Denizlispor’da Tüzük Kongresi Yapıldı

SPOR 26.11.2016 - 11:39, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizlispor’da Tüzük Kongresi Yapıldı

Denizlispor’da Tüzük Kongresi Yapıldı / denizli haber / denizli 20 haber

Denizlispor yönetimi, tüzükteki bazı maddeleri değiştirmek için Olağanüstü Genel Kurul’a gitti.   Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen genel kurula Denizlispor Başkanı Süleyman Urkay, 9 yönetim kurulu üyesi, kulüp çalışanları ve gazeteciler katıldı. Kongrenin divan başkanlığını ise Bülent Topuz yaptı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan başkan Süleyman Urkay, kongreye ilgisizlikten dolayı üzüldüğünü açıkladı. Denizlispor Kulübü’nün önünü açmak için böyle bir kongreye gittiklerini ifade eden başkan Urkay, “İlgisizlik beni karamsarlığa itti. İlgi olur diye düşünüyordum. Denizlispor ilerideki dönemde daha iyi yönetilebilmesi ve daha güçlü olması nedeniyle bu kongreyi yaptık. Hepimize hayırlı olsun” dedi.   3 MADDE DEĞİŞTİ…   Olağanüstü kongrede, ilk olarak 7.madde değişti. Bu maddede kulübe yılda sadece yüzde 5’lik üye şartı yüzde 10’a çıkarıldı. 5.maddede 2 yıl aidatını ödemeyen ve derneğin tüzüğüne aykırı davranan üyelerin yönetim kurulu yetkisiyle atılmasına oy çokluğu ile karar verildi. 24.maddede ise, yönetim sınırsız borçlanma yetkisine sahip olmayacak. Yöneticiler, kulübün geliri dışında ne ödeme yaparsa kendisi sorumlu olacak. Buna göre, eğer Denizlispor yönetimi, yıllık derneğin gelirinin dışına çıkarsa bu ödemelerin yüzde 50’sini başkan, yüzde 50’sinin de yönetim kurulunun ödeyeceğine oybirliğiyle karar verildi.   ŞİRKETLEŞME KONUSU GÜNDEME GELDİ   Kongrede gündem dışı şirketleşme konusunda önerge de verildi. Divan başkanı Bülent Topuz, gündem dışı yönetime şirketleşmek için yetki verilmesini uygunsuz buldu. Topuz, bu konunun ciddi bir karar olduğunu ve ancak hazırlık yapılabilmesi için çalışabilmesi yetkisinin verilebileceğini kaydetti. Denizlispor yönetimi, şirketleşmek için şimdiden çalışmalara başlayabilecek.   HACI SELAMOĞLU  
Denizlispor’da Tüzük Kongresi Yapıldı / denizli haber / denizli 20 haber

Denizlispor yönetimi, tüzükteki bazı maddeleri değiştirmek için Olağanüstü Genel Kurul’a gitti.

 

Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen genel kurula Denizlispor Başkanı Süleyman Urkay, 9 yönetim kurulu üyesi, kulüp çalışanları ve gazeteciler katıldı. Kongrenin divan başkanlığını ise Bülent Topuz yaptı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan başkan Süleyman Urkay, kongreye ilgisizlikten dolayı üzüldüğünü açıkladı. Denizlispor Kulübü’nün önünü açmak için böyle bir kongreye gittiklerini ifade eden başkan Urkay, “İlgisizlik beni karamsarlığa itti. İlgi olur diye düşünüyordum. Denizlispor ilerideki dönemde daha iyi yönetilebilmesi ve daha güçlü olması nedeniyle bu kongreyi yaptık. Hepimize hayırlı olsun” dedi.

 

3 MADDE DEĞİŞTİ…
 

Olağanüstü kongrede, ilk olarak 7.madde değişti. Bu maddede kulübe yılda sadece yüzde 5’lik üye şartı yüzde 10’a çıkarıldı. 5.maddede 2 yıl aidatını ödemeyen ve derneğin tüzüğüne aykırı davranan üyelerin yönetim kurulu yetkisiyle atılmasına oy çokluğu ile karar verildi. 24.maddede ise, yönetim sınırsız borçlanma yetkisine sahip olmayacak. Yöneticiler, kulübün geliri dışında ne ödeme yaparsa kendisi sorumlu olacak. Buna göre, eğer Denizlispor yönetimi, yıllık derneğin gelirinin dışına çıkarsa bu ödemelerin yüzde 50’sini başkan, yüzde 50’sinin de yönetim kurulunun ödeyeceğine oybirliğiyle karar verildi.
 

ŞİRKETLEŞME KONUSU GÜNDEME GELDİ
 

Kongrede gündem dışı şirketleşme konusunda önerge de verildi. Divan başkanı Bülent Topuz, gündem dışı yönetime şirketleşmek için yetki verilmesini uygunsuz buldu. Topuz, bu konunun ciddi bir karar olduğunu ve ancak hazırlık yapılabilmesi için çalışabilmesi yetkisinin verilebileceğini kaydetti. Denizlispor yönetimi, şirketleşmek için şimdiden çalışmalara başlayabilecek.

 

HACI SELAMOĞLU

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.