Denizlispor Amatör Kulüplerle işbirliği içinde olacak

SPOR 08.10.2020 - 12:45, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Denizlispor Amatör Kulüplerle işbirliği içinde olacak

Yukatel Denizlispor Altyapılardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Tolga Erdey, kulübün geleceği için amatör kulüplerle de işbirliği içinde olacaklarını söyledi.    Süper Lig 2020-2021 Sezonunda iç ve dış transferlerin yanı sıra, alt yapıdan A Takıma aldığı oyuncularla da dikkat çeken Yukatel Denizlispor, amatör kulüplerle olan bağları güçlendirmeyi hedefliyor. Transfer döneminde alt yapıda forma giyen Muhammed Eren Kıryolcu, Mert Sarıkuş, Emirhan Kaşcıoğlu ve Burak Gümüştaş’ı profesyonel yapan Yeşil siyahlılarda hedef, öz kaynaklardan daha fazla yararlanmak. Profesyonelliğe imza atan oyunculardan biri olan 19 yaşındaki Mert Sarıkuş’un futbola ilk adım attığı Denizli Eğitim Spor Kulübü’nde sevinç yaşanıyor.   Kulüp Başkanı Ayşe Sarıkaya, Mert Sarıkuş’un profesyonel olmasının kendilerini gururlandırdığını belirterek, “Amatör spor kulüpleri olarak amacımız, Denizli’nin ortak paydası olan Denizlispor Kulübüne oyuncu yetiştirmek olmalıdır. Bu konuda maddi veya manevi bir beklentimiz olmamalı. Yukatel Denizlispor Kulübünün genç yetenekleri kazanma çabasını takdirle karşılıyoruz. Mert’in, hem Denizlispor hem de Türk futboluna büyük hizmetler vermesi en büyük dileğimiz. Her zaman Denizlispor Kulübünün yanındayız” dedi.   Göreve geldikten sonra sadece A Takım değil, tesisleşmeden alt yapıya kadar önemli projeleri hayata geçirmeye başladıklarını belirten Yukatel Denizlispor Altyapılardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Tolga Erdey ise alt yapılardaki oyuncular kadar, amatör kulüplerde forma giyen ve gelecek vaat eden gençleri kazanmak için çalıştıklarını söyledi. Bundan sonra amatör kulüplerle daha sıkı işbirliği içerisinde olacaklarını ifade eden Erdey, “Kulüplerin kurtuluşunun öz kaynaklarını kullanmalarından geçtiği artık tartışılmaz bir gerçek. Biz göreve gelir gelmez bu konuda çalışmalara başladık. Ali Çetin başkanımız alt yapılara büyük önem veriyor. Bu sezon alt yapıdan 4 oyuncumuzu A Takım kadrosuna dahil ettik. İnşallah hepsi de kulübümüze uzun yıllar hizmet edecek. Alt yapılar kadar amatör kulüplerimizde forma giyen çocuklarımızı da değerlendirmemiz gerekiyor. Bu yüzden amatörlerin yanında olacağız. Daha sıkı işbirlikleri kurarak neler yapılabileceğini tartışacağız. Tüm amatör kulüpleri alt yapımız gibi görüyoruz. Amatör kulüplerimizin söz konusu Denizlispor olunca ne kadar fedakar olduklarını biliyoruz. Hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

Yukatel Denizlispor Altyapılardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Tolga Erdey, kulübün geleceği için amatör kulüplerle de işbirliği içinde olacaklarını söyledi. 

 

Süper Lig 2020-2021 Sezonunda iç ve dış transferlerin yanı sıra, alt yapıdan A Takıma aldığı oyuncularla da dikkat çeken Yukatel Denizlispor, amatör kulüplerle olan bağları güçlendirmeyi hedefliyor. Transfer döneminde alt yapıda forma giyen Muhammed Eren Kıryolcu, Mert Sarıkuş, Emirhan Kaşcıoğlu ve Burak Gümüştaş’ı profesyonel yapan Yeşil siyahlılarda hedef, öz kaynaklardan daha fazla yararlanmak. Profesyonelliğe imza atan oyunculardan biri olan 19 yaşındaki Mert Sarıkuş’un futbola ilk adım attığı Denizli Eğitim Spor Kulübü’nde sevinç yaşanıyor.

 

Kulüp Başkanı Ayşe Sarıkaya, Mert Sarıkuş’un profesyonel olmasının kendilerini gururlandırdığını belirterek, “Amatör spor kulüpleri olarak amacımız, Denizli’nin ortak paydası olan Denizlispor Kulübüne oyuncu yetiştirmek olmalıdır. Bu konuda maddi veya manevi bir beklentimiz olmamalı. Yukatel Denizlispor Kulübünün genç yetenekleri kazanma çabasını takdirle karşılıyoruz. Mert’in, hem Denizlispor hem de Türk futboluna büyük hizmetler vermesi en büyük dileğimiz. Her zaman Denizlispor Kulübünün yanındayız” dedi.

 

Göreve geldikten sonra sadece A Takım değil, tesisleşmeden alt yapıya kadar önemli projeleri hayata geçirmeye başladıklarını belirten Yukatel Denizlispor Altyapılardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Tolga Erdey ise alt yapılardaki oyuncular kadar, amatör kulüplerde forma giyen ve gelecek vaat eden gençleri kazanmak için çalıştıklarını söyledi. Bundan sonra amatör kulüplerle daha sıkı işbirliği içerisinde olacaklarını ifade eden Erdey, “Kulüplerin kurtuluşunun öz kaynaklarını kullanmalarından geçtiği artık tartışılmaz bir gerçek. Biz göreve gelir gelmez bu konuda çalışmalara başladık. Ali Çetin başkanımız alt yapılara büyük önem veriyor. Bu sezon alt yapıdan 4 oyuncumuzu A Takım kadrosuna dahil ettik. İnşallah hepsi de kulübümüze uzun yıllar hizmet edecek. Alt yapılar kadar amatör kulüplerimizde forma giyen çocuklarımızı da değerlendirmemiz gerekiyor. Bu yüzden amatörlerin yanında olacağız. Daha sıkı işbirlikleri kurarak neler yapılabileceğini tartışacağız. Tüm amatör kulüpleri alt yapımız gibi görüyoruz. Amatör kulüplerimizin söz konusu Denizlispor olunca ne kadar fedakar olduklarını biliyoruz. Hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.