Ders kitabında Örnek Hadise !

EĞİTİM 01.10.2016 - 11:07, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Ders kitabında Örnek Hadise !

denizli haber / denizli 20 haber / Ders kitabında Örnek Hadise !

Her fırsatta ders kitaplarının müfredatın batıcı eğitim sisteminden arındırılması gerektiğini, kendi özümüze dönmemiz gerektiğini, müfredatta milli bir eğitime dönülmesi gerektiğini ifade eden Şuurlu Öğretmenler Derneği son olarak basılmış olan bazı kitaplardaki ifsad edici içeriklere tepki gösterdi.   Şuurlu Öğretmenler Derneği Denizli Şubesi Başkanı Halil Akpınar, İmam Hatip Okulları’na dağıtılan İngilizce kitabında her fırsatta kendi vücudunu teşhir etmekten başka hiçbir meziyeti olmayan, Hadise isimli şarkıcı ve dansözün ‘örnek’ olarak gösterilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti.     DERS KİTABINDA ÖRNEK GÖSTERİLİYOR Akpınar yaptığı açıklamada “Nüfusunun yüzde 99’u Müslüman olan Türkiye’nin gözbebeği konumundaki İmam Hatip Okulları’na dağıtılan ders kitaplarındaki fotoğrafları görenleri şok etmiş ve velilerin tepkilerine sebep olmuştur, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İmam Hatip Ortaokulu 7. sınıf öğrencilerine verilen İngilizce kitabında her fırsatta kendi vücudunu teşhir etmekten başka bir meziyeti olmayan Hadise isimli şarkıcı ve dansözün ‘örnek’ olarak gösterilmesini kabul etmiyoruz. 7. Sınıf İngilizce kitabının konuşma pratiklerine ilişkin bölümünde illa bir örnek verilecekse milli ve manevi değerlerimize uygun isimlerden örneklerle ifade edilebilir. Bu konularda bütün ders kitaplarının onayından geçtiği Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın kitap içeriklerini görsellerden tutun verilen örneklere kadar titizlikle incelenmesi gerekmektedir”dedi.   Akpınar, bazı ders kitaplarında da yürürlükten kaldırılmış olan ve sonradan uydurulmuş ve geçtiğimiz yıllarda kaldırılmış olan “Andımız” isimli gayri milli cümlelerin olduğu yeminin bulunmasına da tepki gösterdi.      
denizli haber / denizli 20 haber / Ders kitabında Örnek Hadise !

Her fırsatta ders kitaplarının müfredatın batıcı eğitim sisteminden arındırılması gerektiğini, kendi özümüze dönmemiz gerektiğini, müfredatta milli bir eğitime dönülmesi gerektiğini ifade eden Şuurlu Öğretmenler Derneği son olarak basılmış olan bazı kitaplardaki ifsad edici içeriklere tepki gösterdi.

 

Şuurlu Öğretmenler Derneği Denizli Şubesi Başkanı Halil Akpınar,

İmam Hatip Okulları’na dağıtılan İngilizce kitabında her fırsatta kendi vücudunu teşhir etmekten başka hiçbir meziyeti olmayan, Hadise isimli şarkıcı ve dansözün ‘örnek’ olarak gösterilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

 

 

DERS KİTABINDA ÖRNEK GÖSTERİLİYOR

Akpınar yaptığı açıklamada “Nüfusunun yüzde 99’u Müslüman olan Türkiye’nin gözbebeği konumundaki İmam Hatip Okulları’na dağıtılan ders kitaplarındaki fotoğrafları görenleri şok etmiş ve velilerin tepkilerine sebep olmuştur, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İmam Hatip Ortaokulu 7. sınıf öğrencilerine verilen İngilizce kitabında her fırsatta kendi vücudunu teşhir etmekten başka bir meziyeti olmayan Hadise isimli şarkıcı ve dansözün ‘örnek’ olarak gösterilmesini kabul etmiyoruz. 7. Sınıf İngilizce kitabının konuşma pratiklerine ilişkin bölümünde illa bir örnek verilecekse milli ve manevi değerlerimize uygun isimlerden örneklerle ifade edilebilir. Bu konularda bütün ders kitaplarının onayından geçtiği Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın kitap içeriklerini görsellerden tutun verilen örneklere kadar titizlikle incelenmesi gerekmektedir”dedi.

 

Akpınar, bazı ders kitaplarında da yürürlükten kaldırılmış olan ve sonradan uydurulmuş ve geçtiğimiz yıllarda kaldırılmış olan “Andımız” isimli gayri milli cümlelerin olduğu yeminin bulunmasına da tepki gösterdi.  

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.