Duayen gazeteciler medyanın son 50 yılını anlattılar

DENİZLİ 05.06.2017 - 13:45, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Duayen gazeteciler medyanın son 50 yılını anlattılar

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına geldiği günden itibaren bir çok çalışmaya imza atan Osman Nuri Boyacı ve ekibi, DGC toplantı salonunda düzenlemiş oldukları söyleşide emektar gazeteciler ve Denizli basınını bir araya getirdi.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi İlyas Haytan Salonu'nda Denizli Basınının "Entertipten Dijitale" serüveni konulu söyleşi yapıldı.   DGC Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nuri Boyacı, Gazeteciler Ferruh Ölmez, Engin Ünal, Kamil Abalı ve Mesut Güler konuşmacı olarak katıldı. Usta gazeteciler geçmişte yaşadıkları zorlukları ve mücadelelerine değinerek tarihe yolculuk yaptı. DGC Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nuri Boyacı,  iletişimin, bilgiye ulaşmanın ve paylaşmanın hiper hıza eriştiği günümüzden sadece on yıllarca öncesinde gazetecilik mesleğinin nasıl yapıldığını birinci ağızlardan genç meslektaşlara aktarmak için böyle bir etkinlik ortaya koyduklarını söyledi. Emektar Gazeteci Ferruh Ölmez, gazetecilik hayatına Yeni Asır gazetesinde başlayarak bu camiaya girerek bir çok zorluklarla savaştığını belirtti. Geçmişte teknoloji imkansızlıklarla mücadele eden Ölmez, çektiğimiz fotoğrafları ve yazdığımız haberleri bir zarf içersinde otobüslerle merkeze gönderdiklerini belirtti. Gazetecilik konusunda da bilgi veren Ölmez, "Bir gazeteci sürekli sahada olmak zorundadır. Gazeteci istihbarat alacağı ağı oluşturmak zorundadır. Kimseye tepeden bakmamalı ve her kesimden bir bağlantısı olmadır" dedi. Geçmişte yaşadığı birçok anısının olduğunu dile getiren Ölmez, konuşmasında ders niteliğinde cümlelere yer verdi. Gazeteci Engin Ünal ise, teknolojiyi mesleki tecrübe ile birleştirmenin önemini vurgularken, geçmişte teknoloji yetersizliklerden dolayı birçok olumsuzluklar yaşadıklarını belirtti. Mesut Güler, meslek hayatına  amca çocuklarının matbaacılık işi yaptığını ve onların yaşantılarından etkilendiği için, gazeteciliğin mutfak kısmında başladığını dile getirdi. Gazetecilikte şimdiki gibi bilgisayar ortamının olmadığı ve yazıların Entertip makinesi ile kurşuna döküldüğü dönemleri yaşadığından bahsetti. Teknolojinin gelişmesi ile muhabirlik görevine başlayan Güler geçmişte yaşadığı anılarına da yer verdi. 1986 yılında gazeteciliğe reklamcı olarak başlayan Kamil Abalı, bununla yetinmeyerek gazetecilikte önemli adımlar attığını ve kısa sürede muhabirlik hayatına atıldığını ve ulusal bir gazetenin Denizli Temsilciği görevini üslendiğini söyledi. Bir gazetecinin geçmişte yaşadığı bir günün nasıl geçtiğini anlatan Abalı, "Bizler sabah işe başladığımızda, adliye hastane ve diğer kurumlar arasında mekik dokuyarak edindiğimiz bilgi ve belgeleri basın merkezimize gelerek haberi işledikten sonra, bir telaşla şehirler arası otobüslerle genel merkeze ulaştırmanın telaşını her gün  yaşıyorduk" dedi. DGC Başkanı Osman Nuri Boyacı, gazetecilik anlamında önemli bir çağ atlayan basınımızın, geçmişte ne zorluklarla mücadele ederek bu günlere gelen emektar gazetecilerimizin bizleri kırmayarak bu programımızda önemli tecrübelerini bizlerle paylaştıkları için teşekkür etti. Program sonrasında söyleşiye katılan gazetecilere başkan Boyacı plaket verdi.
Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına geldiği günden itibaren bir çok çalışmaya imza atan Osman Nuri Boyacı ve ekibi, DGC toplantı salonunda düzenlemiş oldukları söyleşide emektar gazeteciler ve Denizli basınını bir araya getirdi.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi İlyas Haytan Salonu'nda Denizli Basınının "Entertipten Dijitale" serüveni konulu söyleşi yapıldı.

 

DGC Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nuri Boyacı, Gazeteciler Ferruh Ölmez, Engin Ünal, Kamil Abalı ve Mesut Güler konuşmacı olarak katıldı. Usta gazeteciler geçmişte yaşadıkları zorlukları ve mücadelelerine değinerek tarihe yolculuk yaptı.


DGC Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nuri Boyacı,  iletişimin, bilgiye ulaşmanın ve paylaşmanın hiper hıza eriştiği günümüzden sadece on yıllarca öncesinde gazetecilik mesleğinin nasıl yapıldığını birinci ağızlardan genç meslektaşlara aktarmak için böyle bir etkinlik ortaya koyduklarını söyledi.


Emektar Gazeteci Ferruh Ölmez, gazetecilik hayatına Yeni Asır gazetesinde başlayarak bu camiaya girerek bir çok zorluklarla savaştığını belirtti. Geçmişte teknoloji imkansızlıklarla mücadele eden Ölmez, çektiğimiz fotoğrafları ve yazdığımız haberleri bir zarf içersinde otobüslerle merkeze gönderdiklerini belirtti. Gazetecilik konusunda da bilgi veren Ölmez, "Bir gazeteci sürekli sahada olmak zorundadır. Gazeteci istihbarat alacağı ağı oluşturmak zorundadır. Kimseye tepeden bakmamalı ve her kesimden bir bağlantısı olmadır" dedi. Geçmişte yaşadığı birçok anısının olduğunu dile getiren Ölmez, konuşmasında ders niteliğinde cümlelere yer verdi.


Gazeteci Engin Ünal ise, teknolojiyi mesleki tecrübe ile birleştirmenin önemini vurgularken, geçmişte teknoloji yetersizliklerden dolayı birçok olumsuzluklar yaşadıklarını belirtti.


Mesut Güler, meslek hayatına  amca çocuklarının matbaacılık işi yaptığını ve onların yaşantılarından etkilendiği için, gazeteciliğin mutfak kısmında başladığını dile getirdi. Gazetecilikte şimdiki gibi bilgisayar ortamının olmadığı ve yazıların Entertip makinesi ile kurşuna döküldüğü dönemleri yaşadığından bahsetti. Teknolojinin gelişmesi ile muhabirlik görevine başlayan Güler geçmişte yaşadığı anılarına da yer verdi.


1986 yılında gazeteciliğe reklamcı olarak başlayan Kamil Abalı, bununla yetinmeyerek gazetecilikte önemli adımlar attığını ve kısa sürede muhabirlik hayatına atıldığını ve ulusal bir gazetenin Denizli Temsilciği görevini üslendiğini söyledi. Bir gazetecinin geçmişte yaşadığı bir günün nasıl geçtiğini anlatan Abalı, "Bizler sabah işe başladığımızda, adliye hastane ve diğer kurumlar arasında mekik dokuyarak edindiğimiz bilgi ve belgeleri basın merkezimize gelerek haberi işledikten sonra, bir telaşla şehirler arası otobüslerle genel merkeze ulaştırmanın telaşını her gün  yaşıyorduk" dedi.


DGC Başkanı Osman Nuri Boyacı, gazetecilik anlamında önemli bir çağ atlayan basınımızın, geçmişte ne zorluklarla mücadele ederek bu günlere gelen emektar gazetecilerimizin bizleri kırmayarak bu programımızda önemli tecrübelerini bizlerle paylaştıkları için teşekkür etti. Program sonrasında söyleşiye katılan gazetecilere başkan Boyacı plaket verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.