EĞİTİM BİR-SEN’den Trump'a tepki: “Hiç kimse Türk yargısına müdahale edemez”

GÜNDEM 28.07.2018 - 12:13, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

EĞİTİM BİR-SEN’den Trump'a tepki: “Hiç kimse Türk yargısına müdahale edemez”

ABD Başkanı Donald Trump'ın Rahip Brunson açıklamasına bir tepki de Memur-Sen Denizli İl Temsilcisi Kazım Tefçi'den geldi. Memur-Sen Denizli İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Denizli 1 No'lu Şube Başkanı Kazım Tefçi'den, ABD Başkanı Donald Trump'ın NATO üyesi Türkiye'nin yargısına müdahalesine ilişkin açıklama geldi.      "Küstah ve tehditkar dil kabul edilemez"     "'FETÖ ve PKK adına casusluk yapmak', 'örgüt adına suç işlemek', 'askeri casusluk' gibi ağır suçlamalarla yargılanan Brunson’un tahliye edilmesine tepkiler sürerken ABD’den gelen küstah ve tehditkâr açıklamalar vatandaşlarımızın yoğun tepkisine neden oldu. 15 Temmuz’da tüm dünyaya meydan okuyan Türk Milleti, Papaz Brunson’ın yeniden tutuklanarak ABD’nin küstah açıklamalarına cevap verilmesini istiyor. Egemen ve bağımsız bir ülke olan Türkiye Cumhuriyeti, demokratik bir hukuk devletidir. Kimse Türkiye'ye ne yapacağını dikte edemez ve hiç kimse Türk yargısına emir ve talimat veremez. Türk yargısı, bağımsız ve tarafsızdır. Hukuk kuralları herkes için geçerlidir. ABD Başkanı Trump dahil hiç kimse Türkiye'ye tehditler savurarak bir sonuç alamaz. Böyle küstah ve tehditkâr dilin kabul edilmesi mümkün değildir. FETÖ terör örgütü hakkında klasörlerce bilgi ve belge gönderdiğimiz ABD, bize FETÖ'nün durumuna bağımsız Amerikan yargısı karar verecek diyordu. Şimdi ne oldu da bizden yargı kararlarını görmezden geçirmemizi isterler?  Amerikan yönetimi, bizim yargı kararlarımıza saygı duymayı öğrenecekler.     "Saygı duymak zorundalar"      Sayın Cumhurbaşkanımız  'ver papazı al papazı' diyerek, hain FETÖ’yü ABD’den istemişti. Biz dün olduğu gibi bugün de bu iradenin arkasındayız. Bugüne kadar FETÖ konusunda hiçbir adım atmayan ABD yönetimi, bağımsız Türk yargısının yetki alanında olan bir hususu bahane ederek, Türkiye'ye karşı tehditler savurarak sonuç alamayacağını bilmelidir. ABD'li muhataplarımız, Millet adına hüküm veren Türk yargısının kararlarına saygı duymak zorundadır. Amerika Birleşik Devletleri, kendi çıkarlarına ve müttefiklik ilişkimize daha çok zarar vermeden, bir an önce tehditkâr tavırlarını gözden geçirerek yapıcı bir dile ve zemine geri dönmelidir.     "Eski Türkiye geride kaldı"     ABD yönetimi, emir ve talimatlarla yönettikleri, darbelerle şekillendirdikleri eski Türkiye’nin olmadığını anlamalıdır. Tanklara kafa tutan Türk Milletini, 'yaptırım' tehditleriyle sindiremezler. Türkiye artık emir ve talimatlarla yönetilen bir ülke değildir. Tanklarla boyun eğdiremedikleri ülkemize, yaptırımlar ve tehditlerle boyun eğdiremezler. Biz Memur-Sen ailesi olarak, her zaman emperyalistlerin, sömürgecilerin ve yerli işbirlikçilerinin karşısında yer aldık. Her zaman da milletimizin ve devletimizin yanında saf tutuk. Bundan böyle de her türlü tehdide karşı milletimizin ve devletimizin yanında durmaya devam edeceğiz."    

ABD Başkanı Donald Trump'ın Rahip Brunson açıklamasına bir tepki de Memur-Sen Denizli İl Temsilcisi Kazım Tefçi'den geldi. Memur-Sen Denizli İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Denizli 1 No'lu Şube Başkanı Kazım Tefçi'den, ABD Başkanı Donald Trump'ın NATO üyesi Türkiye'nin yargısına müdahalesine ilişkin açıklama geldi.

  

 

"Küstah ve tehditkar dil kabul edilemez"

 

 

"'FETÖ ve PKK adına casusluk yapmak', 'örgüt adına suç işlemek', 'askeri casusluk' gibi ağır suçlamalarla yargılanan Brunson’un tahliye edilmesine tepkiler sürerken ABD’den gelen küstah ve tehditkâr açıklamalar vatandaşlarımızın yoğun tepkisine neden oldu. 15 Temmuz’da tüm dünyaya meydan okuyan Türk Milleti, Papaz Brunson’ın yeniden tutuklanarak ABD’nin küstah açıklamalarına cevap verilmesini istiyor. Egemen ve bağımsız bir ülke olan Türkiye Cumhuriyeti, demokratik bir hukuk devletidir. Kimse Türkiye'ye ne yapacağını dikte edemez ve hiç kimse Türk yargısına emir ve talimat veremez. Türk yargısı, bağımsız ve tarafsızdır. Hukuk kuralları herkes için geçerlidir. ABD Başkanı Trump dahil hiç kimse Türkiye'ye tehditler savurarak bir sonuç alamaz. Böyle küstah ve tehditkâr dilin kabul edilmesi mümkün değildir. FETÖ terör örgütü hakkında klasörlerce bilgi ve belge gönderdiğimiz ABD, bize FETÖ'nün durumuna bağımsız Amerikan yargısı karar verecek diyordu. Şimdi ne oldu da bizden yargı kararlarını görmezden geçirmemizi isterler?  Amerikan yönetimi, bizim yargı kararlarımıza saygı duymayı öğrenecekler.

 

 

"Saygı duymak zorundalar"

 

  

Sayın Cumhurbaşkanımız  'ver papazı al papazı' diyerek, hain FETÖ’yü ABD’den istemişti. Biz dün olduğu gibi bugün de bu iradenin arkasındayız. Bugüne kadar FETÖ konusunda hiçbir adım atmayan ABD yönetimi, bağımsız Türk yargısının yetki alanında olan bir hususu bahane ederek, Türkiye'ye karşı tehditler savurarak sonuç alamayacağını bilmelidir. ABD'li muhataplarımız, Millet adına hüküm veren Türk yargısının kararlarına saygı duymak zorundadır. Amerika Birleşik Devletleri, kendi çıkarlarına ve müttefiklik ilişkimize daha çok zarar vermeden, bir an önce tehditkâr tavırlarını gözden geçirerek yapıcı bir dile ve zemine geri dönmelidir.

 

 

"Eski Türkiye geride kaldı"

 

 

ABD yönetimi, emir ve talimatlarla yönettikleri, darbelerle şekillendirdikleri eski Türkiye’nin olmadığını anlamalıdır. Tanklara kafa tutan Türk Milletini, 'yaptırım' tehditleriyle sindiremezler. Türkiye artık emir ve talimatlarla yönetilen bir ülke değildir. Tanklarla boyun eğdiremedikleri ülkemize, yaptırımlar ve tehditlerle boyun eğdiremezler. Biz Memur-Sen ailesi olarak, her zaman emperyalistlerin, sömürgecilerin ve yerli işbirlikçilerinin karşısında yer aldık. Her zaman da milletimizin ve devletimizin yanında saf tutuk. Bundan böyle de her türlü tehdide karşı milletimizin ve devletimizin yanında durmaya devam edeceğiz."

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.