Dolandırıcılar, 'sarı paralar bulduk' mesajı atıyor

ASAYİŞ 03.04.2021 - 11:11, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:58
 

Dolandırıcılar, 'sarı paralar bulduk' mesajı atıyor

Bir grup dolandırıcı, bulduklarını iddia ettikleri 1572 adet sarı paraları Denizli’de ikamet eden Mehmet Y’nin telefonuna mesaj atarak “çevren varsa bundan çok güzel ekmek yeriz” ifadeleri ile dolandırılmaya çalıştılar.   Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde emekli Mehmet Y’nin (44) cep telefonuna, bilmediği bir numaradan bir mesaj geldi.   Gelen mesajda, “Abi Selamünaleyküm hayırlı günler ben Adem, sana acil işim düştü. İzmir Kemalpaşa Bağyurdu köyünde teyzemle oğlu kerpiç evlerinin temelinde küflenmiş hayvan derisine sarılı 1572 adet sarı sarı paralar bulmuşlar. Paraların üstünde tuğra işareti ve 7 tane yıldız mührü var. Arka tarafında da Arapça Kuranca yazılar var. Kimsenin haberi yok çevren varsa ara abi kimseye söyleme bundan güzel ekmek yeriz.”  ifadeleri yer aldı.   Bu durumdan şüphelenen Mehmet Y, “Telefonuma 530 363 06 58 numaralı telefondan bu mesaj geldi. Öncelikle yeni aldığım bu hattımın daha önce kullanılmış olacağını ve eski sahibine gönderilmiş olabileceğini düşündüm. Sonra dolandırıcı olduklarını düşünerek polise gittim. Mesajı ve telefon numarasını gösterdiğimde, kesinlikle aramamamı dolandırıcı olduklarını telefon hatlarını kullandıktan sonra imha ettiklerini söylediler. Vatandaşlarımız bu tür gelen mesajlara itibar etmesinler, yoksa dolandırılırlar” ifadelerine yer verdi.   Mehmet Y, internette yaptığı araştırmalarda bu gibi mesajların birçok kişiye gittiği ve altın, para ve sikkeleri almak için bir miktar para ödenmesi gerektiğini, yarısını kendilerinin ödeyeceğini söyleyen dolandırıcılar yarısını da dolandırmak istedikleri kişinin yatırmasını söyleyerek kandırdıklarını öğrendiğini belirtti.  

Bir grup dolandırıcı, bulduklarını iddia ettikleri 1572 adet sarı paraları Denizli’de ikamet eden Mehmet Y’nin telefonuna mesaj atarak “çevren varsa bundan çok güzel ekmek yeriz” ifadeleri ile dolandırılmaya çalıştılar.

 

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde emekli Mehmet Y’nin (44) cep telefonuna, bilmediği bir numaradan bir mesaj geldi.

 

Gelen mesajda, “Abi Selamünaleyküm hayırlı günler ben Adem, sana acil işim düştü. İzmir Kemalpaşa Bağyurdu köyünde teyzemle oğlu kerpiç evlerinin temelinde küflenmiş hayvan derisine sarılı 1572 adet sarı sarı paralar bulmuşlar. Paraların üstünde tuğra işareti ve 7 tane yıldız mührü var. Arka tarafında da Arapça Kuranca yazılar var. Kimsenin haberi yok çevren varsa ara abi kimseye söyleme bundan güzel ekmek yeriz.”  ifadeleri yer aldı.

 

Bu durumdan şüphelenen Mehmet Y, “Telefonuma 530 363 06 58 numaralı telefondan bu mesaj geldi. Öncelikle yeni aldığım bu hattımın daha önce kullanılmış olacağını ve eski sahibine gönderilmiş olabileceğini düşündüm. Sonra dolandırıcı olduklarını düşünerek polise gittim. Mesajı ve telefon numarasını gösterdiğimde, kesinlikle aramamamı dolandırıcı olduklarını telefon hatlarını kullandıktan sonra imha ettiklerini söylediler. Vatandaşlarımız bu tür gelen mesajlara itibar etmesinler, yoksa dolandırılırlar” ifadelerine yer verdi.

 

Mehmet Y, internette yaptığı araştırmalarda bu gibi mesajların birçok kişiye gittiği ve altın, para ve sikkeleri almak için bir miktar para ödenmesi gerektiğini, yarısını kendilerinin ödeyeceğini söyleyen dolandırıcılar yarısını da dolandırmak istedikleri kişinin yatırmasını söyleyerek kandırdıklarını öğrendiğini belirtti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Ali özbulat
(24.10.2022 18:24 - #668)
Abi selamın aleyküm ben mehmet sana acil işim düştü benim izmir kemalpaşa bağyurdu köyünde teyzemle oğlu eski kerpiç evlerinin temelinden bir çömlek sarı sarı 1652 adet altın paralar bulmuşlar paraların üstünde tuğra işareti ve 7 tane yıldız var arka tarafında da arapça yazılar var bundan kimsenin haberi yok çevren varsa ara abi sende kimseye söyleme bundan güzel ekmek yeriz. Banada böyle masaj geldi.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.