Dolandırıcılara yaklaşık 500 bin lirasını kaptırdı

ASAYİŞ 22.10.2020 - 10:18, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Dolandırıcılara yaklaşık 500 bin lirasını kaptırdı

Denizli merkezli, telefonla dolandırıcılık yapan kişilere yönelik, düzenlenen operasyonda, 2 dolandırıcı İzmir’de yakalandı. Denizli’de kendilerini cumhuriyet savcısı ve il emniyet müdürü olarak tanıtan şahıslar bir vatandaşın 474 bin lirasını dolandırdı.   Denizli genelinde kendilerini Polis- Asker ve Savcı olarak tanıtıp, telefonla ulaştıkları kişileri kandırmak suretiyle paralarını dolandırmak isteyen şahıslara yönelik çalışma başlatan Denizli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile yaptıkları ortak çalışma ile 2 şahsı yakaladı.   Denizli’de bir vatandaşı telefonla arayarak kendilerini Denizli Cumhuriyet Başsavcısı ve Denizli İl Emniyet Müdürü olarak tanıtıp, “Adınız FETÖ Terör Örgütüne karıştı, isminizi aklayabilmemiz ve asıl suçluları tespit ederek yakalayabilmemiz için, bankada bulunan tüm paranızı çekip, yanınıza gelen sivil polise vermeniz gerekmektedir. Polisler şüphelileri yakalayacaklar” diyerek vatandaşın üzerinde korku ve panik oluşturdular. Banka hesaplarında bulunan toplamda 474 bin TL’yi poşet içerisinde, kendisini sivil polis olarak tanıtan şüpheliye elden teslim eden vatandaş daha sonra durumu polise bildirdi.   Ekiplerin, olayla ilgili olarak çevrede bulunan tüm güvenlik kameraları ile PTS kayıtlarının detaylı bir şekilde incelenmesi sonucu, şüphelilerin Denizli’ye 79 plakalı bir araçla geldikleri tespit edildi. Vatandaştan parayı aldıktan sonra, aynı gün Denizli’den ayrılarak, İzmir’e gittikleri tespit edildi.Denizli İl Emniyet Müdürlüğü, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ile temasa geçerek yapılan çalışma sonrasında 2 şüpheli İzmir’de kıskıvrak yakalandı. Yakalanan 2 şahıs çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.    

Denizli merkezli, telefonla dolandırıcılık yapan kişilere yönelik, düzenlenen operasyonda, 2 dolandırıcı İzmir’de yakalandı. Denizli’de kendilerini cumhuriyet savcısı ve il emniyet müdürü olarak tanıtan şahıslar bir vatandaşın 474 bin lirasını dolandırdı.

 

Denizli genelinde kendilerini Polis- Asker ve Savcı olarak tanıtıp, telefonla ulaştıkları kişileri kandırmak suretiyle paralarını dolandırmak isteyen şahıslara yönelik çalışma başlatan Denizli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile yaptıkları ortak çalışma ile 2 şahsı yakaladı.

 

Denizli’de bir vatandaşı telefonla arayarak kendilerini Denizli Cumhuriyet Başsavcısı ve Denizli İl Emniyet Müdürü olarak tanıtıp, “Adınız FETÖ Terör Örgütüne karıştı, isminizi aklayabilmemiz ve asıl suçluları tespit ederek yakalayabilmemiz için, bankada bulunan tüm paranızı çekip, yanınıza gelen sivil polise vermeniz gerekmektedir. Polisler şüphelileri yakalayacaklar” diyerek vatandaşın üzerinde korku ve panik oluşturdular. Banka hesaplarında bulunan toplamda 474 bin TL’yi poşet içerisinde, kendisini sivil polis olarak tanıtan şüpheliye elden teslim eden vatandaş daha sonra durumu polise bildirdi.

 

Ekiplerin, olayla ilgili olarak çevrede bulunan tüm güvenlik kameraları ile PTS kayıtlarının detaylı bir şekilde incelenmesi sonucu, şüphelilerin Denizli’ye 79 plakalı bir araçla geldikleri tespit edildi. Vatandaştan parayı aldıktan sonra, aynı gün Denizli’den ayrılarak, İzmir’e gittikleri tespit edildi.Denizli İl Emniyet Müdürlüğü, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ile temasa geçerek yapılan çalışma sonrasında 2 şüpheli İzmir’de kıskıvrak yakalandı. Yakalanan 2 şahıs çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.