DSİ'den Çameli’ye iki müjde

YAŞAM 10.10.2018 - 10:16, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

DSİ'den Çameli’ye iki müjde

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Denizli’nin Çameli İlçesi’ne yatırımlarına devam ediyor.   DSİ Denizli ve ilçelerine yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Denizlii ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamakta.     Büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında Denizli  nasibini aldı.     Çameli İmamlar Barajı ve Sulaması Tamamlandı   Denizli Çameli İmamlar Barajı ve Sulamasının tamamlandığı müjdesini veren DSİ Genel Müdürü Mevlüt AYDIN, Çalışmaları tamamlanan İmamlar Barajı ve Sulaması kapsamında 2019 yılı sulama sezonunda 2.110 dekar zirai arazinin tamamına sulama suyu verilecektir. ‘dedi.     Bölge İnsanına Ek Gelir Sağlanacak Temelden 31 metre yüksekliğe sahip ve 817.000 metreküp suyun depolanmasını mümkün kılacak Çameli İmamlar Barajı ve Sulaması işi kapsamında bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verim artıracak, hem de yörede ürün çeşitliliğini sağlayacaktır. Baraj ve Sulamasının tamamlanması ile 2018 birim fiyatları ileülke ekonomisine yıllık yaklaşık 2.743.000 TL katkı sağlanmasının hedeflenmektedir. ’dedi Çameli İlçe Merkezi’ni Taşkınlardan Koruyoruz Çameli ilçesini taşkın zararlarından korumak için çalışmalar yürüttüklerinin altını çizen DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, ‘Bu kapsamda Eylül ayında yapımı tamamlanan Denizli ili Çameli ilçe merkezi Paşa Deresi ve yan kolları üst havza tedbirleri işi kapsamında 1.445 metre toprak trapez kanal, 2.072 metre kargir duvarlı kanal, 1.041 metre ızgaralı kanal, 17 adet menfez ve 2 adet tersip bendi yapılmıştır. 2.600 metre uzunluğunda betonarme kanal, Hacılar deresinde 600 metre betonarme kanal, Hasanağa Çeşmesi deresinde 500 metre betonarme kanal ve Bayır deresinde 300 metre betonarme kanal imalatları ile 3 adet tersip bendi imalatları ile tel çit imalatları tamamlanmıştır. Bu projeyle Çameli ilçe merkezi ve 430 dekar tarım arazisi taşkınlardan korunacaktır. ’dedi.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Denizli’nin Çameli İlçesi’ne yatırımlarına devam ediyor.

 

DSİ Denizli ve ilçelerine yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Denizlii ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamakta.

 

 

Büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında Denizli  nasibini aldı.

 

 

Çameli İmamlar Barajı ve Sulaması Tamamlandı

 

Denizli Çameli İmamlar Barajı ve Sulamasının tamamlandığı müjdesini veren DSİ Genel Müdürü Mevlüt AYDIN, Çalışmaları tamamlanan İmamlar Barajı ve Sulaması kapsamında 2019 yılı sulama sezonunda 2.110 dekar zirai arazinin tamamına sulama suyu verilecektir. ‘dedi.

 

 

Bölge İnsanına Ek Gelir Sağlanacak

Temelden 31 metre yüksekliğe sahip ve 817.000 metreküp suyun depolanmasını mümkün kılacak Çameli İmamlar Barajı ve Sulaması işi kapsamında bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verim artıracak, hem de yörede ürün çeşitliliğini sağlayacaktır. Baraj ve Sulamasının tamamlanması ile 2018 birim fiyatları ileülke ekonomisine yıllık yaklaşık 2.743.000 TL katkı sağlanmasının hedeflenmektedir. ’dedi

Çameli İlçe Merkezi’ni Taşkınlardan Koruyoruz

Çameli ilçesini taşkın zararlarından korumak için çalışmalar yürüttüklerinin altını çizen DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, ‘Bu kapsamda Eylül ayında yapımı tamamlanan Denizli ili Çameli ilçe merkezi Paşa Deresi ve yan kolları üst havza tedbirleri işi kapsamında 1.445 metre toprak trapez kanal, 2.072 metre kargir duvarlı kanal, 1.041 metre ızgaralı kanal, 17 adet menfez ve 2 adet tersip bendi yapılmıştır. 2.600 metre uzunluğunda betonarme kanal, Hacılar deresinde 600 metre betonarme kanal, Hasanağa Çeşmesi deresinde 500 metre betonarme kanal ve Bayır deresinde 300 metre betonarme kanal imalatları ile 3 adet tersip bendi imalatları ile tel çit imalatları tamamlanmıştır. Bu projeyle Çameli ilçe merkezi ve 430 dekar tarım arazisi taşkınlardan korunacaktır. ’dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.