Dua ordusu Türkiye'ye döndü!

DENİZLİ 19.03.2018 - 11:04, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Dua ordusu Türkiye'ye döndü!

Denizli’den kutsal topraklara umre vazifesi ve ülkemiz için dua etmeye giden Hacı Ahmet Pakel Vakfı mensupları, dün Türkiye’ye geri döndü. İzmir Adnan Menderes Havaalanı’nda vakıf mensupları, aileleri ve vakıf mensupları tarafından karşılandı.   Hacı Ahmet Pakel Vakfı, 18 yıldır her yıl düzenledikleri umre ziyaretlerinin bu yılki organizazyonunu 28 Şubat’ta gerçekleştirdi. Her yıl ülkemiz ve tüm İslam aleminin bekası için gittikleri kutsal topraklarda, duaların reddolunmadığı Mekke ve Medine’de dualar ettiler. 18 günlük umre ziyaretlerinden sonra 240 kişilik grup dün İzmir Adnan Menderes Havaalanına iniş yaptı.     Kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından karşılanan umreciler, saat 03.30’da inmesi beklenirken bir saat rötar yaparak 04.30’da iniş yaptı. Duygu dolu anların yaşandığı karşılama töreninde vakıf mensuplarının yakınları gözyaşları ile bir birine sarıldı. Havaalanından sonra İzmir’de bulunan Vakıf binasında toplanan cemaat üyeleri, sabah namazı kıldıktan sonra birlikte kahvaltı yaptı.     Ardından Denizli’ye hareket eden Hacı Ahmet Pakel Vakfı mensupları, Denizli’de Çakmak Mezarlığı önünde karşılandı. Mehter eşliğinde vakıf binasına kadar yürüyen vakıf mensupları, 17 Eylül 2016 tarihinde vefat eden Hacı Ahmet Pakel Efendinin kabri başında dualar ettiler. Ardından vakıfta öğle namazı kılındıktan sonra yemek ikramı ile program son buldu.     Programda konuşan Hacı Arif Seylan Efendi, “2001 yılında Hacı Ahmet Pakel Efendi Hazretlerinin başlatmış olduğu umre ziyaretlerimizin önemini bugün daha iyi anlıyoruz. Ülkemizin ve İslam dünyasının bekası için duaların kabul olduğu kutsal topraklarda maneviyat dolu anlar yaşadık. Ülkemizin Afrin harekatı ile yüce ordumuzun başarılarına şahit olduk. Bu sabah Türkiye’ye indiğimiz anda çok şükür Afrin’in merkezinin Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından ele geçirildiği müjdesini aldık. Allah’a binlerce kere hamdüsenalar olsun. Türkiye tüm İslam aleminin önce abisi oldu inşallah bundan sonrada babası olacaktır. İslam dünyasına babalık yapacaktır. İslamın sancağı ancak Türkiye’nin önderliğinde dalgalanacak ve başarıya ulaşacaktır inşallah” dedi.  

Denizli’den kutsal topraklara umre vazifesi ve ülkemiz için dua etmeye giden Hacı Ahmet Pakel Vakfı mensupları, dün Türkiye’ye geri döndü. İzmir Adnan Menderes Havaalanı’nda vakıf mensupları, aileleri ve vakıf mensupları tarafından karşılandı.

 

Hacı Ahmet Pakel Vakfı, 18 yıldır her yıl düzenledikleri umre ziyaretlerinin bu yılki organizazyonunu 28 Şubat’ta gerçekleştirdi. Her yıl ülkemiz ve tüm İslam aleminin bekası için gittikleri kutsal topraklarda, duaların reddolunmadığı Mekke ve Medine’de dualar ettiler. 18 günlük umre ziyaretlerinden sonra 240 kişilik grup dün İzmir Adnan Menderes Havaalanına iniş yaptı.

 

 

Kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından karşılanan umreciler, saat 03.30’da inmesi beklenirken bir saat rötar yaparak 04.30’da iniş yaptı. Duygu dolu anların yaşandığı karşılama töreninde vakıf mensuplarının yakınları gözyaşları ile bir birine sarıldı. Havaalanından sonra İzmir’de bulunan Vakıf binasında toplanan cemaat üyeleri, sabah namazı kıldıktan sonra birlikte kahvaltı yaptı.

 

 

Ardından Denizli’ye hareket eden Hacı Ahmet Pakel Vakfı mensupları, Denizli’de Çakmak Mezarlığı önünde karşılandı. Mehter eşliğinde vakıf binasına kadar yürüyen vakıf mensupları, 17 Eylül 2016 tarihinde vefat eden Hacı Ahmet Pakel Efendinin kabri başında dualar ettiler. Ardından vakıfta öğle namazı kılındıktan sonra yemek ikramı ile program son buldu.

 

 

Programda konuşan Hacı Arif Seylan Efendi, “2001 yılında Hacı Ahmet Pakel Efendi Hazretlerinin başlatmış olduğu umre ziyaretlerimizin önemini bugün daha iyi anlıyoruz. Ülkemizin ve İslam dünyasının bekası için duaların kabul olduğu kutsal topraklarda maneviyat dolu anlar yaşadık. Ülkemizin Afrin harekatı ile yüce ordumuzun başarılarına şahit olduk. Bu sabah Türkiye’ye indiğimiz anda çok şükür Afrin’in merkezinin Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından ele geçirildiği müjdesini aldık. Allah’a binlerce kere hamdüsenalar olsun. Türkiye tüm İslam aleminin önce abisi oldu inşallah bundan sonrada babası olacaktır. İslam dünyasına babalık yapacaktır. İslamın sancağı ancak Türkiye’nin önderliğinde dalgalanacak ve başarıya ulaşacaktır inşallah” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.