Diyar Diyar Türk Halk Müziği Korosu konsere hazırlanıyor!

KÜLTÜR 14.02.2017 - 10:13, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Diyar Diyar Türk Halk Müziği Korosu konsere hazırlanıyor!

Denizli Sanatsevenler Derneği bünyesinde kurulan Diyar Diyar Türk Halk Müziği korosu Çatal Çeşme Oda Tiyatrosu'nda vereceği konser için çalışmalarını sürdürüyor.

Denizli Sanatsevenler Derneği bünyesinde kurulan, Dİyar Diyar Türk Halk Müziği korosu, şef Münür Meral yönetiminde hazırlıklarına devam ediyor.     Şef Münür Meral , iki yıl Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi korosunu, bir yılda Pamukkale Halk Eğitim merkezinde görev yaptığını belirtti. 4 yıldır kurulan Diyar Diyar Türk Halk Müziği korosunda görev aldığını belirten Meral, yeni koromuzla 6 Mart'ta Çatal Çeşme Oda Tiyatrosu'nda konser vereceklerini dile getirdi. Haftada iki gün gerçekleştirdikleri kora çalışmalarının sonuna geldiklerini ve konser için son hazırlıklarına devam ettiklerini söyledi.       Diyar Diyar Türk Halk Müziği korosunda, çeşitli dallarda meslek sahibi olan koro üyelerinin yaş aralığı 25 ile 65 yaş arasında değişiyor. Denizli Çatal Çeşme Oda Tiyatrosu'nda,gerçekleştirilecek olan konserde 20 solo ve 6 koro olmak üzere toplam 26 Türk Halk Müziği eseri seslendirilecek. Konsere vatandaşların yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.   Denizli Sanatsevenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı  Haydar Enginsoy, "1988 yılında kurulan derneğimiz, Denizli'mizin sanat etkinliklerine damga vurdu. Yerel sanatçılarımıza kucak açtı. Sanatsevenlerimizin konser vermelerini, ressamlarımızın sergi açmalarına, şair ve yazarlarımızın söyleşi ve dinletilerine, öncülük yaparak katkı sağlamıştır.     YER KONUSUNDA SIKINTI YAŞIYORUZ   Başkan Enginsoy, Dernek binalarının Gazi Bulvarı İzmirlioğlu iş hanında olduğunu ancak bu tür koro çalışmalarında yer bulamadıklarını bu nedenden dolayı sıkıntı çektiklerini dile getirdi. Denizli'de  bu organizasyonların yapıldığı salonların dolu olmasından ve kısıtlı olması nedeni ile kendi imkanlarımız doğrultusunda yer bulmak zorunda olduklarını söyledi.   Hafta sonları Kültür etkinlikleri kapsamında sanatsevenler derneği üyelerimiz ile bir araya gelerek, Denizli ve Denizli dışı sosyal aktivitelerde bir araya geldiklerini belirten Enginsoy, "6 Mart Pazartesi saat 20.00'de yapılacak olan konserimize sanat severleri ve tüm halkımızı davet ediyorum" dedi.  
Denizli Sanatsevenler Derneği bünyesinde kurulan Diyar Diyar Türk Halk Müziği korosu Çatal Çeşme Oda Tiyatrosu'nda vereceği konser için çalışmalarını sürdürüyor.

Denizli Sanatsevenler Derneği bünyesinde kurulan, Dİyar Diyar Türk Halk Müziği korosu, şef Münür Meral yönetiminde hazırlıklarına devam ediyor.

 

 

Şef Münür Meral , iki yıl Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi korosunu, bir yılda Pamukkale Halk Eğitim merkezinde görev yaptığını belirtti. 4 yıldır kurulan Diyar Diyar Türk Halk Müziği korosunda görev aldığını belirten Meral, yeni koromuzla 6 Mart'ta Çatal Çeşme Oda Tiyatrosu'nda konser vereceklerini dile getirdi. Haftada iki gün gerçekleştirdikleri kora çalışmalarının sonuna geldiklerini ve konser için son hazırlıklarına devam ettiklerini söyledi.

 

 

 

Diyar Diyar Türk Halk Müziği korosunda, çeşitli dallarda meslek sahibi olan koro üyelerinin yaş aralığı 25 ile 65 yaş arasında değişiyor. Denizli Çatal Çeşme Oda Tiyatrosu'nda,gerçekleştirilecek olan konserde 20 solo ve 6 koro olmak üzere toplam 26 Türk Halk Müziği eseri seslendirilecek. Konsere vatandaşların yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

 

Denizli Sanatsevenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı  Haydar Enginsoy, "1988 yılında kurulan derneğimiz, Denizli'mizin sanat etkinliklerine damga vurdu. Yerel sanatçılarımıza kucak açtı. Sanatsevenlerimizin konser vermelerini, ressamlarımızın sergi açmalarına, şair ve yazarlarımızın söyleşi ve dinletilerine, öncülük yaparak katkı sağlamıştır.

 

 

YER KONUSUNDA SIKINTI YAŞIYORUZ

 

Başkan Enginsoy, Dernek binalarının Gazi Bulvarı İzmirlioğlu iş hanında olduğunu ancak bu tür koro çalışmalarında yer bulamadıklarını bu nedenden dolayı sıkıntı çektiklerini dile getirdi. Denizli'de  bu organizasyonların yapıldığı salonların dolu olmasından ve kısıtlı olması nedeni ile kendi imkanlarımız doğrultusunda yer bulmak zorunda olduklarını söyledi.

 

Hafta sonları Kültür etkinlikleri kapsamında sanatsevenler derneği üyelerimiz ile bir araya gelerek, Denizli ve Denizli dışı sosyal aktivitelerde bir araya geldiklerini belirten Enginsoy, "6 Mart Pazartesi saat 20.00'de yapılacak olan konserimize sanat severleri ve tüm halkımızı davet ediyorum" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.