Ege Bölgesi illerinin yaşlı nüfus oranları açıklandı...

YAŞAM 14.12.2018 - 10:23, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Ege Bölgesi illerinin yaşlı nüfus oranları açıklandı...

Türkiye İstatistik Kurumu , Ege Bölgesi illeri içerisinde yaşlı nüfus oranlarını açıkladı.    Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı Bölge Müdürlüğü, 2017 yılı itibariyle Ege Bölgesi illeri içerisinde yaşlı nüfus oranlarını açıkladı. Yaşlı nüfusun en yüksek olduğu il Kütahya oldu. Ege Bölgesi illerine bakıldığında en fazla yaşlı nüfusa sahip il 450 bin 925 kişi ile İzmir olurken, en az yaşlı nüfusa sahip il 41 bin 437 kişi ile Uşak’tır. Ege Bölgesi illeri içerisinde yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki oranının en yüksek olduğu il yüzde 12,4 ile Kütahya olurken, en düşük olduğu il yüzde 10,3 ile Denizli olarak gerçekleşmiştir denildi.

Türkiye İstatistik Kurumu , Ege Bölgesi illeri içerisinde yaşlı nüfus oranlarını açıkladı. 

 

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı Bölge Müdürlüğü, 2017 yılı itibariyle Ege Bölgesi illeri içerisinde yaşlı nüfus oranlarını açıkladı. Yaşlı nüfusun en yüksek olduğu il Kütahya oldu. Ege Bölgesi illerine bakıldığında en fazla yaşlı nüfusa sahip il 450 bin 925 kişi ile İzmir olurken, en az yaşlı nüfusa sahip il 41 bin 437 kişi ile Uşak’tır. Ege Bölgesi illeri içerisinde yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki oranının en yüksek olduğu il yüzde 12,4 ile Kütahya olurken, en düşük olduğu il yüzde 10,3 ile Denizli olarak gerçekleşmiştir denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.