Diyabeti yok etmeyi başardı

SAĞLIK 04.03.2017 - 16:34, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Diyabeti yok etmeyi başardı

Suh bitkisiyle diyabetin önüne geçti. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Fakültesi'nde doktorasını, diyabet üzerine yapan Dr. Elif Ebru Alkan, suh bitkisinden elde ettiği ekstreyle deney sıçanlarında diyabeti yok etti.

Suh bitkisinin özelliklerinden yola çıktı, bitkiden elde ettiği ekstreyle diyabeti yok etmeyi başardı.  Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde doktorasını bu alanda yapan Alkan, Türkiye, İran ve Irak bölgesinde yetişen ve yöre halkının otlu peynire kattığı suh bitkisi ile diyabet tedavisinde önemli bir çalışmaya imza attı.     Çalışmalarda önce bitkiden elde edilen ekstre sıçanlara farklı dozlarda uygulandı. Toksisite testleri yapıldıktan sonra uygun dozları belirlenerek verildi. Alkan, uygun dozun önemini vurguladı, bilinçli tüketim konusunda da uyardı. Dünyada 415 milyon insan diyabet hastası. Türkiye’de ise bu rakam 6 milyonun üzerinde. Her 6 saniye de 1 insan diyabet veya diyabete bağlı komplikasyonlardan dolayı yaşamını yitiriyor. Durum böyle olunca, bu konuda atılan her adım daha da önemli hale geliyor. Dr. Alkan, bu tür çalışmaların desteklenmesi gerektiğini söyledi.
Suh bitkisiyle diyabetin önüne geçti. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Fakültesi'nde doktorasını, diyabet üzerine yapan Dr. Elif Ebru Alkan, suh bitkisinden elde ettiği ekstreyle deney sıçanlarında diyabeti yok etti.

Suh bitkisinin özelliklerinden yola çıktı, bitkiden elde ettiği ekstreyle diyabeti yok etmeyi başardı. 


Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde doktorasını bu alanda yapan Alkan, Türkiye, İran ve Irak bölgesinde yetişen ve yöre halkının otlu peynire kattığı suh bitkisi ile diyabet tedavisinde önemli bir çalışmaya imza attı.

 

 

Çalışmalarda önce bitkiden elde edilen ekstre sıçanlara farklı dozlarda uygulandı. Toksisite testleri yapıldıktan sonra uygun dozları belirlenerek verildi. Alkan, uygun dozun önemini vurguladı, bilinçli tüketim konusunda da uyardı.



Dünyada 415 milyon insan diyabet hastası. Türkiye’de ise bu rakam 6 milyonun üzerinde. Her 6 saniye de 1 insan diyabet veya diyabete bağlı komplikasyonlardan dolayı yaşamını yitiriyor. Durum böyle olunca, bu konuda atılan her adım daha da önemli hale geliyor.


Dr. Alkan, bu tür çalışmaların desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.