DİN-BİR SEN; “Bu Milletin Değerleriyle Barışık Yaşamayı Öğrenin Artık!”

GÜNDEM 17.06.2019 - 18:56, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

DİN-BİR SEN; “Bu Milletin Değerleriyle Barışık Yaşamayı Öğrenin Artık!”

Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Sendikası Din-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Bayram Türk, Eğitim-İş Sendikası’nın 4-6 yaş grubu çocuklar için Kur’an Kursu eğitim programının yürütmesinin durdurulması ve iptali için Danıştay’a dava açmasına sert tepki gösterdi.   Başkan Bayram Türk;  “Eğitim-İş Sendikası, Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği ve bir protokol çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yürütülen 4-6 yaş grubu çocuklar için Kur’an Kursu eğitim programının yürütmesinin durdurulması ve iptali için Danıştay’a dava açmış, bunu da laik, bilimsel, demokratik ve kamusal eğitim mücadelesi olarak pazarlamaya çalışmıştır. Değerli kamuoyunun huzurunda Eğitim-İş’e  şu soruları sormak istiyorum. Eğitim-İş Devletimizin iki resmi kuruluşunun ortaklaşa olarak 4-6 yaş grubu çocuklar için Kur’an Kursu eğitim programının yürütülmesinden  neden rahatsız oluyor?      Eğitim işinden başka her türlü iş ile meşgul oldukları belli olan odaklar kendi ideolojik saplantılarını dogma haline getirip yıllarca milletimize dayatanların laiklik ve Atatürkçülük maskesini kullanarak çocuklara Kur’an öğretilmesine karşı çıkmaları izaha muhtaç bir durumdur. Soruyoruz Avrupa’da çocuklar kiliseye götürülüyor ziyaret ettiriliyor ve siz de sürekli olarak batıcılıktan bahsediyorsunuz o zaman batının bu yönünü niye almıyorsunuz? Ya da sizin düşmanlığınız sadece İslam ve İslam ile ilgili değerlere mi ? Bu milletin değerleriyle barışık yaşamayı öğrenin artık.   Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı bu ülkenin en hayati resmi kurumudur. Bu iki kurumun yürüttüğü projeler sayesinde, çocuklarımızın daha kaliteli ve sahih bilgiler öğrenmesi neticesinde çağdaş ve akılcı donanıma sahip olması kimleri ürkütüyor?   Bu ülkede yaşayan vatandaşlarımızın 99’unun dini “İslam” olduğu bir yerde, mensubu olarak iftihar ettiğimiz dinimizin ilk emri “OKU” olması çok manidardır.  Diyanet İşleri Başkanlığımızın “Din konusunda toplumu aydınlatmak” vazifesini yerine getirmeye çalışıyor.  Bu amaçla çocuklarımızı doğru, sahih bir dini öğreten başkanlığının bu faaliyetine karşı çıkmak, FETÖ ve FETÖ gibilere yardımcı olmak anlamına geldiğinin farkında mıdır?     Bizler, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın yürüttüğü çalışmaları yürekten destekleyerek, başarılar diliyor ve halkımıza hayırlı olsun diyoruz. 

Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Sendikası Din-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Bayram Türk, Eğitim-İş Sendikası’nın 4-6 yaş grubu çocuklar için Kur’an Kursu eğitim programının yürütmesinin durdurulması ve iptali için Danıştay’a dava açmasına sert tepki gösterdi.

 

Başkan Bayram Türk;  “Eğitim-İş Sendikası, Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği ve bir protokol çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yürütülen 4-6 yaş grubu çocuklar için Kur’an Kursu eğitim programının yürütmesinin durdurulması ve iptali için Danıştay’a dava açmış, bunu da laik, bilimsel, demokratik ve kamusal eğitim mücadelesi olarak pazarlamaya çalışmıştır. Değerli kamuoyunun huzurunda Eğitim-İş’e  şu soruları sormak istiyorum. Eğitim-İş Devletimizin iki resmi kuruluşunun ortaklaşa olarak 4-6 yaş grubu çocuklar için Kur’an Kursu eğitim programının yürütülmesinden  neden rahatsız oluyor? 

 

 

Eğitim işinden başka her türlü iş ile meşgul oldukları belli olan odaklar kendi ideolojik saplantılarını dogma haline getirip yıllarca milletimize dayatanların laiklik ve Atatürkçülük maskesini kullanarak çocuklara Kur’an öğretilmesine karşı çıkmaları izaha muhtaç bir durumdur. Soruyoruz Avrupa’da çocuklar kiliseye götürülüyor ziyaret ettiriliyor ve siz de sürekli olarak batıcılıktan bahsediyorsunuz o zaman batının bu yönünü niye almıyorsunuz? Ya da sizin düşmanlığınız sadece İslam ve İslam ile ilgili değerlere mi ? Bu milletin değerleriyle barışık yaşamayı öğrenin artık.

 

Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı bu ülkenin en hayati resmi kurumudur. Bu iki kurumun yürüttüğü projeler sayesinde, çocuklarımızın daha kaliteli ve sahih bilgiler öğrenmesi neticesinde çağdaş ve akılcı donanıma sahip olması kimleri ürkütüyor?

 

Bu ülkede yaşayan vatandaşlarımızın 99’unun dini “İslam” olduğu bir yerde, mensubu olarak iftihar ettiğimiz dinimizin ilk emri “OKU” olması çok manidardır.  Diyanet İşleri Başkanlığımızın “Din konusunda toplumu aydınlatmak” vazifesini yerine getirmeye çalışıyor.  Bu amaçla çocuklarımızı doğru, sahih bir dini öğreten başkanlığının bu faaliyetine karşı çıkmak, FETÖ ve FETÖ gibilere yardımcı olmak anlamına geldiğinin farkında mıdır? 

 

 Bizler, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın yürüttüğü çalışmaları yürekten destekleyerek, başarılar diliyor ve halkımıza hayırlı olsun diyoruz. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.