Dünya’nın En Cömert Ülkesiyiz

SİYASET 19.07.2017 - 11:15, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Dünya’nın En Cömert Ülkesiyiz

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Dünya’nın en cömert ülkesinin Türkiye olduğunu söyledi. Şahin Tin; “Küresel insani yardım 2017 raporuna göre Dünya’da 2016 yılında en çok insani yardım yapan 2’nci ülke Türkiye” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Dünya’nın en cömert ülkesinin Türkiye olduğunu söyledi. Şahin Tin; “Küresel insani yardım 2017 raporuna göre Dünya’da 2016 yılında en çok insani yardım yapan 2’nci ülke Türkiye” dedi.   AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Türkiye’nin GSMH bazında 2013 yılından bugüne yaptığı insani yardımlarla Dünya’nın en cömert ülkesi olduğunu söyledi.  Türkiye’nin insani yardım konusunda dünyaya örnek olduğunu belirten Milletvekili Şahin Tin, “Türkiye mazlum coğrafyalarda yaşayan insanlara uzattığı kardeşlik ve yardım eliyle dünyaya insanlık değerlerini hatırlatıyor. Türkiye, zorda, darda olan mazlumlara el ve kucak açarak ne kadar cömert bir ülke olduğunu ve insanlık değerlerini ne kadar diri tuttuğunuaçıkça ortaya koyuyor. Kısacası Türkiye bu duruşuyla dünyaya insanlık dersi veriyor. Türkiye’nin sadece 2015 yılında insani yardıma aktardığı tutar 3,2 Milyar Dolar’dır. 2016 yılında ise bu rakam yüzde 115 artarak 6 Milyar Dolar’a ulaşmıştır. Bu rakamlar gösteriyor ki, Türkiye milli gelirinin yüzde 0.75’ini insani yardıma ayırıyor. 2016 yılına baktığımızda dünya genelinde yapılan insani yardımın 5’te 1’inden fazlasının Türkiye tarafından yapıldığını görmek mümkün” dedi.   TÜRKİYE 3 MİLYON 550 BİN SIĞINMACIYA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR   Türkiye’nin savaş ve yıkımlardan kaçanlara ev sahipliği yaptığını söyleyen Milletvekili Şahin Tin; “Bölgemizde yaşanan savaşlar ve yıkımlar kadın, çocuk, yaşlı, genç demeden bir insanı sığınmacı konumuna düşürmüştür. Sığınmacılarında ise en güvenli limanı Türkiye olmuştur. Ülkemizin yardım elini uzatarak ev sahipliği yaptığı sığınmacı sayısı 3 milyon 550 bin civarındadır. Bu rakam, aslına bakıldığında BM üye 61 ülkenin nüfusundan daha fazladır. 28 AB ülkesinin kabul ettiği sığınmacı sayısıyla Türkiye’nin kabul ettiği sığınmacı sayısını kıyasladığımızda, Türkiye olarak 28 AB Ülkesinden yaklaşık dört kat daha fazla sığınmacıya ev sahipliği yapıyoruz. Türkiye bu davranışıyla savaşın oluşturduğu yıkımdan kaçan sığınmacılara, mazlumlara kapılarını açarak dünyaya bir insanlık dersi vermektedir” dedi.
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Dünya’nın en cömert ülkesinin Türkiye olduğunu söyledi. Şahin Tin; “Küresel insani yardım 2017 raporuna göre Dünya’da 2016 yılında en çok insani yardım yapan 2’nci ülke Türkiye” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Dünya’nın en cömert ülkesinin Türkiye olduğunu söyledi. Şahin Tin; “Küresel insani yardım 2017 raporuna göre Dünya’da 2016 yılında en çok insani yardım yapan 2’nci ülke Türkiye” dedi.

 

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Türkiye’nin GSMH bazında 2013 yılından bugüne yaptığı insani yardımlarla Dünya’nın en cömert ülkesi olduğunu söyledi.  Türkiye’nin insani yardım konusunda dünyaya örnek olduğunu belirten Milletvekili Şahin Tin, “Türkiye mazlum coğrafyalarda yaşayan insanlara uzattığı kardeşlik ve yardım eliyle dünyaya insanlık değerlerini hatırlatıyor. Türkiye, zorda, darda olan mazlumlara el ve kucak açarak ne kadar cömert bir ülke olduğunu ve insanlık değerlerini ne kadar diri tuttuğunuaçıkça ortaya koyuyor. Kısacası Türkiye bu duruşuyla dünyaya insanlık dersi veriyor. Türkiye’nin sadece 2015 yılında insani yardıma aktardığı tutar 3,2 Milyar Dolar’dır. 2016 yılında ise bu rakam yüzde 115 artarak 6 Milyar Dolar’a ulaşmıştır. Bu rakamlar gösteriyor ki, Türkiye milli gelirinin yüzde 0.75’ini insani yardıma ayırıyor. 2016 yılına baktığımızda dünya genelinde yapılan insani yardımın 5’te 1’inden fazlasının Türkiye tarafından yapıldığını görmek mümkün” dedi.

 

TÜRKİYE 3 MİLYON 550 BİN SIĞINMACIYA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

 

Türkiye’nin savaş ve yıkımlardan kaçanlara ev sahipliği yaptığını söyleyen Milletvekili Şahin Tin; “Bölgemizde yaşanan savaşlar ve yıkımlar kadın, çocuk, yaşlı, genç demeden bir insanı sığınmacı konumuna düşürmüştür. Sığınmacılarında ise en güvenli limanı Türkiye olmuştur. Ülkemizin yardım elini uzatarak ev sahipliği yaptığı sığınmacı sayısı 3 milyon 550 bin civarındadır. Bu rakam, aslına bakıldığında BM üye 61 ülkenin nüfusundan daha fazladır. 28 AB ülkesinin kabul ettiği sığınmacı sayısıyla Türkiye’nin kabul ettiği sığınmacı sayısını kıyasladığımızda, Türkiye olarak 28 AB Ülkesinden yaklaşık dört kat daha fazla sığınmacıya ev sahipliği yapıyoruz. Türkiye bu davranışıyla savaşın oluşturduğu yıkımdan kaçan sığınmacılara, mazlumlara kapılarını açarak dünyaya bir insanlık dersi vermektedir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.