DİKAB kansere dikkat çekmek için “Pembe şehir projesini” başlattı

SAĞLIK 27.09.2018 - 10:50, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

DİKAB kansere dikkat çekmek için “Pembe şehir projesini” başlattı

Sakın Geç Kalmayın Denizli İl Sağlık Müdürlüğü ve Denizli İş Kadınları Birliği Derneği (DİKAB), kanser taramaları konusunda farkındalığı arttırmak ve Denizli’de taranmadık kadın bırakmamak amacıyla ortaklaşa ‘Pembe Şehir Projesi’ başlattı. Proje kapsamında hafta sonu düzenlenecek “10 Amazon Yüksek Doz Yaşam” konulu paneli öncesinde İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk ve DİKAB Başkan Yardımcısı Funda Değirmenci bugün Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Açıklamalarda bulunan Uz. Dr. Öztürk, "Kolon, rahim ağzı ve göğüs kanserini KETEM yılda 89 bin kadına kanser taraması yapması gerekiyor. DİKAB ‘Pembe Şehir Projesi’ kapsamında 1 yılda 89 bin kadın göğüs kanseri taraması olacak 10 Amazon Kadın'dan 5'i deneyimlerini yapılan panelde paylaşacak. Slogan ise 'Kanserden Korkma Geç Kalkmaktan Kork' oldu" dedi. ERKEN TEŞHİS ÇOK ÖNEMLİ   DİKAB başkan Yardımcısı Funda Değirmenci, "Denizli'de gerçekleştireceğimiz ‘Pembe Şehir Projesi’ Türkiye'ye örnek bir proje olacak. DİKAB olarak kadınlara yol gösterici olmak için kanserin önüne daha erken geçebilmek için erken teşhis çok önemli. 29 Eylül Cumartesi günü Merkezefendi Belediye Kültür Merkezi ve Nikah Sarayı'nda düzenlenecek olan panelde göğüs kanserine yakalanmış farklı illerden 10 Amazon kadından 5'i katılacak” diye konuştu.    AMAZON KADINLARDAN BİR TANESİYİM Malesef 10 Amazon kadından 2'si hayatını kaybettiği için 5 kişi katılacağını belirten Değirmenci, “Amazon kadınlardan 1 tanesi de benim. Erken teşhis onun için çok önemli, Denizli'de panele katılımcı tüm kadınları bekliyoruz." dedi. Değirmenci, "Panelde 10 amazondan 5 yazar gelecek Erken teshiş ile kendi hayatlarımızdan örneklerle anlatacağız. 10 Amazon kadın hayatında kanserken neler yaşadığını anlatan kitap yazıldı” şeklinde konuştu.   SAVAŞÇI KIDANLARI ÖRNEK ALARAK 10 AMAZON KİTABINI YAZDIK Savaşçı kadınları örnek alarak 10 Amazon kitabını yazdık göğüs kanseri öncesi ve sonrası hakkında yaşadıklarımızı dile getirdiklerini kaydeden Değirmenci, “2 yazarımızı geç teşhisten dolayı kaybettik. Ne kadar erken teşhis edilirse o kadar hayati önem taşıyor" ifadelerini kullandı.

Sakın Geç Kalmayın Denizli İl Sağlık Müdürlüğü ve Denizli İş Kadınları Birliği Derneği (DİKAB), kanser taramaları konusunda farkındalığı arttırmak ve Denizli’de taranmadık kadın bırakmamak amacıyla ortaklaşa ‘Pembe Şehir Projesi’ başlattı.


Proje kapsamında hafta sonu düzenlenecek “10 Amazon Yüksek Doz Yaşam” konulu paneli öncesinde İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk ve DİKAB Başkan Yardımcısı Funda Değirmenci bugün Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Açıklamalarda bulunan Uz. Dr. Öztürk, "Kolon, rahim ağzı ve göğüs kanserini KETEM yılda 89 bin kadına kanser taraması yapması gerekiyor. DİKAB ‘Pembe Şehir Projesi’ kapsamında 1 yılda 89 bin kadın göğüs kanseri taraması olacak 10 Amazon Kadın'dan 5'i deneyimlerini yapılan panelde paylaşacak. Slogan ise 'Kanserden Korkma Geç Kalkmaktan Kork' oldu" dedi.



ERKEN TEŞHİS ÇOK ÖNEMLİ

 

DİKAB başkan Yardımcısı Funda Değirmenci, "Denizli'de gerçekleştireceğimiz ‘Pembe Şehir Projesi’ Türkiye'ye örnek bir proje olacak. DİKAB olarak kadınlara yol gösterici olmak için kanserin önüne daha erken geçebilmek için erken teşhis çok önemli. 29 Eylül Cumartesi günü Merkezefendi Belediye Kültür Merkezi ve Nikah Sarayı'nda düzenlenecek olan panelde göğüs kanserine yakalanmış farklı illerden 10 Amazon kadından 5'i katılacak” diye konuştu. 

 

AMAZON KADINLARDAN BİR TANESİYİM



Malesef 10 Amazon kadından 2'si hayatını kaybettiği için 5 kişi katılacağını belirten Değirmenci, “Amazon kadınlardan 1 tanesi de benim. Erken teşhis onun için çok önemli, Denizli'de panele katılımcı tüm kadınları bekliyoruz." dedi. Değirmenci, "Panelde 10 amazondan 5 yazar gelecek Erken teshiş ile kendi hayatlarımızdan örneklerle anlatacağız. 10 Amazon kadın hayatında kanserken neler yaşadığını anlatan kitap yazıldı” şeklinde konuştu.

 

SAVAŞÇI KIDANLARI ÖRNEK ALARAK 10 AMAZON KİTABINI YAZDIK



Savaşçı kadınları örnek alarak 10 Amazon kitabını yazdık göğüs kanseri öncesi ve sonrası hakkında yaşadıklarımızı dile getirdiklerini kaydeden Değirmenci, “2 yazarımızı geç teşhisten dolayı kaybettik. Ne kadar erken teşhis edilirse o kadar hayati önem taşıyor" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.