Dersanelere Yeni Düzenleme

EĞİTİM 05.08.2016 - 12:23, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:49
 

Dersanelere Yeni Düzenleme

denizli haber / denizli 20 haber / Dersanelere Yeni Düzenleme

MEB'in özel eğitim kurslarının sadece bir bilim grubunda hizmet verebilmesi yönünde yaptığı düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Mevcut özel öğretim kursları ise 1 Temmuz 2018'e kadar, kurumlarını bir bilim grubunda faaliyet göstermeye uygun hale getirecek. Kurum açma izni bir bilim grubuna uygun olarak yeniden düzenlenmemiş kurumlar hakkında sürekli kapatma işlemi uygulanacak. Bakanlık 18 Eylül 2015'te yayımladığı özel öğretim kurumlarıyla ilgili genelgede bu merkezlerde en fazla üç bilim grubunda kurs açılmasına izin vermişti. Şubat 2016'da ise Danıştay bu maddeyi iptal edince, MEB özel öğretim kurslarında 'bilim grubu' yani açılacak ders sayısını beşe çıkarmıştı. 5 Ağustos 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile 'bilim grubu' sayısı bire düşürülmüş oldu..
denizli haber / denizli 20 haber / Dersanelere Yeni Düzenleme

MEB'in özel eğitim kurslarının sadece bir bilim grubunda hizmet verebilmesi yönünde yaptığı düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mevcut özel öğretim kursları ise 1 Temmuz 2018'e kadar, kurumlarını bir bilim grubunda faaliyet göstermeye uygun hale getirecek.

Kurum açma izni bir bilim grubuna uygun olarak yeniden düzenlenmemiş kurumlar hakkında sürekli kapatma işlemi uygulanacak.

Bakanlık 18 Eylül 2015'te yayımladığı özel öğretim kurumlarıyla ilgili genelgede bu merkezlerde en fazla üç bilim grubunda kurs açılmasına izin vermişti. Şubat 2016'da ise Danıştay bu maddeyi iptal edince, MEB özel öğretim kurslarında 'bilim grubu' yani açılacak ders sayısını beşe çıkarmıştı.

5 Ağustos 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile 'bilim grubu' sayısı bire düşürülmüş oldu..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.