Denizlispor'dan Ali Tandoğan İstifa Etti

SPOR 05.03.2017 - 17:35, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizlispor'dan Ali Tandoğan İstifa Etti

Bugün Denizlispor-Samsunspor maçının ardından gelen bir haber taraftarları şoke etti.

Ligde 6 maçtır galibiyete hasret kalan yeşil silahlılarda kararını yönetime ileten Ali Tandoğan, kulübün önünü açmak için istifa ettiğini belirtti. Ali Tandoğan, görev yaptıkları dönemde transfer yasağı başta olmak üzere mali  konular gibi birçok sorunla uğraştıklarını belirtti, şunları söyledi:   "Biz teknik ekip olarak takımı getirebileceğimiz noktaya getirdik. İlk yarıda 26 puan topladık. Son dönemlerde  aldığımız sonuçlar nedeniyle takımın önünü açmak için istifa etmemiz gerektiğine karar verdik. Kalan maçlarda Denizlispor yeni bir başlangıç yaparak daha yukarlara tırmanabilir."   Denizlispor'da sezon başında sportif direktör olarak göreve başlayan Ali Tandoğan, teknik direktör Selahattin Dervent'le yolların ayrılmasının ardından 8'inci haftada teknik direktörlüğe getirilmişti   Denizlispor teknik sorumlusu Ali Tandoğan ve UEFA Pro Lisans belgesi olmadığı için lisansını kullandığı Feridun Yarkın, Samsunspor mağlubiyetinin ardından istifa etti.     Ali Tandoğan Kimdir ?     Ali Tandoğan (d. 25 Aralık 1977, Salihli) sağ bek ve sağ kanat mevkiinde görev yapan eski millî futbolcu. TFF 1. Lig ekiplerinden Denizlispor'u çalıştırmaktaydı.     Ali Tandoğan, futbola Yeni Salihlispor’un alt yapısında 8 yaşındayken başladı, 17 yaşına kadar amatör olarak futbol oynadı. Ardından Salihlispor ile 2. ligde profesyonel olarak futbol oynamaya başladı. 2. Ligde oynadığı futbolla dikkatleri üzerine çekmeye başardı ve Denizlispor’a transfer oldu.     1998-1999 sezonunda transfer olan Ali Tandoğan, 5 buçuk yıl bu takımın formasını giydi. Denizlisporda oynadıktan sonra yeni salihlispordan da hocası olan Ersun Yanal ile birlikte Gençlerbirliğine geçti. 2003-2004 sezonunda  Gençlerbirliği’ne transfer oldu. 2 sezon Gençlerbirliği’nde oynayan Ali Tandoğan, 2004 yılında, Gençlerbirliği 'nde, kulüp taraftarlarının oylarıyla, "Yılın Futbolcusu" seçilmiştir. 2005-2006 sezonunun başında Çalım bay'ın isteği ile Beşiktaş'a transfer oldu.     Sağ kanadı etkili kullanabilen futbolcu, isabetli ortaları ve iyi kullandığı serbest vuruşları ile bilinmektedir. Serbest vuruştan birçok gole imza atan Tandoğan,Delgado, Tello gibi serbest vuruşları iyi kullanan futbolcuların olması sebebi ile Beşiktaş'a serbest vuruşları kullanamamıştır.   2009-2010 sezonu Yaz Transfer Dönemi'nde Bursaspor'a transfer olmuştur ve aynı sezon Bursaspor'la şampiyonluk yaşamıştır.   2010-2011 sezonu sonunda Bursaspor ile olan kontratı bitmiştir ve Antalyaspor ile anlaşmıştır.   5 Temmuz 2013'te Mersin İdman Yurdu ile 1 yıllık sözleşme imzalamıştır. Bu takım ile 30 maça çıkıp 4 gol atmış ve sonucunda takımı Süper Lig'e yükselmiştir.   23 Ağustos 2014'te Adana Demirspor ile sözleşme imzalamıştır.   2015 yazında aktif futbol hayatına nokta koymuştur.   2016-17 sezonunda Boluspor maçından sonra Denizlisporun Teknik Direktörü olmuştur. Teknik Direktör olarak çıktığı ilk maçta ise Denizli Atatürk Stadında oynanan Büyükşehir Gaziantepspora karşı 2-1'lik skorla mağlup etmiştir.  
Bugün Denizlispor-Samsunspor maçının ardından gelen bir haber taraftarları şoke etti.

Ligde 6 maçtır galibiyete hasret kalan yeşil silahlılarda kararını yönetime ileten Ali Tandoğan, kulübün önünü açmak için istifa ettiğini belirtti. Ali Tandoğan, görev yaptıkları dönemde transfer yasağı başta olmak üzere mali  konular gibi birçok sorunla uğraştıklarını belirtti, şunları söyledi:

 



"Biz teknik ekip olarak takımı getirebileceğimiz noktaya getirdik. İlk yarıda 26 puan topladık. Son dönemlerde  aldığımız sonuçlar nedeniyle takımın önünü açmak için istifa etmemiz gerektiğine karar verdik. Kalan maçlarda Denizlispor yeni bir başlangıç yaparak daha yukarlara tırmanabilir."

 



Denizlispor'da sezon başında sportif direktör olarak göreve başlayan Ali Tandoğan, teknik direktör Selahattin Dervent'le yolların ayrılmasının ardından 8'inci haftada teknik direktörlüğe getirilmişti

 

Denizlispor teknik sorumlusu Ali Tandoğan ve UEFA Pro Lisans belgesi olmadığı için lisansını kullandığı Feridun Yarkın, Samsunspor mağlubiyetinin ardından istifa etti.

 

 

Ali Tandoğan Kimdir ?

 

 

Ali Tandoğan (d. 25 Aralık 1977, Salihli) sağ bek ve sağ kanat mevkiinde görev yapan eski millî futbolcu. TFF 1. Lig ekiplerinden Denizlispor'u çalıştırmaktaydı.

 

 

Ali Tandoğan, futbola Yeni Salihlispor’un alt yapısında 8 yaşındayken başladı, 17 yaşına kadar amatör olarak futbol oynadı. Ardından Salihlispor ile 2. ligde profesyonel olarak futbol oynamaya başladı. 2. Ligde oynadığı futbolla dikkatleri üzerine çekmeye başardı ve Denizlispor’a transfer oldu.

 

 

1998-1999 sezonunda transfer olan Ali Tandoğan, 5 buçuk yıl bu takımın formasını giydi. Denizlisporda oynadıktan sonra yeni salihlispordan da hocası olan Ersun Yanal ile birlikte Gençlerbirliğine geçti. 2003-2004 sezonunda  Gençlerbirliği’ne transfer oldu. 2 sezon Gençlerbirliği’nde oynayan Ali Tandoğan, 2004 yılında, Gençlerbirliği 'nde, kulüp taraftarlarının oylarıyla, "Yılın Futbolcusu" seçilmiştir. 2005-2006 sezonunun başında Çalım bay'ın isteği ile Beşiktaş'a transfer oldu.

 

 

Sağ kanadı etkili kullanabilen futbolcu, isabetli ortaları ve iyi kullandığı serbest vuruşları ile bilinmektedir. Serbest vuruştan birçok gole imza atan Tandoğan,Delgado, Tello gibi serbest vuruşları iyi kullanan futbolcuların olması sebebi ile Beşiktaş'a serbest vuruşları kullanamamıştır.

 

2009-2010 sezonu Yaz Transfer Dönemi'nde Bursaspor'a transfer olmuştur ve aynı sezon Bursaspor'la şampiyonluk yaşamıştır.

 

2010-2011 sezonu sonunda Bursaspor ile olan kontratı bitmiştir ve Antalyaspor ile anlaşmıştır.

 

5 Temmuz 2013'te Mersin İdman Yurdu ile 1 yıllık sözleşme imzalamıştır. Bu takım ile 30 maça çıkıp 4 gol atmış ve sonucunda takımı Süper Lig'e yükselmiştir.

 

23 Ağustos 2014'te Adana Demirspor ile sözleşme imzalamıştır.

 

2015 yazında aktif futbol hayatına nokta koymuştur.

 

2016-17 sezonunda Boluspor maçından sonra Denizlisporun Teknik Direktörü olmuştur. Teknik Direktör olarak çıktığı ilk maçta ise Denizli Atatürk Stadında oynanan Büyükşehir Gaziantepspora karşı 2-1'lik skorla mağlup etmiştir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.