Dto Başkanı Uğur Erdoğan:"Milli Şair Ersoy'un Örnek Hayatı, Yeni Nesile Rehber Olmalı!"

DTO 27.12.2017 - 09:46, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Dto Başkanı Uğur Erdoğan:"Milli Şair Ersoy'un Örnek Hayatı, Yeni Nesile Rehber Olmalı!"

Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, 27 Aralık 1936'da hayata veda eden Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 81'inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.     Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, yaşadığı zamanı asırlar sonrasına taşıyan bir değer olarak gördüğü İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy'un, ders niteliğinde bir hayatla adını silinmez harflerle Türk tarihine yazdırdığına dikkat çekti. O'nun unutulmayacak başarılarla dolu, sırrına erenlere rehber olacak cinsten yaşamının, özellikle yeni nesle iyi anlatılıp öğretilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Erdoğan, "Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, tarihe malolan mısralarını yazmakla kalmamış bizzat da yaşamış bir isim. O, aynı zamanda bir Milli Mücadele kahramanı.     Cami cami dolaşarak halkla buluşmuş, vaazlarıyla milletine milli şuur aşılamış çok değerli bir hatip. Ersoy,  yazdıklarıyla da tarihe not düşmüştür. Özellikle İstiklal Marşı'nda hem örnek şahsiyetini hem de eşsiz yeteneğini sergilemekle kalmamış, bir milletin altın harflerle yazılacak tarihini de en güzel bir dille kaleme almıştır. Kendisinin zirveye ulaştığı bu şaheseri, asırlar boyunca milletimizin kahramanlığı ve varlığının bir nişanesi olarak kalacaktır. Ebediyete intikalinin 81'inci seneyi devriyesinde kendisine Allah'tan rahmet, O'nun bıraktığı emaneti düşürmeden yarınlara taşıyan aziz milletimize ise başsağlığı diliyorum. Sözlerimi de O'nun adeta veciz haline gelmiş bir mısrasıyla tamamlamak istiyorum: Korkma! Sönmez bu şafaklarda yüzen alsancak!"    

Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, 27 Aralık 1936'da hayata veda eden Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 81'inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 

 

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, yaşadığı zamanı asırlar sonrasına taşıyan bir değer olarak gördüğü İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy'un, ders niteliğinde bir hayatla adını silinmez harflerle Türk tarihine yazdırdığına dikkat çekti. O'nun unutulmayacak başarılarla dolu, sırrına erenlere rehber olacak cinsten yaşamının, özellikle yeni nesle iyi anlatılıp öğretilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Erdoğan, "Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, tarihe malolan mısralarını yazmakla kalmamış bizzat da yaşamış bir isim. O, aynı zamanda bir Milli Mücadele kahramanı.

 

 

Cami cami dolaşarak halkla buluşmuş, vaazlarıyla milletine milli şuur aşılamış çok değerli bir hatip. Ersoy,  yazdıklarıyla da tarihe not düşmüştür. Özellikle İstiklal Marşı'nda hem örnek şahsiyetini hem de eşsiz yeteneğini sergilemekle kalmamış, bir milletin altın harflerle yazılacak tarihini de en güzel bir dille kaleme almıştır. Kendisinin zirveye ulaştığı bu şaheseri, asırlar boyunca milletimizin kahramanlığı ve varlığının bir nişanesi olarak kalacaktır. Ebediyete intikalinin 81'inci seneyi devriyesinde kendisine Allah'tan rahmet, O'nun bıraktığı emaneti düşürmeden yarınlara taşıyan aziz milletimize ise başsağlığı diliyorum. Sözlerimi de O'nun adeta veciz haline gelmiş bir mısrasıyla tamamlamak istiyorum: Korkma! Sönmez bu şafaklarda yüzen alsancak!"

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.