Denizlili vatandaşı mesaj yoluyla dolandırdılar

DENİZLİ 04.12.2017 - 13:29, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizlili vatandaşı mesaj yoluyla dolandırdılar

Telefon dolandırıcılarının son zamanlarda mesaj göndererek çeşitli markalarda telefon ve bitkisel sağlık seti kazandınız tuzağına düşen Denizlili vatandaş kargodan paketi almaya gittiğinde şok oldu.   Telefona mesaj yoluyla, ‘Sayın müşterimiz firmamızdan bir kampanya kazandınız bilgi almak için müşteri temsilcilerimiz acil dönüşünüzü bekliyor’ ibaresi ile verdikleri telefon numarasının aranması isteniyor. Dönüş yapıldığında ise çeşitli özel TV ve kuruluşlardan aradıklarını belirterek çeşitli marka telefonların isimleri verilerek Telefon ve sağlık seti kazandınız şeklinde bilgi veriliyor.   Denizli Baklan İlçesi’nde ikamet eden Halil İbrahim A.’ya gönderilen mesaj sonrası aradığı numaradan, müşteri temsilcisinin Anadolu TV ‘den arandığı ve çekilişte J 7 prime cep telefonu ve krem seti kazandınız dendiğini belirtti. Baklan PTT şubesine gönderilen kargoyu almaya gittiğinde ise 99 lira kargo bedeli karşılığında gelen paketi teslim aldı. Halil İbrahim A. Gönderilen paketi teslim alıp içini açtığında ise şok oldu.     Halil İbrahim A. “ Telefonuma gelen mesaj üzerine verilen numarayı aradım. Telefona çıkan kişi kendilerinden J 7 prime cep telefonu ve sağlık seti kazandığımı söyledi. Bunun bedeli olarak sadece kargo ve vergilerin dahil olduğu ücret olan 99 lira ödemem gerektiğini belirterek adresim istendi.  Bende olmaz ama ne çıkar diyerek dediklerini yaptım. Kargomun Baklan PTT kargo bölümüne ulaştığı haberi gelince almaya gittim. Kargo için 99 lirayı yatırdım ve paketimi aldım. İçini açtığımda ise değeri 20 lira bile etmeyen krem çıkınca dolandırıldığımı anladım. Numarayı tekrar aradığımda durumu izah ettim. Size yanlış paket geldiği söylendi. Size ait ürünü tekrar gönderiyoruz dediler. İkinci kez kargo geldiği bilgisi üzerine bakalım bu sefer ne çıkacak merakı üzerine Baklan PTT şubesine gittim. Oradaki arkadaşların uyarısı üzerine kargoyu teslim almadım. Ben böyle bir hataya düştüm diğer vatandaşlarımız düşmesin” dedi.   Konuyla ilgili araştırma yapan haber merkezimiz, Türkiye genelinde binlerce kişiye bu tür mesajların gittiğini ve vatandaşların mağdur olduğu bilgisine ulaştı. Verilen numarayı bize mesaj gelmemesine rağmen aradığımızda ise otomatik olarak onların aradığı bilgisi verilerek kazandığımız ürün hakkında bilgi verildi. Karşımıza çıkan müşteri temsilcisi Teknoloji TV’den aradıklarını ve çekilişle Samsung S5 marka ve bitkisel sağlık seti kazandığımızı söyledi.       Dolandırıcıların Türkiye’de birçok özel TV ve kurum adını kullanarak aradıkları ortaya çıktı. Haber merkezimiz konuyla alakalı Teknoloji TV’nin 212 216 82 51 nolu hattını arayarak bu tür bir çekiliş ve hediyelerinin olup olmadığı sorulduğunda ise bu tür uygulamalarının olmadığı bilgisine ulaştık. Firma yetkilileri konuyla ilgili dolandırıcılar ve aradıkları numaralar hakkında şikayette bulunacaklarını belirtti.   Telefon numarasını sorguladığımızda ise Türkiye’nin birçok yerinde kişiye mesaj yoluyla ulaşıldığı ve dolandırıcı oldukları belirtildi. İşte o yorumlardan bazıları;    

Telefon dolandırıcılarının son zamanlarda mesaj göndererek çeşitli markalarda telefon ve bitkisel sağlık seti kazandınız tuzağına düşen Denizlili vatandaş kargodan paketi almaya gittiğinde şok oldu.

 

Telefona mesaj yoluyla, ‘Sayın müşterimiz firmamızdan bir kampanya kazandınız bilgi almak için müşteri temsilcilerimiz acil dönüşünüzü bekliyor’ ibaresi ile verdikleri telefon numarasının aranması isteniyor. Dönüş yapıldığında ise çeşitli özel TV ve kuruluşlardan aradıklarını belirterek çeşitli marka telefonların isimleri verilerek Telefon ve sağlık seti kazandınız şeklinde bilgi veriliyor.

 

Denizli Baklan İlçesi’nde ikamet eden Halil İbrahim A.’ya gönderilen mesaj sonrası aradığı numaradan, müşteri temsilcisinin Anadolu TV ‘den arandığı ve çekilişte J 7 prime cep telefonu ve krem seti kazandınız dendiğini belirtti. Baklan PTT şubesine gönderilen kargoyu almaya gittiğinde ise 99 lira kargo bedeli karşılığında gelen paketi teslim aldı. Halil İbrahim A. Gönderilen paketi teslim alıp içini açtığında ise şok oldu.

 

 

Halil İbrahim A. “ Telefonuma gelen mesaj üzerine verilen numarayı aradım. Telefona çıkan kişi kendilerinden J 7 prime cep telefonu ve sağlık seti kazandığımı söyledi. Bunun bedeli olarak sadece kargo ve vergilerin dahil olduğu ücret olan 99 lira ödemem gerektiğini belirterek adresim istendi.  Bende olmaz ama ne çıkar diyerek dediklerini yaptım. Kargomun Baklan PTT kargo bölümüne ulaştığı haberi gelince almaya gittim. Kargo için 99 lirayı yatırdım ve paketimi aldım. İçini açtığımda ise değeri 20 lira bile etmeyen krem çıkınca dolandırıldığımı anladım. Numarayı tekrar aradığımda durumu izah ettim. Size yanlış paket geldiği söylendi. Size ait ürünü tekrar gönderiyoruz dediler. İkinci kez kargo geldiği bilgisi üzerine bakalım bu sefer ne çıkacak merakı üzerine Baklan PTT şubesine gittim. Oradaki arkadaşların uyarısı üzerine kargoyu teslim almadım. Ben böyle bir hataya düştüm diğer vatandaşlarımız düşmesin” dedi.

 

Konuyla ilgili araştırma yapan haber merkezimiz, Türkiye genelinde binlerce kişiye bu tür mesajların gittiğini ve vatandaşların mağdur olduğu bilgisine ulaştı. Verilen numarayı bize mesaj gelmemesine rağmen aradığımızda ise otomatik olarak onların aradığı bilgisi verilerek kazandığımız ürün hakkında bilgi verildi. Karşımıza çıkan müşteri temsilcisi Teknoloji TV’den aradıklarını ve çekilişle Samsung S5 marka ve bitkisel sağlık seti kazandığımızı söyledi.

 

 

 

Dolandırıcıların Türkiye’de birçok özel TV ve kurum adını kullanarak aradıkları ortaya çıktı. Haber merkezimiz konuyla alakalı Teknoloji TV’nin 212 216 82 51 nolu hattını arayarak bu tür bir çekiliş ve hediyelerinin olup olmadığı sorulduğunda ise bu tür uygulamalarının olmadığı bilgisine ulaştık. Firma yetkilileri konuyla ilgili dolandırıcılar ve aradıkları numaralar hakkında şikayette bulunacaklarını belirtti.

 

Telefon numarasını sorguladığımızda ise Türkiye’nin birçok yerinde kişiye mesaj yoluyla ulaşıldığı ve dolandırıcı oldukları belirtildi.

İşte o yorumlardan bazıları;

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.