Denizlili Dünya Matematik Şampiyonu öğrencileri makamında ağırladı

DENİZLİ 09.08.2019 - 10:54, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizlili Dünya Matematik Şampiyonu öğrencileri makamında ağırladı

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, 60. Uluslararası Matematik Olimpiyatı'nda Dünya Şampiyonu Özel Denizli Koleji mezunu öğrencilerini makamında kabul etti.   Ziyarette, 11-22 Temmuz tarihlerinde İngiltere'de düzenlenen 110 ülkeden matematikçilerin yarıştığı 60. Uluslararası Matematik Olimpiyatı'nda, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Milli Takımı adına Türkiye'yi temsil eden ve Dünya birincisi olarak altın madalya kazanan İbrahim Suat Evren, Dünya ikincisi olarak gümüş madalya kazanan Ozan Kaymak ve Dünya üçüncülüğünü paylaşarak bronz madalya kazanan Alperen Gözeten ve Halil Özkan isimli öğrencilerle birlikte okul idarecileri ve öğretmenleri de hazır bulundu.   İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, şampiyonları kutlayarak,ilimizin hem liselere hem de üniversitelere öğrenci yerleştirmesinde Türkiye derecelerini elden bırakmadığını bu yılda böyle öğrenci ve okullar sayesinde bayrak yarışında gene en önde olacağımızı ifade etti. Elde edilen Türkiye ve Dünya şampiyonluğundan hem de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Oğuz, öğrencilere kitap hediyesinde bulundu.  

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, 60. Uluslararası Matematik Olimpiyatı'nda Dünya Şampiyonu Özel Denizli Koleji mezunu öğrencilerini makamında kabul etti.

 

Ziyarette, 11-22 Temmuz tarihlerinde İngiltere'de düzenlenen 110 ülkeden matematikçilerin yarıştığı 60. Uluslararası Matematik Olimpiyatı'nda, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Milli Takımı adına Türkiye'yi temsil eden ve Dünya birincisi olarak altın madalya kazanan İbrahim Suat Evren, Dünya ikincisi olarak gümüş madalya kazanan Ozan Kaymak ve Dünya üçüncülüğünü paylaşarak bronz madalya kazanan Alperen Gözeten ve Halil Özkan isimli öğrencilerle birlikte okul idarecileri ve öğretmenleri de hazır bulundu.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, şampiyonları kutlayarak,ilimizin hem liselere hem de üniversitelere öğrenci yerleştirmesinde Türkiye derecelerini elden bırakmadığını bu yılda böyle öğrenci ve okullar sayesinde bayrak yarışında gene en önde olacağımızı ifade etti. Elde edilen Türkiye ve Dünya şampiyonluğundan hem de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Oğuz, öğrencilere kitap hediyesinde bulundu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.