşa edilen Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi'nin 2. katına taşınarak daha modern ve günümüz şartlarına uygun hizmet veren Sarayköy İlçe Halk Kütüphanesini ziyaret ederek kütüphanedeki öğrencilerle sohbet ettiler.   Daha sonra UNESCO Dünya Miras Listesi'ne yer alan ve Beyaz Cennet olarak anılan Pamukkale Örenyerini ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun ile Valimiz Hasan Karahan Hierapolis Antik Kenti’nde yapılan kazı çalışmalarını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.   Denizli ziyaretinde son olarak Vali Hasan Karahan ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan, içinde İncil'de adı geçen yedi kiliseden birinin bulunduğu Laodikya Antik Kenti'nde incelemelerde bulunarak; Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı, Laodikya Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek’ten  Laodikya antik kentinde gerçekleştirilen kazı ve restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldılar.  

Denizli'ye gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun turizm merkezlerini ziyaret etti.

 

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun Denizli'de turizm merkezlerinde incelemelerde bulunmak ve Sarayköy ilçesinde yeni yerinde hizmete giren kütüphaneyi ziyaret etmek için Denizli'ye teşrif etti. Ziyaretler kapsamında ilk olarak Denizli Valiliğini ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, Vali Hasan Karahan’ı makamında ziyaret etti.

 

Denizli’nin kültür ve turizm merkezleri hakkında bilgi veren Vali Hasan Karahan daha sonra ziyaretin anısına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun’a Yatağan Kılıcı hediye etti.

 

Ziyaret sonrası Vali Hasan Karahan ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun; 1982 yılından bu yana Sarayköy Belediye İşhanı'nda hizmet veren ve Sarayköy Belediyesi tarafından inşa edilen Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi'nin 2. katına taşınarak daha modern ve günümüz şartlarına uygun hizmet veren Sarayköy İlçe Halk Kütüphanesini ziyaret ederek kütüphanedeki öğrencilerle sohbet ettiler.

 

Daha sonra UNESCO Dünya Miras Listesi'ne yer alan ve Beyaz Cennet olarak anılan Pamukkale Örenyerini ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun ile Valimiz Hasan Karahan Hierapolis Antik Kenti’nde yapılan kazı çalışmalarını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

 

Denizli ziyaretinde son olarak Vali Hasan Karahan ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan, içinde İncil'de adı geçen yedi kiliseden birinin bulunduğu Laodikya Antik Kenti'nde incelemelerde bulunarak; Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı, Laodikya Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek’ten  Laodikya antik kentinde gerçekleştirilen kazı ve restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldılar.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.