Dev tekstil firması mali darboğazı aşamayınca konkordato davası açtı

EKONOMİ 21.09.2018 - 13:15, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Dev tekstil firması mali darboğazı aşamayınca konkordato davası açtı

Denizli’nin önemli tekstil devlerinden biri olan Başarı Tekstil, yaşadığı mali darboğazı aşamayınca  konkordato davası açtı.   Denizlili Başarı Tekstil, yaşadığı mali darboğazı aşamayınca konkordato davası açtı. Denizli Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen davada 7 Eylül'de çıkan kararla, şirkete üç aylık geçici mühlet kararı verildi. Bu kararının yanında, alacaklıların sayısı ve firmanın borç miktarı gözetilerek, Ayhan Kortunay, Mürşit Uz ve Güngör Durur'un konkordato komiseri olarak görevlendirilmesine hükmedildi.   İssimo Home markasıyla ev tekstili üretimi yapan Başarı Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ, hacizlere karşı konkordato başvurusunda bulundu. Tekstil devine üç aylık geçici mühletin yanı sıra konkordato komiseri atama kararı da verildi.   Ürünleri, Türkiye'de 250'i aşkın noktada satılan Başarı Tekstil aynı zamanda 40'ı aşkın ülkeye de ihracat yapıyor. 60 yıl kadar önce 8 kişi ile küçük bir atölyede temeli atılan şirket 2003 yılında İssimo Home adı ile ev tekstili alanında kendi markasını kurdu.

Denizli’nin önemli tekstil devlerinden biri olan Başarı Tekstil, yaşadığı mali darboğazı aşamayınca  konkordato davası açtı.

 

Denizlili Başarı Tekstil, yaşadığı mali darboğazı aşamayınca konkordato davası açtı. Denizli Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen davada 7 Eylül'de çıkan kararla, şirkete üç aylık geçici mühlet kararı verildi. Bu kararının yanında, alacaklıların sayısı ve firmanın borç miktarı gözetilerek, Ayhan Kortunay, Mürşit Uz ve Güngör Durur'un konkordato komiseri olarak görevlendirilmesine hükmedildi.

 

İssimo Home markasıyla ev tekstili üretimi yapan Başarı Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ, hacizlere karşı konkordato başvurusunda bulundu. Tekstil devine üç aylık geçici mühletin yanı sıra konkordato komiseri atama kararı da verildi.


 
Ürünleri, Türkiye'de 250'i aşkın noktada satılan Başarı Tekstil aynı zamanda 40'ı aşkın ülkeye de ihracat yapıyor. 60 yıl kadar önce 8 kişi ile küçük bir atölyede temeli atılan şirket 2003 yılında İssimo Home adı ile ev tekstili alanında kendi markasını kurdu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.