Denizlili Pazarcı Genç Kadının Hayat Mücadelesi Örnek Oldu

YAŞAM 02.02.2020 - 11:01, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Denizlili Pazarcı Genç Kadının Hayat Mücadelesi Örnek Oldu

Sarayköylü kadının hayatı herkese örnek oldu. Genç yaşında pazarcılığa soyunan 43 yaşındaki Ayfer Demir, verdiği pazarcılık ve hayat mücadelesi yediden yetmişe herkesin takdirini kazanıyor. Ondan önce kimsenin yapamadığını yaptı, ondan sonrakilerin önün açtı. Hasköy Mahallesinde yaşayan 43 yaşındaki Ayfer Demirhan, tek başına verdiği mücadeleyi anlattı.   Sarayköy ilçesinin Hasköy Mahallesinde ikamet eden Ayfer Demirhan,  43 yaşında evli ve iki çocuk annesi  mücadeleci bir kadın. Kendi ürettikleri mevsimine göre yetiştirdikleri çeşitli sebzeleri  Cumartesi günleri Sarayköy Kapalı Pazar yerinde açtığı tezgahında satışını gerçekleştiriyor. Yaklaşık 15 yıl önce gelip satışa başladığını aktaran Demirhan, mahalle baskısı dolayısıyla bu işe kadın başına girişmesinin hiç de kolay olmadığını söyledi.  Genç kadınların pazara dahi gidemediği dönemlerde o satış yapmak için gelmeye başladığını ifade ederek   “Kendi arazimizde bir çok çeşit ürün yetiştiriyoruz. Neyin mevsimiyse onu yetiştirip her şeyi hem vaktinde sunuyor hem de doğal bir şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz. Yetişen ürünleri de gelip burada pazarda satıyorum.  Fakat tabi 15 yıl öncesinde genç bir kadın olarak pazara satış yapmam yaşadığım bölgede normal karşılanmıyordu. Genelde annelerimiz ya da kayınvalidelerimiz pazara gelirlerdi. Genç kızlar pazara gönderilmezdi. İşte ben bu şartlar altında pazara gelip ürünlerimi satmaya başladım. Elbette ahali çok atıp tuttu genç kadının pazarda ne işi var olur mu böyle şey gibilerinden. Ben namusumla gelip sadece sevdiğim işi yapmak gayretinde olduğum için çok kulak asmadım söylenenlere. Beni en çok mutlu eden ise benden sonra o zamanlar köy şimdiler mahalle olan bölgemizde benden daha genç kızlarda gelmeye başlaması oldu. “ dedi.   AKRABAMA EKMEK YAPTIM GETİRDİM SONRA HERKES İSTEDİ   Uzun yıllardır bu işi yaptığını ve yaptığı işini çok sevdiğini ifade eden Demirhan, “Tabi 15 yıl gibi bir süredir burada olunca artık kendi müşteri  portföyüm de oluştu. Her hafta gelen sabit müşterilim var. Ben işimi çok severek yapıyorum. Tarlada yolculuğuna başlattığım ürünlerin tezgahta alıcıyla buluşma anına kadar takip ettiğim için ayrı bir keyif veriyor. Bunun yanında 10 yıl önce mesela bir akrabama burada mısır ekmeği yaptım geldim gelip almadı. Başka müşteri ekmeği almak istedi verdim. Çok sevmiş haftaya gelip daha çok sipariş etti. Buradaki insanlar denedi derken ekmekte yapıp getiriyorum artık gelirken. Hiç aklımda yokken onu da satmaya başladım” dedi.   Kaynak: saraykoy  com tr

Sarayköylü kadının hayatı herkese örnek oldu. Genç yaşında pazarcılığa soyunan 43 yaşındaki Ayfer Demir, verdiği pazarcılık ve hayat mücadelesi yediden yetmişe herkesin takdirini kazanıyor. Ondan önce kimsenin yapamadığını yaptı, ondan sonrakilerin önün açtı. Hasköy Mahallesinde yaşayan 43 yaşındaki Ayfer Demirhan, tek başına verdiği mücadeleyi anlattı.

 

Sarayköy ilçesinin Hasköy Mahallesinde ikamet eden Ayfer Demirhan,  43 yaşında evli ve iki çocuk annesi  mücadeleci bir kadın. Kendi ürettikleri mevsimine göre yetiştirdikleri çeşitli sebzeleri  Cumartesi günleri Sarayköy Kapalı Pazar yerinde açtığı tezgahında satışını gerçekleştiriyor. Yaklaşık 15 yıl önce gelip satışa başladığını aktaran Demirhan, mahalle baskısı dolayısıyla bu işe kadın başına girişmesinin hiç de kolay olmadığını söyledi.  Genç kadınların pazara dahi gidemediği dönemlerde o satış yapmak için gelmeye başladığını ifade ederek

 

“Kendi arazimizde bir çok çeşit ürün yetiştiriyoruz. Neyin mevsimiyse onu yetiştirip her şeyi hem vaktinde sunuyor hem de doğal bir şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz. Yetişen ürünleri de gelip burada pazarda satıyorum.  Fakat tabi 15 yıl öncesinde genç bir kadın olarak pazara satış yapmam yaşadığım bölgede normal karşılanmıyordu. Genelde annelerimiz ya da kayınvalidelerimiz pazara gelirlerdi. Genç kızlar pazara gönderilmezdi. İşte ben bu şartlar altında pazara gelip ürünlerimi satmaya başladım. Elbette ahali çok atıp tuttu genç kadının pazarda ne işi var olur mu böyle şey gibilerinden. Ben namusumla gelip sadece sevdiğim işi yapmak gayretinde olduğum için çok kulak asmadım söylenenlere. Beni en çok mutlu eden ise benden sonra o zamanlar köy şimdiler mahalle olan bölgemizde benden daha genç kızlarda gelmeye başlaması oldu. “ dedi.

 

AKRABAMA EKMEK YAPTIM GETİRDİM SONRA HERKES İSTEDİ

 

Uzun yıllardır bu işi yaptığını ve yaptığı işini çok sevdiğini ifade eden Demirhan, “Tabi 15 yıl gibi bir süredir burada olunca artık kendi müşteri  portföyüm de oluştu. Her hafta gelen sabit müşterilim var. Ben işimi çok severek yapıyorum. Tarlada yolculuğuna başlattığım ürünlerin tezgahta alıcıyla buluşma anına kadar takip ettiğim için ayrı bir keyif veriyor. Bunun yanında 10 yıl önce mesela bir akrabama burada mısır ekmeği yaptım geldim gelip almadı. Başka müşteri ekmeği almak istedi verdim. Çok sevmiş haftaya gelip daha çok sipariş etti. Buradaki insanlar denedi derken ekmekte yapıp getiriyorum artık gelirken. Hiç aklımda yokken onu da satmaya başladım” dedi.

 

Kaynak: saraykoy  com tr

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.