DP MKK Üyesi Yüksel Ekibiyle Birlikte Babacan'ın Partisine Geçecek

SİYASET 02.12.2019 - 12:29, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

DP MKK Üyesi Yüksel Ekibiyle Birlikte Babacan'ın Partisine Geçecek

Demokrat Parti (DP) Merkez Karar Kurulu (MKK) Üyesi Ahmet Yüksel, Çivril İlçe Başkanı Muhammet Kılıçarslan ile Çal İlçe Başkanı Lütfi Erol partilerinden istifa etti. Dün Ankara'da partisinin etkinliği için bulunan Yüksel ile ilçe başkanları bugün Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde basın açıklaması düzenleyerek istifa gerekçelerini anlattı. DSP eski Denizli İl Başkanı Volkan Çobanoğlu'da basın toplantısında bulunarak Babacan'ın kuracağı partiye geçeceğini belirtti.   DP Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal dün Ankara Barolar Birliği Kongre Merkezi'nde "Türkiye Demokrasiye Geçiyor" etkinliği düzenledi. 7 bin 500 kişinin bu toplantıya katılmak için Ankara'ya geldi. Ancak daha önce tutulan bin kişilik kongre merkezi 7 bin 500 kişiyi salona almadı. Bunun üzerine partililer genel başkan Gültekin ile görüşerek haklı tepkilerini ortaya koydu. Topluca partisini idare edemeyen Türkiye'yi idare edemez diyerek istifa ettiklerini dile getiren DP MKK Üyesi Yüksel, Çivril İlçe Başkanı Kılıçarslan ile Çal İlçe Başkanı Lütfi Erol ile birlikte istifa ettiklerini söyledi. Daha önce AK Parti'den bin 500 kişilik bir ekibiyle istifa ederek DP'ye geçen Kılıçarslan, yine aynı ekibiyle birlikte yeni parti kurma hazırlığı içinde olduğu bilinen Ali Babacan'ın partisine geçeceklerini söyledi. Daha öncede DP'ye geçtiklerinde Türkiye'ye hukuk ve refahı getirecek, ekonomiyi şahlandıracak bir lidere ihtiyaç olduğunu belirterek Babacan'ı işaret ettiklerini dile getiren Yüksel, "7 bin 500 kişinin davet edildiği ancak bin kişilik salon tutan bir genel başkanın kendi partisini yönetemediği gibi Türkiye'yi de yönetemeyeceği kanaatine vardık ve topluca istifa kararı aldık. Daha önce AK Parti'den istifa ederek DP'ye geçtiğim bin 500 kişilik ekibimle birlikte Sayın Babacan'ın kuracağı partide siyaset yapacağız. Yakın zamanda partinin ismi ve hedefleri açıklanacak. Hedefi olan ekonomik, sosyal, kültürel, eğitim ve her alanda ülkemizi uluslararası arenaya çıkartabilecek bir partide olacağız" dedi.     ÇOBANOĞLU: "VATANDAŞ HANGİ PARTİYE OY VERECEĞİZ  DİYE ARAYIŞ İÇİNDE"   DSP eski Denizli İl Başkanı Çobanoğlu'da basın toplantısında hazır bulunarak Babacan'ı desteklediği ve yeni kuracağı partide yer alacağını dile getirdi. Sağ ve sol görüşlü bütün herkesi kucaklayan bir yerde olacaklarını dile getiren Çobanoğlu, "Bugün artık vatandaş hangi partiye oy vereceğiz diye arayış içinde. Sayın Babacan her kesimle görüşmeler yaptı ve yapmaya devam ediyor. Ben sol parti de il başkanlığı yapmış biri olarak buradayım. Şuanda yeni kurulacak parti için her kesimden insanlarla görüşmeler devam ediyor. Hiç ayırım gayırım yapmadan herkesin olabileceği bir parti kurulma aşamasında" diye konuştu.  

Demokrat Parti (DP) Merkez Karar Kurulu (MKK) Üyesi Ahmet Yüksel, Çivril İlçe Başkanı Muhammet Kılıçarslan ile Çal İlçe Başkanı Lütfi Erol partilerinden istifa etti. Dün Ankara'da partisinin etkinliği için bulunan Yüksel ile ilçe başkanları bugün Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde basın açıklaması düzenleyerek istifa gerekçelerini anlattı. DSP eski Denizli İl Başkanı Volkan Çobanoğlu'da basın toplantısında bulunarak Babacan'ın kuracağı partiye geçeceğini belirtti.

 

DP Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal dün Ankara Barolar Birliği Kongre Merkezi'nde "Türkiye Demokrasiye Geçiyor" etkinliği düzenledi. 7 bin 500 kişinin bu toplantıya katılmak için Ankara'ya geldi. Ancak daha önce tutulan bin kişilik kongre merkezi 7 bin 500 kişiyi salona almadı. Bunun üzerine partililer genel başkan Gültekin ile görüşerek haklı tepkilerini ortaya koydu. Topluca partisini idare edemeyen Türkiye'yi idare edemez diyerek istifa ettiklerini dile getiren DP MKK Üyesi Yüksel, Çivril İlçe Başkanı Kılıçarslan ile Çal İlçe Başkanı Lütfi Erol ile birlikte istifa ettiklerini söyledi. Daha önce AK Parti'den bin 500 kişilik bir ekibiyle istifa ederek DP'ye geçen Kılıçarslan, yine aynı ekibiyle birlikte yeni parti kurma hazırlığı içinde olduğu bilinen Ali Babacan'ın partisine geçeceklerini söyledi. Daha öncede DP'ye geçtiklerinde Türkiye'ye hukuk ve refahı getirecek, ekonomiyi şahlandıracak bir lidere ihtiyaç olduğunu belirterek Babacan'ı işaret ettiklerini dile getiren Yüksel, "7 bin 500 kişinin davet edildiği ancak bin kişilik salon tutan bir genel başkanın kendi partisini yönetemediği gibi Türkiye'yi de yönetemeyeceği kanaatine vardık ve topluca istifa kararı aldık. Daha önce AK Parti'den istifa ederek DP'ye geçtiğim bin 500 kişilik ekibimle birlikte Sayın Babacan'ın kuracağı partide siyaset yapacağız. Yakın zamanda partinin ismi ve hedefleri açıklanacak. Hedefi olan ekonomik, sosyal, kültürel, eğitim ve her alanda ülkemizi uluslararası arenaya çıkartabilecek bir partide olacağız" dedi.

 

 

ÇOBANOĞLU: "VATANDAŞ HANGİ PARTİYE OY VERECEĞİZ  DİYE ARAYIŞ İÇİNDE"

 

DSP eski Denizli İl Başkanı Çobanoğlu'da basın toplantısında hazır bulunarak Babacan'ı desteklediği ve yeni kuracağı partide yer alacağını dile getirdi. Sağ ve sol görüşlü bütün herkesi kucaklayan bir yerde olacaklarını dile getiren Çobanoğlu, "Bugün artık vatandaş hangi partiye oy vereceğiz diye arayış içinde. Sayın Babacan her kesimle görüşmeler yaptı ve yapmaya devam ediyor. Ben sol parti de il başkanlığı yapmış biri olarak buradayım. Şuanda yeni kurulacak parti için her kesimden insanlarla görüşmeler devam ediyor. Hiç ayırım gayırım yapmadan herkesin olabileceği bir parti kurulma aşamasında" diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.