DTO ve DSO Heyetinden Bakan Zeybekci’ye ziyaret

EKONOMİ 10.06.2016 - 12:42, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:49
 

DTO ve DSO Heyetinden Bakan Zeybekci’ye ziyaret

Denizli Ticaret Odası ve Denizli Sanayi Odası yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu.

Bakanlık makamında gerçekleşen ziyarette konuşan Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Zeybekci’nin göreve gelmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Denizli’nin ilkleri başaran, dünyayla entegre bir il olduğunu, dolayısıyla çalışan bir şehirde sorunların ve eksiklerin de olacağını belirten Başkan Özer, “Özellikle, geçmişte yanlış teşvik uygulamaları nedeniyle ilimiz bundan zarar gördü. Ancak, geçmişte sahip olduğu kaynakları zamanında ve yerinde değerlendirmesini bilen Denizli bu farkı kapatacak bir yapıya sahiptir. Hükümetimizin teşvik alanında yeniden başlatmayı planladığı çalışmaları da zamanında yapılan başarılı bir girişim olarak görüyoruz. Bunun girişimcilerimiz ve sektörlerimize fayda getireceğine olan inancımız tamdır. Denizli iş alemi mensupları olarak sizlerin yaptığınız çalışmalardan gurur duyuyoruz. Yürüteceğiniz tüm çalışmalarda sivil toplum kuruluşları olarak bizler her türlü katkı ve desteği yapmaya hazırız. Bu arada iş dünyası olarak, insan kaybı ve ekonomik kayıplara yol açan milletimizin huzurunu bozucu terör belasından kurtulma yolunda hükümetimizce yürütülen çalışmaları destekliyoruz. Bir kez daha üstlenmiş olduğunuz Ekonomi Bakanlığı göreviniz, ilimiz, bölgemiz ve ülkemize hayırlı olsun.” dedi. Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci de, Zeybekci’ye hayırlı olsun temennisinde bulunarak, “Bizler sorunlarımızı size dün olduğu gibi bugün de rahat bir şekilde anlatmanın memnuniyetini yaşıyoruz. Sizler sorunlarımızı yakından biliyorsunuz, bugün bunları Denizli heyeti olarak size tekrar sunacağız. Tekrar Ekonomi Bakanlığı'na getirilmenizden büyük onur duyduk. Denizlili ve iş dünyası içinden gelen bir kişinin, ekonominin başına getirilmesi dolayısıyla mutluyuz.” diye konuştu. Bakan Zeybekci ise Denizli’den gelen heyete teşekkür ederek, “Denizli'den gelenleri gördüğümüz zaman memleketimizi görmüş gibi oluyoruz. İnşallah tüm Türkiye'miz, tüm çarklarımız, tüm üretim tesislerimiz her şeyi ile çalışacak.” dedi. Başbakan Binali Yıldırım başta olmak üzere bütün aktörlerle bir ara gelerek ihracat, kalkınma ve yatırım seferberliği başlatacaklarını söyleyen Bakan Zeybekci, “Yatırımcımızın yatırım yapması için gereken ne varsa yapılacak ve bazı stratejik alanlarımızda eksiklikler giderilecek. Türkiye'nin stratejik alanlarda gerek enerji gerek ham madde gerek ara malı ve gerekse o sektörde yeniden doğması için gerekli olan ne varsa bunu hükümet olarak mutlaka ve mutlaka yapacağız.  İhracat seferberliğini Türkiye yeniden başlatmalıdır.” diye konuştu. Terör olaylarına da tepki gösteren Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu eli kanlı hainler, yüzde 100 birilerinin maşası. Bunların Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin kalkınmasının veya diğer bölgelerden aşağıda olması gibi bir kaygıları olmadı. Bunlara karşı en büyük ilacımız birlik, beraberlik ve kardeşliktir. Birlik, beraberlik, kardeşlik ilacıyla bunların kökünü kazıyacağız. Bu musibetten böyle kurtulacağız.”
Denizli Ticaret Odası ve Denizli Sanayi Odası yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu.

Bakanlık makamında gerçekleşen ziyarette konuşan Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Zeybekci’nin göreve gelmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Denizli’nin ilkleri başaran, dünyayla entegre bir il olduğunu, dolayısıyla çalışan bir şehirde sorunların ve eksiklerin de olacağını belirten Başkan Özer, “Özellikle, geçmişte yanlış teşvik uygulamaları nedeniyle ilimiz bundan zarar gördü. Ancak, geçmişte sahip olduğu kaynakları zamanında ve yerinde değerlendirmesini bilen Denizli bu farkı kapatacak bir yapıya sahiptir. Hükümetimizin teşvik alanında yeniden başlatmayı planladığı çalışmaları da zamanında yapılan başarılı bir girişim olarak görüyoruz. Bunun girişimcilerimiz ve sektörlerimize fayda getireceğine olan inancımız tamdır. Denizli iş alemi mensupları olarak sizlerin yaptığınız çalışmalardan gurur duyuyoruz. Yürüteceğiniz tüm çalışmalarda sivil toplum kuruluşları olarak bizler her türlü katkı ve desteği yapmaya hazırız. Bu arada iş dünyası olarak, insan kaybı ve ekonomik kayıplara yol açan milletimizin huzurunu bozucu terör belasından kurtulma yolunda hükümetimizce yürütülen çalışmaları destekliyoruz. Bir kez daha üstlenmiş olduğunuz Ekonomi Bakanlığı göreviniz, ilimiz, bölgemiz ve ülkemize hayırlı olsun.” dedi.

Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci de, Zeybekci’ye hayırlı olsun temennisinde bulunarak, “Bizler sorunlarımızı size dün olduğu gibi bugün de rahat bir şekilde anlatmanın memnuniyetini yaşıyoruz. Sizler sorunlarımızı yakından biliyorsunuz, bugün bunları Denizli heyeti olarak size tekrar sunacağız. Tekrar Ekonomi Bakanlığı'na getirilmenizden büyük onur duyduk. Denizlili ve iş dünyası içinden gelen bir kişinin, ekonominin başına getirilmesi dolayısıyla mutluyuz.” diye konuştu.

Bakan Zeybekci ise Denizli’den gelen heyete teşekkür ederek, “Denizli'den gelenleri gördüğümüz zaman memleketimizi görmüş gibi oluyoruz. İnşallah tüm Türkiye'miz, tüm çarklarımız, tüm üretim tesislerimiz her şeyi ile çalışacak.” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım başta olmak üzere bütün aktörlerle bir ara gelerek ihracat, kalkınma ve yatırım seferberliği başlatacaklarını söyleyen Bakan Zeybekci, “Yatırımcımızın yatırım yapması için gereken ne varsa yapılacak ve bazı stratejik alanlarımızda eksiklikler giderilecek. Türkiye'nin stratejik alanlarda gerek enerji gerek ham madde gerek ara malı ve gerekse o sektörde yeniden doğması için gerekli olan ne varsa bunu hükümet olarak mutlaka ve mutlaka yapacağız.  İhracat seferberliğini Türkiye yeniden başlatmalıdır.” diye konuştu.

Terör olaylarına da tepki gösteren Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu eli kanlı hainler, yüzde 100 birilerinin maşası. Bunların Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin kalkınmasının veya diğer bölgelerden aşağıda olması gibi bir kaygıları olmadı. Bunlara karşı en büyük ilacımız birlik, beraberlik ve kardeşliktir. Birlik, beraberlik, kardeşlik ilacıyla bunların kökünü kazıyacağız. Bu musibetten böyle kurtulacağız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.