Din-Bir-Sen Şube Başkanı Kuru: Cami duvarlarını yazı tahtasına çevirmek ilkel ve saygısızlıktır

DENİZLİ 13.02.2021 - 15:29, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:57
 

Din-Bir-Sen Şube Başkanı Kuru: Cami duvarlarını yazı tahtasına çevirmek ilkel ve saygısızlıktır

Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Birliği Sendikası (Din-Bir-Sen) Denizli Şube Başkanı Yusuf Kuru, Denizli'deki bir Caminin bahçe duvarına yazılan yazıya tepki göstererek, açıklamada bulundu.   Merkezefendi İlçesi Sırakapılar Mahallesi’nde bulunan Hacı Karacalar Cami’nin bahçe duvarına yazılan yazıya tepki gösteren Başkan Yusuf Kuru açıklamasında şu ifadelere yer verdi;     “Cami duvarlarını yazı tahtasına çevirmek ilkel ve saygısız bir davranıştır. Herkes İbadethanelerimize saygılı olmalıdır. Bu Müslüman milleti ayrıştırıcı ve kamplaştırıcı ifadelerden kaçınmalıdır. Çünkü bu ülke hepimizin bu Camiler hepimizin. camilerimiz Allah’ın evi, müminlerin eseridir. Yalnızlıktan bunalan ruhlarımıza şifa, hayat telaşıyla yorulan gönüllerimize devadır. Mahallelerimizin kalbi, şehirlerimizin ruhu, aziz milletimizin ve ümmet-i Muhammed’in güvenli yuvasıdır.”  

Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Birliği Sendikası (Din-Bir-Sen) Denizli Şube Başkanı Yusuf Kuru, Denizli'deki bir Caminin bahçe duvarına yazılan yazıya tepki göstererek, açıklamada bulundu.

 

Merkezefendi İlçesi Sırakapılar Mahallesi’nde bulunan Hacı Karacalar Cami’nin bahçe duvarına yazılan yazıya tepki gösteren Başkan Yusuf Kuru açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

 

 

“Cami duvarlarını yazı tahtasına çevirmek ilkel ve saygısız bir davranıştır. Herkes İbadethanelerimize saygılı olmalıdır. Bu Müslüman milleti ayrıştırıcı ve kamplaştırıcı ifadelerden kaçınmalıdır. Çünkü bu ülke hepimizin bu Camiler hepimizin. camilerimiz Allah’ın evi, müminlerin eseridir. Yalnızlıktan bunalan ruhlarımıza şifa, hayat telaşıyla yorulan gönüllerimize devadır. Mahallelerimizin kalbi, şehirlerimizin ruhu, aziz milletimizin ve ümmet-i Muhammed’in güvenli yuvasıdır.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.