Doktorlar eğitimden geçirilecek

SAĞLIK 24.09.2018 - 18:56, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Doktorlar eğitimden geçirilecek

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ilde görev yapan aile hekimlerine yönelik Ulusal Görme Tarama,  Check-Up Bilgilendirme ve Pratik EKG Okuma, Çocukluk Çağı ve Kanser Tarama Programları, Laboratuara Numune Gönderiminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlarla ilgili eğitim verilecek. 3 gün sürecek eğitimlere 615 sağlık çalışanı katılacak.   Merkezefendi Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Aytekin Polat, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op. Dr. İbrahim Emreoğlu, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Burak Altan ve aile hekimleri katıldı. 3 gün sürecek eğitimlere 315 Aile Hekimi 300’de Aile Sağlığı çalışanı olmak üzere toplam 615 sağlık çalışanı katılacak, toplantılarda Check-up Bilgilendirme ve Pratik EKG Okuma, Ulusal Görme Tarama Eğitimi üzerine sunumlar ve bilgi paylaşımı olacak.     Taramalarla Hastalıkların ve Risk Faktörlerinin Önüne Geçilecek   Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programının açılış konuşmasını gerçekleştiren Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk birinci basamak sağlık hizmetlerinde ana görevin koruyucu sağlık hizmeti olduğunu bu doğrultuda da yapılacak taramalarla hastalıkların ve risk faktörlerinin önüne geçilebileceğini söyledi. Öztürk; “Ülkemizde çocukluk çağında sık görülen sağlık sorunlarının erken teşhis edilerek gerekli tedavilerinin sağlanabilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından çeşitli tarama programları yürütülmektedir.  Bu tarama programlarından biri olan Ulusal Görme Tarama Programıyla bu yıl ilköğretim 1. Sınıf öğrencilerine de göz taraması yapılması hedeflenmiştir. 2015 yılında Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği döneminde okul çağındaki çocuklarda başlattığımız göz tarama projesinin bu yıl Bakanlığımız tarafından Ulusal Görme Tarama programına dahil edilmesi bizi ayrıca memnun etti. Yine Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan Check- Up programını da geçtiğimiz günlerde Sayın Valimiz Hasan Karahan ile birlikte start vermiştik. Denizli’de 125 bin kişiye Check-Up yapılmasını planlıyoruz. Bir diğer taramamız da kanser konusunda yapılıyor. Toplum Sağlığı Merkezlerimiz, İlçe Sağlık Müdürlüklerimiz ve KETEM’lerimiz bu konuda yoğun bir şekilde çalışıyor. Ben buradan eğitim programının yürütülmesinde emeği geçen ekip arkadaşlarımla birlikte, destek olan eğitimcilerimize çok teşekkür ediyorum.İlimizde sağlık taramalarının her zaman olduğu gibi başarı ile yürütüleceğine inanıyor, şimdiden bu programların sahada yürütülmesindeki katkı ve destekleriniz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.      

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ilde görev yapan aile hekimlerine yönelik Ulusal Görme Tarama,  Check-Up Bilgilendirme ve Pratik EKG Okuma, Çocukluk Çağı ve Kanser Tarama Programları, Laboratuara Numune Gönderiminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlarla ilgili eğitim verilecek. 3 gün sürecek eğitimlere 615 sağlık çalışanı katılacak.

 

Merkezefendi Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Aytekin Polat, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op. Dr. İbrahim Emreoğlu, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Burak Altan ve aile hekimleri katıldı. 3 gün sürecek eğitimlere 315 Aile Hekimi 300’de Aile Sağlığı çalışanı olmak üzere toplam 615 sağlık çalışanı katılacak, toplantılarda Check-up Bilgilendirme ve Pratik EKG Okuma, Ulusal Görme Tarama Eğitimi üzerine sunumlar ve bilgi paylaşımı olacak.

 

 

Taramalarla Hastalıkların ve Risk Faktörlerinin Önüne Geçilecek

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programının açılış konuşmasını gerçekleştiren Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk birinci basamak sağlık hizmetlerinde ana görevin koruyucu sağlık hizmeti olduğunu bu doğrultuda da yapılacak taramalarla hastalıkların ve risk faktörlerinin önüne geçilebileceğini söyledi. Öztürk; “Ülkemizde çocukluk çağında sık görülen sağlık sorunlarının erken teşhis edilerek gerekli tedavilerinin sağlanabilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından çeşitli tarama programları yürütülmektedir.  Bu tarama programlarından biri olan Ulusal Görme Tarama Programıyla bu yıl ilköğretim 1. Sınıf öğrencilerine de göz taraması yapılması hedeflenmiştir. 2015 yılında Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği döneminde okul çağındaki çocuklarda başlattığımız göz tarama projesinin bu yıl Bakanlığımız tarafından Ulusal Görme Tarama programına dahil edilmesi bizi ayrıca memnun etti. Yine Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan Check- Up programını da geçtiğimiz günlerde Sayın Valimiz Hasan Karahan ile birlikte start vermiştik. Denizli’de 125 bin kişiye Check-Up yapılmasını planlıyoruz. Bir diğer taramamız da kanser konusunda yapılıyor. Toplum Sağlığı Merkezlerimiz, İlçe Sağlık Müdürlüklerimiz ve KETEM’lerimiz bu konuda yoğun bir şekilde çalışıyor. Ben buradan eğitim programının yürütülmesinde emeği geçen ekip arkadaşlarımla birlikte, destek olan eğitimcilerimize çok teşekkür ediyorum.İlimizde sağlık taramalarının her zaman olduğu gibi başarı ile yürütüleceğine inanıyor, şimdiden bu programların sahada yürütülmesindeki katkı ve destekleriniz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.