Deri İhtisas OSB Yatırımcıya Cazip Hale Getirilecek

EKONOMİ 08.10.2016 - 10:01, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Deri İhtisas OSB Yatırımcıya Cazip Hale Getirilecek

denizli haber / denizli 20 haber / Deri İhtisas OSB Yatırımcıya Cazip Hale Getirilecek

Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Toplantısı, Vali Dr. Ahmet Altıparmak başkanlığında gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıda Deri İhtisas OSB’nin yatırımcıya cazip hale getirilebilmesi amacıyla karma OSB’ye geçilmesi ve deri tanıtım grubunun oluşturulması için çalışmalara başlanıldı.   Kaklık Deri İhtisas OSB İdari Binası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Honaz Kaymakam Vekili Uğur Tutkan, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, Denizli Deri İhtisas OSB Başkanı Mehmet Güran, heyet üyeleri ve yatırımcılar katıldı.     Denizli dericiliğinin geçmişten bugüne olan süreci, sorunları, talepler ve yürütülen projelerin yer aldığı sunum Deri İhtisas OSB Başkanı Mehmet Güran tarafından gerçekleştirildi.  Sunumda; Devlet tarafından uygulanan teşvik sisteminin sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyine göre değil sanayi üretim endeksine göre belirlenmesi ve uygulanması gerektiği, karma OSB’ye geçilmesi ile ilgili çalışma yapılması ve hazırlanan Deri İhtisas OSB’de rekabet gücünün arttırılması için atık su arıtma tesisinin elektrik ihtiyacının güneş enerjisinden sağlanması (GES) projesine destek talebleri yer aldı. Daha sonra gündem maddeleri görüşülüp karara bağlandı.       Bölgenin yatırımcıya cazip hale getirilebilmesi için aynı arıtmaya hitap eden boya ve kimya sektörlerini buraya çekerek karma OSB’ye geçilmesinin önemli olduğunu söyleyen Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Deri İhtisas OSB’de yatırımcı sayısının arttırılarak daha aktif hale gelmenin yolunun tanıtımdan geçtiğini söyledi. Tanıtım için de proje hazırlanarak bütçe ayrılması talimatını veren Vali Dr. Ahmet Altıparmak, tanıtım broşürünün hazırlanması ve deri tanıtım grubunun oluşturulmasını istedi. Vali Altıparmak, deri ve kösele konusunda çalışan Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Deri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özcan Sarı'dan faydalanılmasını ve konferanslar düzenlenerek ayakkabıda köselenin sağlık açısından faydasının anlatılması gerektiğinin altını çizdi.     Vali Altıparmak ayrıca; Motor hızını kontrol ederek yüzde 30 enerji tasarrufu sağlayan enerji verimliliği ve katı atık projesindeki başarının diğer sanayi kuruluşlarında da uygulanmasını ve bu noktada hazırlanan GES projesine gerekli desteğin verilmesini söyledi. Vali Altıparmak ve heyet üyeleri toplantının ardından bölgede incelemelerde bulundu. Vali Dr. Ahmet Altıparmak yetkililere, Deri İhtisas OSB’nin canlı yaşanılabilir bir alan olduğunu htirmek için çevresel düzenlemeler ve peyzaj çalışmalarının yapılması talimatlarını verdi.
denizli haber / denizli 20 haber / Deri İhtisas OSB Yatırımcıya Cazip Hale Getirilecek

Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Toplantısı, Vali Dr. Ahmet Altıparmak başkanlığında gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıda Deri İhtisas OSB’nin yatırımcıya cazip hale getirilebilmesi amacıyla karma OSB’ye geçilmesi ve deri tanıtım grubunun oluşturulması için çalışmalara başlanıldı.

 

Kaklık Deri İhtisas OSB İdari Binası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Honaz Kaymakam Vekili Uğur Tutkan, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, Denizli Deri İhtisas OSB Başkanı Mehmet Güran, heyet üyeleri ve yatırımcılar katıldı.

 

 

Denizli dericiliğinin geçmişten bugüne olan süreci, sorunları, talepler ve yürütülen projelerin yer aldığı sunum Deri İhtisas OSB Başkanı Mehmet Güran tarafından gerçekleştirildi.  Sunumda; Devlet tarafından uygulanan teşvik sisteminin sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyine göre değil sanayi üretim endeksine göre belirlenmesi ve uygulanması gerektiği, karma OSB’ye geçilmesi ile ilgili çalışma yapılması ve hazırlanan Deri İhtisas OSB’de rekabet gücünün arttırılması için atık su arıtma tesisinin elektrik ihtiyacının güneş enerjisinden sağlanması (GES) projesine destek talebleri yer aldı.

Daha sonra gündem maddeleri görüşülüp karara bağlandı.

 

 

 

Bölgenin yatırımcıya cazip hale getirilebilmesi için aynı arıtmaya hitap eden boya ve kimya sektörlerini buraya çekerek karma OSB’ye geçilmesinin önemli olduğunu söyleyen Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Deri İhtisas OSB’de yatırımcı sayısının arttırılarak daha aktif hale gelmenin yolunun tanıtımdan geçtiğini söyledi. Tanıtım için de proje hazırlanarak bütçe ayrılması talimatını veren Vali Dr. Ahmet Altıparmak, tanıtım broşürünün hazırlanması ve deri tanıtım grubunun oluşturulmasını istedi. Vali Altıparmak, deri ve kösele konusunda çalışan Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Deri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özcan Sarı'dan faydalanılmasını ve konferanslar düzenlenerek ayakkabıda köselenin sağlık açısından faydasının anlatılması gerektiğinin altını çizdi.  

 

Vali Altıparmak ayrıca; Motor hızını kontrol ederek yüzde 30 enerji tasarrufu sağlayan enerji verimliliği ve katı atık projesindeki başarının diğer sanayi kuruluşlarında da uygulanmasını ve bu noktada hazırlanan GES projesine gerekli desteğin verilmesini söyledi.

Vali Altıparmak ve heyet üyeleri toplantının ardından bölgede incelemelerde bulundu. Vali Dr. Ahmet Altıparmak yetkililere, Deri İhtisas OSB’nin canlı yaşanılabilir bir alan olduğunu htirmek için çevresel düzenlemeler ve peyzaj çalışmalarının yapılması talimatlarını verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.