Dünya İçin İyi Bir İnsan Yetiştirmek

DENİZLİ 19.10.2019 - 13:48, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Dünya İçin İyi Bir İnsan Yetiştirmek

Pamukkale Kaymakamlığı Proje Ofisi koordinesinde Prof. Dr. Acar BALTAŞ’ın sunumuyla “Potansiyelini Hayata Yansıtan Çocuklar Yetiştirmek” konulu konferans, Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezinde 2.000’i aşan dinleyicinin katılımıyla  gerçekleşti.   Pamukkale Kaymakamı Hayrettin BALCIOĞLU yaptığı açış konuşmasında; Denizli halkına yoğun katılımları sebebiyle teşekkür ederek,  öğretmen-öğrenci-veli işbirliğinin önemini vurguladı. Konuşmasının devamında ise; “Milli Eğitim Bakanlığının 2023 vizyonu doğrultusunda öğrencilerimize değerlerimizi yaşayarak öğretebilmek için projelerimizi uyguluyor ve daha neler yapabiliriz sorusuna cevap arıyoruz. Çalışmalarından ilham aldığımız muhterem hocamızda projelerimize kayıtsız kalmayıp ilimize teşrif ederek bizleri onurlandırdı. Bu vesileyle sizlerin nezdinde kıymetli hocamıza Denizli’mize verdiği önem nedeniyle şükranlarımızı sunuyorum.” dedi.Denizli’de kamu kurumları arasında iyi bir çalışma ortamı olduğunu, hayırseverlerimizin eğitime çok ciddi destekler sağladığını belirtti. Pamukkale ilçesi eğitim camiasının çalışmalarından övgüyle bahseden Kaymakam BALCIOĞLU, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut OĞUZ ve çalışma ekibine, anne/babalara katılımları için, konferansımıza destekleri ve ilimize kazandırdığı güzel kongre merkezi için Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.     Çocuklarınızı Ev İşlerine Dahil Edin. Prof. Dr. Acar BALTAŞ konferansa ilgileri nedeniyle Denizli'lilere teşekkür ederek, anne/baba ve eğitimcilere çocuk yetiştirmek konularında bilgiler verdi. Özellikle çocukların bir yaşından itibaren ev işlerine dahil edilmesi gerektiği, 14 yaşından sonra çocukların yaz döneminde çalıştırılmasının çocukların hayatı öğrenmeleri açısından çok yararlı olacağını belirtti. Çocukların konfor alanlarının dışına çıkarılmaları gerektiği, başarısızlığında başarının bir parçası olduğunu ifade ederek çocukların özgüvenlerine değil özsaygılarına yatırım yapılması gerektiğini ifade etti.   Kaymakamlığımızın lise öğrencilerinin PASVAK Aşevi bünyesinde ihtiyaç sahibi ailelere yemek dağıtımı yaptığı “Başka Hayatlar da Var Projesi”ne de değinen BALTAŞ, projenin özellikle insanlara iyilik yapmanın, kendisinden daha az şanslı olanlara karşı kendini borçlu hmenin, insanların empati yapma ve şefkat duygularını geliştirdiğini belirtti.     Her İsteyen Başarılı Olamaz. İstemekle başarmak arasında zayıf bir ilişki olduğunu belirten BALTAŞ; başarılı olabilmek için insanın başarabileceği bir şey istemesi ve bütün enerjisini o alana odaklaması gerektiğini belirtti. Çocuklarımıza istedikleri her şeyi vermenin onlara bir ceza olduğunu vurgulayan BALTAŞ; bunun sonucunda “nedeni belli olmadan her şeye hakkı olduğuna inanan ve hayattan hep alacaklı hisseden” çocuklar yetiştirdiğimizi, ders çalışmaktan başka hiçbir sorumluluk almamış ve hiçbir baskıyla karşılaşmamış olan bu çocukların yetişkinliklerinde zorlukları aşmalarını, hayatla mücadele etmelerini beklemenin gerçekçi olmadığını ifade etti.  

Pamukkale Kaymakamlığı Proje Ofisi koordinesinde Prof. Dr. Acar BALTAŞ’ın sunumuyla “Potansiyelini Hayata Yansıtan Çocuklar Yetiştirmek” konulu konferans, Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezinde 2.000’i aşan dinleyicinin katılımıyla  gerçekleşti.

 

Pamukkale Kaymakamı Hayrettin BALCIOĞLU yaptığı açış konuşmasında; Denizli halkına yoğun katılımları sebebiyle teşekkür ederek,  öğretmen-öğrenci-veli işbirliğinin önemini vurguladı. Konuşmasının devamında ise; “Milli Eğitim Bakanlığının 2023 vizyonu doğrultusunda öğrencilerimize değerlerimizi yaşayarak öğretebilmek için projelerimizi uyguluyor ve daha neler yapabiliriz sorusuna cevap arıyoruz. Çalışmalarından ilham aldığımız muhterem hocamızda projelerimize kayıtsız kalmayıp ilimize teşrif ederek bizleri onurlandırdı. Bu vesileyle sizlerin nezdinde kıymetli hocamıza Denizli’mize verdiği önem nedeniyle şükranlarımızı sunuyorum.” dedi.Denizli’de kamu kurumları arasında iyi bir çalışma ortamı olduğunu, hayırseverlerimizin eğitime çok ciddi destekler sağladığını belirtti. Pamukkale ilçesi eğitim camiasının çalışmalarından övgüyle bahseden Kaymakam BALCIOĞLU, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut OĞUZ ve çalışma ekibine, anne/babalara katılımları için, konferansımıza destekleri ve ilimize kazandırdığı güzel kongre merkezi için Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

 

 

Çocuklarınızı Ev İşlerine Dahil Edin.

Prof. Dr. Acar BALTAŞ konferansa ilgileri nedeniyle Denizli'lilere teşekkür ederek, anne/baba ve eğitimcilere çocuk yetiştirmek konularında bilgiler verdi. Özellikle çocukların bir yaşından itibaren ev işlerine dahil edilmesi gerektiği, 14 yaşından sonra çocukların yaz döneminde çalıştırılmasının çocukların hayatı öğrenmeleri açısından çok yararlı olacağını belirtti. Çocukların konfor alanlarının dışına çıkarılmaları gerektiği, başarısızlığında başarının bir parçası olduğunu ifade ederek çocukların özgüvenlerine değil özsaygılarına yatırım yapılması gerektiğini ifade etti.

 

Kaymakamlığımızın lise öğrencilerinin PASVAK Aşevi bünyesinde ihtiyaç sahibi ailelere yemek dağıtımı yaptığı “Başka Hayatlar da Var Projesi”ne de değinen BALTAŞ, projenin özellikle insanlara iyilik yapmanın, kendisinden daha az şanslı olanlara karşı kendini borçlu hmenin, insanların empati yapma ve şefkat duygularını geliştirdiğini belirtti.

 

 

Her İsteyen Başarılı Olamaz.

İstemekle başarmak arasında zayıf bir ilişki olduğunu belirten BALTAŞ; başarılı olabilmek için insanın başarabileceği bir şey istemesi ve bütün enerjisini o alana odaklaması gerektiğini belirtti. Çocuklarımıza istedikleri her şeyi vermenin onlara bir ceza olduğunu vurgulayan BALTAŞ; bunun sonucunda “nedeni belli olmadan her şeye hakkı olduğuna inanan ve hayattan hep alacaklı hisseden” çocuklar yetiştirdiğimizi, ders çalışmaktan başka hiçbir sorumluluk almamış ve hiçbir baskıyla karşılaşmamış olan bu çocukların yetişkinliklerinde zorlukları aşmalarını, hayatla mücadele etmelerini beklemenin gerçekçi olmadığını ifade etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.