Denizlili fedakar gelin ciğerini kayınpederine verdi

YAŞAM 30.07.2018 - 13:39, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizlili fedakar gelin ciğerini kayınpederine verdi

Denizlili fedakar gelinin, karaciğer tümörü 65 yaşındaki kayınpederi Hasan Çıtlık'a  verdiği doku nakli ile hayat buldu.   Denizli'de yaşayan biri kız iki çocuk annesi Fatma Çıtlık, Ramazan Bayramı'nda ziyarete gittiği Uşak'taki kayınpederi Hasan Çıtlık'ın karaciğer hastası olduğunu öğrenince organ nakli için hiç düşünmeden gönüllü oldu. Çıtlık'ın görümcesi de gönüllü olunca, gelin görümce Antalya'da özel bir hastaneye başvurdu.   Hastanede yapılan tahlillerde gelin ile görümcenin dokularının nakil için uygun olduğu belirlendi. Gönüllü olarak ciğerini vermek isteyen Fatma Çıtlık ile kayınpederi, helalleşerek ameliyata girdi.   15 yıl önce Denizli'de bir tekstil fabrikasında kendisi gibi işçi olan kayın pederi Hasan Çıtık'ın oğlu ile evlenmesini çok istediği ve görücü usulü ile evlendiği eşi ile mutlu bir hayat sürdürüyor. İki çocuk annesi kayınpederinin rahatsızlığını duyunca hiç tereddüt etmeden ciğerini verebileceğini belirtti. Nakil için Antalya'ya gittiğinde 7 yaşındaki kızının ağlaması üzerine duygulanan Fatma Çıtlık, kayınpederini kurtarabilme umudu duygularına gem vurdu. Kızım diye hitap ettiği gelininin verdiği ciğer sayesinde hayata tutunan Hasan Çıtlık, "4 çocuğum, 9 torunum var. Emekliyim. Gelinim ciğerini vereceğini söyledi. Öz evladım gibi gönüllü oldu. Kızımla tahlilleri yaptırdılar. Gelinim sayesinde tekrar sağlığıma kavuştum." diye konuştu.   Fatma Çıtlık; "Kayınpederim, ameliyata girerken 'hakkını helal et kızım' dedi. Ameliyatta karşılaştık, yine duygulandı. Ameliyattan sonra ikimiz de ağladık, mutluluk gözyaşlarımızdı. Bir insanı kurtarmanın gururu, mutluluğu anlatılmaz, herkes yakınlarını yaşatabilir. Kayınpederim babam gibi" dedi.   Herkesi organ bağışına davet eden Çıtlık, hayat kurtarmanın her şeye bedel olduğunu ifade etti.    

Denizlili fedakar gelinin, karaciğer tümörü 65 yaşındaki kayınpederi Hasan Çıtlık'a  verdiği doku nakli ile hayat buldu.

 

Denizli'de yaşayan biri kız iki çocuk annesi Fatma Çıtlık, Ramazan Bayramı'nda ziyarete gittiği Uşak'taki kayınpederi Hasan Çıtlık'ın karaciğer hastası olduğunu öğrenince organ nakli için hiç düşünmeden gönüllü oldu. Çıtlık'ın görümcesi de gönüllü olunca, gelin görümce Antalya'da özel bir hastaneye başvurdu.

 

Hastanede yapılan tahlillerde gelin ile görümcenin dokularının nakil için uygun olduğu belirlendi. Gönüllü olarak ciğerini vermek isteyen Fatma Çıtlık ile kayınpederi, helalleşerek ameliyata girdi.

 

15 yıl önce Denizli'de bir tekstil fabrikasında kendisi gibi işçi olan kayın pederi Hasan Çıtık'ın oğlu ile evlenmesini çok istediği ve görücü usulü ile evlendiği eşi ile mutlu bir hayat sürdürüyor. İki çocuk annesi kayınpederinin rahatsızlığını duyunca hiç tereddüt etmeden ciğerini verebileceğini belirtti. Nakil için Antalya'ya gittiğinde 7 yaşındaki kızının ağlaması üzerine duygulanan Fatma Çıtlık, kayınpederini kurtarabilme umudu duygularına gem vurdu. Kızım diye hitap ettiği gelininin verdiği ciğer sayesinde hayata tutunan Hasan Çıtlık, "4 çocuğum, 9 torunum var. Emekliyim. Gelinim ciğerini vereceğini söyledi. Öz evladım gibi gönüllü oldu. Kızımla tahlilleri yaptırdılar. Gelinim sayesinde tekrar sağlığıma kavuştum." diye konuştu.

 

Fatma Çıtlık; "Kayınpederim, ameliyata girerken 'hakkını helal et kızım' dedi. Ameliyatta karşılaştık, yine duygulandı. Ameliyattan sonra ikimiz de ağladık, mutluluk gözyaşlarımızdı. Bir insanı kurtarmanın gururu, mutluluğu anlatılmaz, herkes yakınlarını yaşatabilir. Kayınpederim babam gibi" dedi.

 

Herkesi organ bağışına davet eden Çıtlık, hayat kurtarmanın her şeye bedel olduğunu ifade etti.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.