Denizlili vatandaşın 190 bin lirasını dolandıran kişi yakalandı

ASAYİŞ 26.01.2021 - 14:55, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:57
 

Denizlili vatandaşın 190 bin lirasını dolandıran kişi yakalandı

Denizli’de telefon dolandırıcılığı ile bir vatandaşın 190 bin lirasını dolandıran şahıs düzenlenen operasyonla Şanlıurfa’da yakalandı. Yakalanan şahıs çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.   Denizli Emniyet Müdürlüğü, il genelinde kendisini polis, asker ve savcı olarak tanıtarak telefonla ulaştıkları kişileri kandırmak suretiyle paralarını dolandıran şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda 1 kişi yakalandı.   Denizli’de bir vatandaşı telefonla arayarak kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, Denizli’de yaklaşık 30 kişinin sahte kimlikle işlemler yaptığı ve bunları yakalamaya çalıştıklarını söyledi. Mağdur vatandaşın kimlik bilgilerini doğrulayarak güvenin kazanan dolandırıcılar, gerçek suçluları yakalamak için bankada bulunan parasını çekerek evine gelen polise teslim etmelerini istedi. Parasını gerçek suçluları yakaladıktan sonra geri vereceklerini belirten dolandırıcılar vatandaşın evine giderek 190 bin lirasını alarak ortadan kayboldular.   Olayla ilgili Emniyet Müdürlüğü, konuyla ilgili başlattığı operasyonda, çevredeki birçok işyerine ait kamera ve mobese kameraları kayıtlarını titiz ve detaylı şekilde inceleyerek şüphelinin kimliği tespit edildi. Olaydan sonra bir mağazaya girerek kıyafet ve ayakkabısını değiştiren şahıs aynı gün Denizli’den ayrılarak Gebze’ye ordan da Şanlıurfa’ya geçtiği tespit edildi.   Denizli ve Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ile yapılan koordineli çalışmalar sonucu şüpheli şahıs Şanlıurfa’da yakalandı. Yakalanan şahıs adliyeye sevk edilerek çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.   EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN UYARI!   Denizli Emniyet Müdürlüğü vatandaşları uyararak şu ifadelere yer verildi;   Kendilerini Polis, Asker veya Savcı olarak tanıtarak yapılan dolandırıcılık olaylarının, önüne geçilebilmesi, şüpheli şahısların yakalanmaları ve vatandaşlarımızın mağdur olmalarının engellenmesi amacıyla vatandaşlarımızın bu tür dolandırıcılık olaylarıyla karşılaşmaları halinde bu şahıslara itibar etmemeleri, şüphe arz eden bir durumda 155-112 ihbar hattını aramaları gerekmektedir. UNUTMAYIN! POLİS ASKER VEYA SAVCI SİZDEN PARA, HESAP NUMARASI, ZİYNET EŞYASI İSTEMEZ.  

Denizli’de telefon dolandırıcılığı ile bir vatandaşın 190 bin lirasını dolandıran şahıs düzenlenen operasyonla Şanlıurfa’da yakalandı. Yakalanan şahıs çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

 

Denizli Emniyet Müdürlüğü, il genelinde kendisini polis, asker ve savcı olarak tanıtarak telefonla ulaştıkları kişileri kandırmak suretiyle paralarını dolandıran şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda 1 kişi yakalandı.

 

Denizli’de bir vatandaşı telefonla arayarak kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, Denizli’de yaklaşık 30 kişinin sahte kimlikle işlemler yaptığı ve bunları yakalamaya çalıştıklarını söyledi. Mağdur vatandaşın kimlik bilgilerini doğrulayarak güvenin kazanan dolandırıcılar, gerçek suçluları yakalamak için bankada bulunan parasını çekerek evine gelen polise teslim etmelerini istedi. Parasını gerçek suçluları yakaladıktan sonra geri vereceklerini belirten dolandırıcılar vatandaşın evine giderek 190 bin lirasını alarak ortadan kayboldular.

 

Olayla ilgili Emniyet Müdürlüğü, konuyla ilgili başlattığı operasyonda, çevredeki birçok işyerine ait kamera ve mobese kameraları kayıtlarını titiz ve detaylı şekilde inceleyerek şüphelinin kimliği tespit edildi. Olaydan sonra bir mağazaya girerek kıyafet ve ayakkabısını değiştiren şahıs aynı gün Denizli’den ayrılarak Gebze’ye ordan da Şanlıurfa’ya geçtiği tespit edildi.

 

Denizli ve Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ile yapılan koordineli çalışmalar sonucu şüpheli şahıs Şanlıurfa’da yakalandı. Yakalanan şahıs adliyeye sevk edilerek çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

 

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN UYARI!

 

Denizli Emniyet Müdürlüğü vatandaşları uyararak şu ifadelere yer verildi;

 

Kendilerini Polis, Asker veya Savcı olarak tanıtarak yapılan dolandırıcılık olaylarının, önüne geçilebilmesi, şüpheli şahısların yakalanmaları ve vatandaşlarımızın mağdur olmalarının engellenmesi amacıyla vatandaşlarımızın bu tür dolandırıcılık olaylarıyla karşılaşmaları halinde bu şahıslara itibar etmemeleri, şüphe arz eden bir durumda 155-112 ihbar hattını aramaları gerekmektedir.

UNUTMAYIN! POLİS ASKER VEYA SAVCI SİZDEN PARA, HESAP NUMARASI, ZİYNET EŞYASI İSTEMEZ.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.