Dolandırıcılar FETÖ ismini kullanarak vatandaşı dolandırdı

ASAYİŞ 28.07.2020 - 14:51, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Dolandırıcılar FETÖ ismini kullanarak vatandaşı dolandırdı

Denizli’de meydana gelen dolandırıcılık olayında, kendisini “Denizli Cumhuriyet Başsavcısı, Mit görevlisi ve Siber Suçlar Şube Müdürü” olarak tanıtarak bir vatandaşın isminin FETÖ terör örgütü soruşturmasına karıştığını ve aklanması için 76 bin 260 dolar dolandıran 2 şahıs, Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi’nde yakalandı.   Olay Denizli’de 23 Haziran 2020 tarihinde yaşandı. Y.A. isimli vatandaşa kendisini Denizli Cumhuriyet Başsavcısı, Mit görevlisi ve Siber Suçlar Şube Müdürü” olarak tanıtarak isminin FETÖ terör örgütü soruşturmasına karıştığını söyleyerek bankadaki tüm parasını çekmesini istedi. Parayı çektikten sonra Merkezefendi ilçesi Selçukbey Mahallesi’nden belirttiği buluşma yerinden elden teslim alan dolandırıcı kayıplara karıştı.   Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz’ ın yürüttüğü olayda, Y.A’nın bankadan çektiği 76 bin 260 dolar parayı vermek için şüpheli ile buluştuğu yerden itibaren, şüpheli şahısın olay yerine geliş ve gidiş istikametinde sokak -cadde üzerindeki çok sayıda site, ev ve iş yerlerine ait (40 ) adet güvenlik kamerası ile Mobese görüntülerinin çift yönlü olarak dikkatli ve titizlikle incelendi. İnceleme neticesinde şüphelinin müştekiden poşet içerisindeki parayı aldıktan sonra ticari taksi kiralayarak Denizli’den ayrıldığı kamera görüntülerinden tespit edildi. Tespit edilen taksi plakasından sürücüsüne ulaşıldı. Yapılan sorguda taksi sürücüsü, şüphelinin C.Y. isimli şahıs olduğunu teşhis ederek Konya ili otogarına bıraktığını söyledi.   Genişletilen soruşturma kapsamında, şüpheli şahısın Antalya ilinden Denizli’ye bir başka ticari taksi ile geldiği tespit edildi. Tespit edilen taksi  plakasından sürücüsüne ulaşılmış, sürücü ile yapılan mülakatta Antalya’ dan getirdiği şüpheli şahısın C.Y. isimli şahıs olduğu, 500 TL taksi ücretinin internet bankacılığı üzerinden şüpheli A.C. tarafından taksi sürücüsünün hesabına yatırıldığı tespit edildi.   Yapılan çalışmalar kapsamında; nitelikli dolandırıcılık suçlarından kaydı olduğu anlaşılan şüpheli C.Y. ile şüpheli A.C. ‘nin Şanlıurfa Akçakale ilçesinde bulundukları tespit edilmesi üzerine, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca çıkarılan yakalama kararlarına istinaden Şanlıurfa Akçakale’de yakalanmaları sağlanarak sevk edildikleri adli makamlarca 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli’de meydana gelen dolandırıcılık olayında, kendisini “Denizli Cumhuriyet Başsavcısı, Mit görevlisi ve Siber Suçlar Şube Müdürü” olarak tanıtarak bir vatandaşın isminin FETÖ terör örgütü soruşturmasına karıştığını ve aklanması için 76 bin 260 dolar dolandıran 2 şahıs, Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi’nde yakalandı.

 

Olay Denizli’de 23 Haziran 2020 tarihinde yaşandı. Y.A. isimli vatandaşa kendisini Denizli Cumhuriyet Başsavcısı, Mit görevlisi ve Siber Suçlar Şube Müdürü” olarak tanıtarak isminin FETÖ terör örgütü soruşturmasına karıştığını söyleyerek bankadaki tüm parasını çekmesini istedi. Parayı çektikten sonra Merkezefendi ilçesi Selçukbey Mahallesi’nden belirttiği buluşma yerinden elden teslim alan dolandırıcı kayıplara karıştı.

 

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz’ ın yürüttüğü olayda, Y.A’nın bankadan çektiği 76 bin 260 dolar parayı vermek için şüpheli ile buluştuğu yerden itibaren, şüpheli şahısın olay yerine geliş ve gidiş istikametinde sokak -cadde üzerindeki çok sayıda site, ev ve iş yerlerine ait (40 ) adet güvenlik kamerası ile Mobese görüntülerinin çift yönlü olarak dikkatli ve titizlikle incelendi. İnceleme neticesinde şüphelinin müştekiden poşet içerisindeki parayı aldıktan sonra ticari taksi kiralayarak Denizli’den ayrıldığı kamera görüntülerinden tespit edildi. Tespit edilen taksi plakasından sürücüsüne ulaşıldı. Yapılan sorguda taksi sürücüsü, şüphelinin C.Y. isimli şahıs olduğunu teşhis ederek Konya ili otogarına bıraktığını söyledi.

 

Genişletilen soruşturma kapsamında, şüpheli şahısın Antalya ilinden Denizli’ye bir başka ticari taksi ile geldiği tespit edildi. Tespit edilen taksi  plakasından sürücüsüne ulaşılmış, sürücü ile yapılan mülakatta Antalya’ dan getirdiği şüpheli şahısın C.Y. isimli şahıs olduğu, 500 TL taksi ücretinin internet bankacılığı üzerinden şüpheli A.C. tarafından taksi sürücüsünün hesabına yatırıldığı tespit edildi.

 

Yapılan çalışmalar kapsamında; nitelikli dolandırıcılık suçlarından kaydı olduğu anlaşılan şüpheli C.Y. ile şüpheli A.C. ‘nin Şanlıurfa Akçakale ilçesinde bulundukları tespit edilmesi üzerine, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca çıkarılan yakalama kararlarına istinaden Şanlıurfa Akçakale’de yakalanmaları sağlanarak sevk edildikleri adli makamlarca 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.