DENTUROD Başkanı Şen Pamukkale ve Laodikya belediyelere verilmeli

TURİZM 27.07.2017 - 14:14, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

DENTUROD Başkanı Şen Pamukkale ve Laodikya belediyelere verilmeli

DENTUROD Başkanı Şen Pamukkale ve Laodikya belediyelere verilmeli Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Gazi Murat Şen, yılsonunda yapılacak olan ve 10 yıllık olması planlanan Ören Yerleri İhalesi’ne Denizli’nin de katılarak Pamukkale ve Laodikya’nın belediyelere verilmesi için girişimlerin şimdiden başlatılmasını istedi.

DENTUROD Başkanı Şen Pamukkale ve Laodikya belediyelere verilmeli Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Gazi Murat Şen, yılsonunda yapılacak olan ve 10 yıllık olması planlanan Ören Yerleri İhalesi’ne Denizli’nin de katılarak Pamukkale ve Laodikya’nın belediyelere verilmesi için girişimlerin şimdiden başlatılmasını istedi. Pamukkale, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Türkiye’nin nadide cennetlerinden birisi. 2015 yılında Türkiye’nin en çok ziyaret edilen Ören Yeri olma özelliği gösteren beyaz cennetin işletmesi 2014 yılı başında kapanan İl Özel İdaresi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığına devredilmişti. Bakanlıkta işletmeyi TÜRSAB’a devretti. Bu yılın başına kadar TÜRSAB tarafından işletilen Pamukkale, bu yılın başında Laodikya ile birlikte Turkuaz adındaki bir İstanbul firması tarafından işletilmeye başladı. Fiyat isyanının da bu yıla denk geldiği beyaz cennet için Bakanlığa bağlı DÖSİMM tarafından yıl sonunda 10 yıllık yeni bir ihale yapılacak. İhaleye sayılı ay kala Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Gazi Murat Şen, çağrıda bulundu. Şen, Pamukkale ve Laodikya’nın işletmesinin Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi için girişimlerin şimdiden başlatılmasını istedi.   TANITIM SAĞLAYAMIYOR Pamukkale  ve Laodikya ki sorunları sıralayan Başkan Şen, “Dünya mirasına, gerek ören yeri giriş gerekse mağazaları işleten kuruluşlar tanıtım açısından hiçbir katkı sağlayamamaktadırlar. Bu yıl yapılacak ihalenin mutlaka bölgesel olarak ihale edilmesi  şehrimiz için büyük önem arz etmektedir. Dernek olarak ören yerlerinin köprü ve otoyolların ücretsiz olduğu tarihler ve her ayın bir Pazar günü yurtdışı örneklerin de olduğu gibi tüm vatandaşlarımıza kültürel varlık bilincinin oluşturulması ve gelecek nesillere bu varlıkların korunarak aktarılabilmesi için Ücretsiz giriş in sağlanabilmesi talebimiz devam etmektedir” şeklinde konuştu.
DENTUROD Başkanı Şen Pamukkale ve Laodikya belediyelere verilmeli Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Gazi Murat Şen, yılsonunda yapılacak olan ve 10 yıllık olması planlanan Ören Yerleri İhalesi’ne Denizli’nin de katılarak Pamukkale ve Laodikya’nın belediyelere verilmesi için girişimlerin şimdiden başlatılmasını istedi.

DENTUROD Başkanı Şen Pamukkale ve Laodikya belediyelere verilmeli

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Gazi Murat Şen, yılsonunda yapılacak olan ve 10 yıllık olması planlanan Ören Yerleri İhalesi’ne Denizli’nin de katılarak Pamukkale ve Laodikya’nın belediyelere verilmesi için girişimlerin şimdiden başlatılmasını istedi.


Pamukkale, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Türkiye’nin nadide cennetlerinden birisi. 2015 yılında Türkiye’nin en çok ziyaret edilen Ören Yeri olma özelliği gösteren beyaz cennetin işletmesi 2014 yılı başında kapanan İl Özel İdaresi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığına devredilmişti. Bakanlıkta işletmeyi TÜRSAB’a devretti. Bu yılın başına kadar TÜRSAB tarafından işletilen Pamukkale, bu yılın başında Laodikya ile birlikte Turkuaz adındaki bir İstanbul firması tarafından işletilmeye başladı.

Fiyat isyanının da bu yıla denk geldiği beyaz cennet için Bakanlığa bağlı DÖSİMM tarafından yıl sonunda 10 yıllık yeni bir ihale yapılacak. İhaleye sayılı ay kala Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Gazi Murat Şen, çağrıda bulundu. Şen, Pamukkale ve Laodikya’nın işletmesinin Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi için girişimlerin şimdiden başlatılmasını istedi.
 

TANITIM SAĞLAYAMIYOR

Pamukkale  ve Laodikya ki sorunları sıralayan Başkan Şen, “Dünya mirasına, gerek ören yeri giriş gerekse mağazaları işleten kuruluşlar tanıtım açısından hiçbir katkı sağlayamamaktadırlar.
Bu yıl yapılacak ihalenin mutlaka bölgesel olarak ihale edilmesi  şehrimiz için büyük önem arz etmektedir. Dernek olarak ören yerlerinin köprü ve otoyolların ücretsiz olduğu tarihler ve her ayın bir Pazar günü yurtdışı örneklerin de olduğu gibi tüm vatandaşlarımıza kültürel varlık bilincinin oluşturulması ve gelecek nesillere bu varlıkların korunarak aktarılabilmesi için Ücretsiz giriş in sağlanabilmesi talebimiz devam etmektedir” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.