Edebiyatçı Yazar, Şair Ali Haydar Haksal Denizli’ye Geliyor

KÜLTÜR 16.11.2017 - 16:11, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Edebiyatçı Yazar, Şair Ali Haydar Haksal Denizli’ye Geliyor

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Denizli Şubesi Tarafından “Değişen ve Dönüşen Dünyada Müslüman’ca Duruş” konulu konferans düzenlenecek.  Programa Edebiyatçı, Yazar- Şair, Yedi İklim Dergisi Genel Yayın Yönetmeni aynı zamanda Anadolu Gençlik Dergisi ve Milli Gazete Yazarı Ali Haydar Haksal konuşmacı olarak katılarak, okuyucularına kitaplarını imzalayacak.   Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi tarafından yapılan açıklamada 'Günümüzde değişimin, gelişimin ve dönüşümün olduğu bir dünyada yaşamaktayız. Ülke ve İslam Coğrafyası olarak, bu karşılaştığımız gelişmelere, değişimlere ve dönüşümlere karşı nasıl bir Müslüman’ca duruş sergileyeceğimiz bu konferansta anlatılacaktır. Bu konferanstan herkesin istifade etmesi en büyük arzumuzdur. 18 Kasım Cumartesi saat 20.00 da Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonuna tüm kardeşlerimizi bekliyoruz 'denildi.     ALİ HAYDAR HAKSAL KİMDİR?   16 Mayıs 1951 tarihinde Bingöl, Yayladere’ye bağlı Hasköy’de doğdu. İlkokulu, üçüncü sınıf dâhil babasının yanında okudu. 1960 yılında babasını kaybetti. Elazığ İmam Hatip Lisesini bitirdi [1975]. Erzurum’da Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi. [1979].   Marmara Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi İslâm Düşüncesi Anabilim Dalında yüksek lisans yaptı. Kur’an-ı Kerim’de Güzel Kavramı adlı tezi hazırladı.   1980- 1986 yılları arasında Mavera dergisinde öykü ve diğer yazıları yayımlandı. Bir grup arkadaşıyla birlikte Yedi İklim dergisinin kurucuları arasında yer aldı. 1987 tarihinden itibaren aylık olarak yayımlanmaya başlayan derginin sahipliğini ve yazı işleri müdürlüğünü üstlendi. Dergi yayımını hâlen sürdürüyor.   Öykü çalışmalarına lise yıllarında başladı. Mavera, Yönelişler, İslâm, Kayıtlar, Yedi İklim, Hece, Yansıma, Kaçak Yayın, Anadolu Gençlik, Yeni Dünya, EDEP, Türk Dili, Genç Okur, Yeni Devir, Millî Gazete gibi dergi ve gazetelerde öykü ve yazıları yayımlandı. Hâlen Millî Gazete’de köşe yazarlığı yapıyor. Uluslararası sempozyumlara katıldı, tebliğler sundu. Ülke içinde çok sayıda konferans verdi.   Sesim Bana Yetmiyor adlı öykü kitabı ile Türkiye Yazarlar Birliği 1987 yılı hikâye, Yitik Yaşamın Güncesi adlı romanıyla Tuzla Belediyesi Roman Yarışması’nda 2.lik, 2013 yılı Ömer Seyfettin Hikâye yarışmasında Güneşe Koşan Adam öykü kitabı, 2014 yılında Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi tarafından Üstat Sezai Karakoç ile ilgili çalışmalarından dolayı yılın ödüllerini aldı.   Öykü, eleştiri, inceleme, deneme, roman, gezi ve araştırma türlerinde çalışmaları sürüyor. Baskıya hazır öykü kitapları ve çok sayıda, deneme, eleştiri, inceleme, araştırmaları bulunmaktadır.    

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Denizli Şubesi Tarafından “Değişen ve Dönüşen Dünyada Müslüman’ca Duruş” konulu konferans düzenlenecek.  Programa Edebiyatçı, Yazar- Şair, Yedi İklim Dergisi Genel Yayın Yönetmeni aynı zamanda Anadolu Gençlik Dergisi ve Milli Gazete Yazarı Ali Haydar Haksal konuşmacı olarak katılarak, okuyucularına kitaplarını imzalayacak.

 

Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi tarafından yapılan açıklamada 'Günümüzde değişimin, gelişimin ve dönüşümün olduğu bir dünyada yaşamaktayız. Ülke ve İslam Coğrafyası olarak, bu karşılaştığımız gelişmelere, değişimlere ve dönüşümlere karşı nasıl bir Müslüman’ca duruş sergileyeceğimiz bu konferansta anlatılacaktır. Bu konferanstan herkesin istifade etmesi en büyük arzumuzdur. 18 Kasım Cumartesi saat 20.00 da Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonuna tüm kardeşlerimizi bekliyoruz 'denildi. 

 

 ALİ HAYDAR HAKSAL KİMDİR?

 

16 Mayıs 1951 tarihinde Bingöl, Yayladere’ye bağlı Hasköy’de doğdu. İlkokulu, üçüncü sınıf dâhil babasının yanında okudu. 1960 yılında babasını kaybetti. Elazığ İmam Hatip Lisesini bitirdi [1975]. Erzurum’da Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi. [1979].

 

Marmara Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi İslâm Düşüncesi Anabilim Dalında yüksek lisans yaptı. Kur’an-ı Kerim’de Güzel Kavramı adlı tezi hazırladı.

 

1980- 1986 yılları arasında Mavera dergisinde öykü ve diğer yazıları yayımlandı. Bir grup arkadaşıyla birlikte Yedi İklim dergisinin kurucuları arasında yer aldı. 1987 tarihinden itibaren aylık olarak yayımlanmaya başlayan derginin sahipliğini ve yazı işleri müdürlüğünü üstlendi. Dergi yayımını hâlen sürdürüyor.

 

Öykü çalışmalarına lise yıllarında başladı. Mavera, Yönelişler, İslâm, Kayıtlar, Yedi İklim, Hece, Yansıma, Kaçak Yayın, Anadolu Gençlik, Yeni Dünya, EDEP, Türk Dili, Genç Okur, Yeni Devir, Millî Gazete gibi dergi ve gazetelerde öykü ve yazıları yayımlandı. Hâlen Millî Gazete’de köşe yazarlığı yapıyor. Uluslararası sempozyumlara katıldı, tebliğler sundu. Ülke içinde çok sayıda konferans verdi.

 

Sesim Bana Yetmiyor adlı öykü kitabı ile Türkiye Yazarlar Birliği 1987 yılı hikâye, Yitik Yaşamın Güncesi adlı romanıyla Tuzla Belediyesi Roman Yarışması’nda 2.lik, 2013 yılı Ömer Seyfettin Hikâye yarışmasında Güneşe Koşan Adam öykü kitabı, 2014 yılında Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi tarafından Üstat Sezai Karakoç ile ilgili çalışmalarından dolayı yılın ödüllerini aldı.

 

Öykü, eleştiri, inceleme, deneme, roman, gezi ve araştırma türlerinde çalışmaları sürüyor. Baskıya hazır öykü kitapları ve çok sayıda, deneme, eleştiri, inceleme, araştırmaları bulunmaktadır.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.