Denizlililer Dikkat! Dolandırıcılar Denizli'de

ASAYİŞ 09.07.2018 - 12:00, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizlililer Dikkat! Dolandırıcılar Denizli'de

Vatandaşların paralarını almak için her yolu deneyen dolandırıcılar, son yıllarda teknolojiyi de kullanmak suretiyle yeni yöntemler uygulamaya başladı. Dolandırıcı şebekesinin Denizli'de olduğu tahmin edilirken, emniyet birimleri vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.   Cep telefonları yaygın olarak kullanılmaya başlandıktan sonra "kontör transferi" yöntemini keşfeden dolandırıcılar, bu sayede çok sayıda vatandaşı mağdur etti.Yine cep telefonu aracılığıyla kendilerini savcı, polis veya asker olarak tanıtan dolandırıcılar, banka hesaplarının terör örgütlerinin eline geçtiğini ve paralarını başka bir hesaba aktarmalarını istedikleri vatandaşları dolandırırken, evde bulunan para ve ziynet eşyalarını da belirttikleri yere getirmelerini isteyerek, çok sayıda kişinin parasını aldı.   HIRSIZI EVİNİZDE SAKLIYORSUNUZ! Denizli'de bu sabah Ayşe A. isimli  kadını arayarak, "kuyumcu soygunu yapılmış hırsızı evinizde sakladığınız için tutuklanacaksınız" gibi sözler sarf eden dolandırıcılar. "Sizi savcıya aktarıyorum" diyerek telefonu başkasına verdi.  Ayşe A. durumdan hemen şüphelenerek, tepki göstererek telefonu kapattı. Ardından oğlunu arayarak başına gelenleri anlattı. Oğlu Osman A. tekrar ararlarsa telefonu açmamasını tembihleyerek, ardından polisi aradı. Durumu polise aktaran Osman A. telefonda arayanların dolandırıcı olduğunu bugün bu şekilde 4 ihbarın alındığı belirtildi.   DOLANDIRICILAR DENİZLİ'DE! Emniyet birimlerinin, bu şekilde telefonla dolandırıcılık yapan kişilerin, aradıkları ilde olma ihtimallerinin yüksek olduğunu bu konuda vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu. Bu tür gelen aramalara itibar edilmemesi ve hemen polise ihbarda bulunması gerektiği belirtildi.

Vatandaşların paralarını almak için her yolu deneyen dolandırıcılar, son yıllarda teknolojiyi de kullanmak suretiyle yeni yöntemler uygulamaya başladı. Dolandırıcı şebekesinin Denizli'de olduğu tahmin edilirken, emniyet birimleri vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

 

Cep telefonları yaygın olarak kullanılmaya başlandıktan sonra "kontör transferi" yöntemini keşfeden dolandırıcılar, bu sayede çok sayıda vatandaşı mağdur etti.Yine cep telefonu aracılığıyla kendilerini savcı, polis veya asker olarak tanıtan dolandırıcılar, banka hesaplarının terör örgütlerinin eline geçtiğini ve paralarını başka bir hesaba aktarmalarını istedikleri vatandaşları dolandırırken, evde bulunan para ve ziynet eşyalarını da belirttikleri yere getirmelerini isteyerek, çok sayıda kişinin parasını aldı.

 

HIRSIZI EVİNİZDE SAKLIYORSUNUZ!

Denizli'de bu sabah Ayşe A. isimli  kadını arayarak, "kuyumcu soygunu yapılmış hırsızı evinizde sakladığınız için tutuklanacaksınız" gibi sözler sarf eden dolandırıcılar. "Sizi savcıya aktarıyorum" diyerek telefonu başkasına verdi.  Ayşe A. durumdan hemen şüphelenerek, tepki göstererek telefonu kapattı. Ardından oğlunu arayarak başına gelenleri anlattı. Oğlu Osman A. tekrar ararlarsa telefonu açmamasını tembihleyerek, ardından polisi aradı. Durumu polise aktaran Osman A. telefonda arayanların dolandırıcı olduğunu bugün bu şekilde 4 ihbarın alındığı belirtildi.

 

DOLANDIRICILAR DENİZLİ'DE!

Emniyet birimlerinin, bu şekilde telefonla dolandırıcılık yapan kişilerin, aradıkları ilde olma ihtimallerinin yüksek olduğunu bu konuda vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu. Bu tür gelen aramalara itibar edilmemesi ve hemen polise ihbarda bulunması gerektiği belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.