DSO Başkanı Keçeci'den Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası mesajı

GÜNDEM 11.12.2018 - 15:08, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

DSO Başkanı Keçeci'den Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası mesajı

Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, “Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası’’ nedeniyle mesaj yayımladı.   Birinci Dünya Savaşı, ardından Kurtuluş Savaşı’ından çıkan ülkemizin kaynakları tükenmiş, yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin de yaşatılması azim ve kararlılığı ile bu kötü gidişattan kurtulmak için Atatürk önderliğinde çalışmalar başlatılmıştır. Atatürk 1923 yılında İzmir İktisat Kongresini toplayarak bu kongrede yurdun bağımsızlığının korunması, yerli mallar üretilmesi ve kullanılması kararlaştırılmıştır. Bu tarihten sonra, 12 – 18 Aralık tarihleri arasını içine alan hafta “Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası” olarak kutlanmaya başlanmıştır.   Cumhuriyet döneminde temelleri atılan kendi kendine yeter bir toplum olmadaki ilk adımın bugün de devam ettiğini belirten Keçeci, "Gelirini tutumlu olarak harcamak, gelirinden tasarruf yapmak, ulusal kaynakları işletmek; yerli fabrikalar kurarak ithalat yapmayıp temel tüketim maddelerini yerli kaynaklardan karşılayarak ekonomimizin gelişmesine ve kalkınmasına katkıda bulunmak bu haftanın en önemli amacıdır." dedi.   Bu vesileyle 'Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası'nı en içten dileklerimle kutluyor, sanayileşen, üreten ve herkesin iş sahibi olduğu, aldığı ücretle ya da kazancı ile huzur ve mutluluk içinde yaşadığı bir ülke diliyorum.” dedi.

Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, “Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası’’ nedeniyle mesaj yayımladı.

 

Birinci Dünya Savaşı, ardından Kurtuluş Savaşı’ından çıkan ülkemizin kaynakları tükenmiş, yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin de yaşatılması azim ve kararlılığı ile bu kötü gidişattan kurtulmak için Atatürk önderliğinde çalışmalar başlatılmıştır. Atatürk 1923 yılında İzmir İktisat Kongresini toplayarak bu kongrede yurdun bağımsızlığının korunması, yerli mallar üretilmesi ve kullanılması kararlaştırılmıştır. Bu tarihten sonra, 12 – 18 Aralık tarihleri arasını içine alan hafta “Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası” olarak kutlanmaya başlanmıştır.

 

Cumhuriyet döneminde temelleri atılan kendi kendine yeter bir toplum olmadaki ilk adımın bugün de devam ettiğini belirten Keçeci, "Gelirini tutumlu olarak harcamak, gelirinden tasarruf yapmak, ulusal kaynakları işletmek; yerli fabrikalar kurarak ithalat yapmayıp temel tüketim maddelerini yerli kaynaklardan karşılayarak ekonomimizin gelişmesine ve kalkınmasına katkıda bulunmak bu haftanın en önemli amacıdır." dedi.

 

Bu vesileyle 'Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası'nı en içten dileklerimle kutluyor, sanayileşen, üreten ve herkesin iş sahibi olduğu, aldığı ücretle ya da kazancı ile huzur ve mutluluk içinde yaşadığı bir ülke diliyorum.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.