Dolandırıcılar, Denizli’den 1 milyon liralık vurgun yaptı

ASAYİŞ 04.09.2020 - 09:59, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Dolandırıcılar, Denizli’den 1 milyon liralık vurgun yaptı

Denizlili vatandaşları hedef alan telefon dolandırıcıları, kurbanlarından 1 milyon TL dolandırdı. Vatandaşları kara para aklamak ve FETÖ terör örgütü suçlaması ile arayan 2 dolandırıcı Denizli Emniyet Müdürlüğü ve Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’nün ortak çalışması sonucu yakalandı.   Denizli’de 13 Şubat -20 Temmuz 2020 tarihleri arasında meydana gelen olaylarda, vatandaşları telefon ile arayarak kendilerini Denizli Cumhuriyet Başsavcısı ve polis olarak tanıtan dolandırıcıların yakalanması için emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından çalışma başlatıldı.   Mağdurları telefonla arayarak “Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkınızda kara para aklamaktan ve FETÖ Terör Örgütüne üye olmaktan, 65 yıl hapis cezası ile dava açıldığını, bir operasyon yaptıklarını, hesabındaki tüm paraları çekmesi gerektiğini belirten dolandırıcılar korku ve paniğe kapılan vatandaşları ağlarına düşürdü. Polislerin şüphelileri takip ettiklerini ve yakalayacaklarını” beyan etmeleri üzerine müştekilere banka hesaplarındaki tüm paralarını çektirerek,  ayrıca bankalardan kredi çektirip ve gayrimenkullerini sattırmak suretiyle elde edilen paraları poşet içerisine koyarak değişik tarihlerde dolandırıcıların yönlendirmesi ile kendisini sivil polis olarak tanıtan şahıslara vermesi söylendi.  Bu yöntemle vatandaşlar toplamda 1 Milyon TL dolandırıldıklarını belirleyen Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri hareket geçti.   Şüphelilerin tespiti amacı ile yapılan uzun süreli çalışmalar neticesinde 189 değişik güvenlik kamera kaydı incelendi. Şüpheli şahıslara ait olduğu değerlendirilen 171 araca ait PTS kayıtlarının incelenmesi neticesi şüpheli şahısların kimlik bilgileri tespit edildi. Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ile koordineli olarak yürütülen operasyon neticesinde 2 şüpheli şahıs Şanlıurfa İlinde yakalandı. Şüpheliler sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak ceza evine gönderildi.      

Denizlili vatandaşları hedef alan telefon dolandırıcıları, kurbanlarından 1 milyon TL dolandırdı. Vatandaşları kara para aklamak ve FETÖ terör örgütü suçlaması ile arayan 2 dolandırıcı Denizli Emniyet Müdürlüğü ve Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’nün ortak çalışması sonucu yakalandı.

 

Denizli’de 13 Şubat -20 Temmuz 2020 tarihleri arasında meydana gelen olaylarda, vatandaşları telefon ile arayarak kendilerini Denizli Cumhuriyet Başsavcısı ve polis olarak tanıtan dolandırıcıların yakalanması için emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından çalışma başlatıldı.

 

Mağdurları telefonla arayarak “Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkınızda kara para aklamaktan ve FETÖ Terör Örgütüne üye olmaktan, 65 yıl hapis cezası ile dava açıldığını, bir operasyon yaptıklarını, hesabındaki tüm paraları çekmesi gerektiğini belirten dolandırıcılar korku ve paniğe kapılan vatandaşları ağlarına düşürdü. Polislerin şüphelileri takip ettiklerini ve yakalayacaklarını” beyan etmeleri üzerine müştekilere banka hesaplarındaki tüm paralarını çektirerek,  ayrıca bankalardan kredi çektirip ve gayrimenkullerini sattırmak suretiyle elde edilen paraları poşet içerisine koyarak değişik tarihlerde dolandırıcıların yönlendirmesi ile kendisini sivil polis olarak tanıtan şahıslara vermesi söylendi.  Bu yöntemle vatandaşlar toplamda 1 Milyon TL dolandırıldıklarını belirleyen Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri hareket geçti.

 

Şüphelilerin tespiti amacı ile yapılan uzun süreli çalışmalar neticesinde 189 değişik güvenlik kamera kaydı incelendi. Şüpheli şahıslara ait olduğu değerlendirilen 171 araca ait PTS kayıtlarının incelenmesi neticesi şüpheli şahısların kimlik bilgileri tespit edildi. Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ile koordineli olarak yürütülen operasyon neticesinde 2 şüpheli şahıs Şanlıurfa İlinde yakalandı. Şüpheliler sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak ceza evine gönderildi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.